Een weekendje Parijs: woonwinkels, concept stores en meer

woonwinkels parijs shoppenIk was een weekendje in Parijs. Het werd drie dagen lang woonaccessoires shoppen en woonwinkels bekijken. Met wat lunch, diner en koffie tussendoor. En omdat ik de flauwste niet ben, hield ik braaf bij waar ik was. Zodat ik voor jou een Google Maps-lijst met Parijse adressen kon aanleggen.

Ik ben niet zo van de lifestyle-goeroes, interieurbloggers en woontrends. Maar ik was in Parijs met een vriendin die al ruim 30 jaar in de woonbranche werkt en productontwikkelaar is voor de meubelindustrie. Ze was er voor Maison Objet, de beroemde woonbeurs die twee keer per jaar plaats vindt. En ze had nog een aantal woonwinkels op haar lijstje staan.

Ik ben de moeilijkste niet, dus ik volgde haar door Parijs. En vond het eerlijk gezegd nog leuk ook. Winkels met woonaccessoires zijn leuk, zelfs als je ze niet allemaal direct aanschaft. En met hier en daar een hotel en een (vegan) lunchtentje of leuke (niet-vegan) oesterbar wordt het helemaal een feest. Wel zo handig om dan even op te schrijven waar je geweest bent, he. Kunnen andere Parijs-gangers nog lol van hebben.

Kies je arrondissment

Ik heb geprobeerd onze lange lijst met adressen in te delen in arrondissementen. Omdat vrijwel niemand anders dat doet en dat in de praktijk wel zo praktisch blijkt te zijn. Deze Google map (open hem op je smartphone voor het beste resultaat) zou je als het goed is zó moeten kunnen downloaden, zodat je zelf ook ziet waar alles zit.

Wij logeerden in het vrij chique Hotel Saint Paul Rive Gauche. Het ligt in het 6e arrondissement, 5 minuten lopen vanaf metrostation Odéon. En dat station ligt dan weer in een directe lijn vanaf Station Paris Nord, waar de Thalys arriveert. Dus dat is lekker makkelijk. Gewoon vanaf het station 1 kaartje, metro in, uitstappen, 5 minuten lopen en klaar. Het heeft een mooie inrichting, supervriendelijk personeel, een lekker Frans ontbijtje inclusief en fijne kamers. Alles is wel klein en krap, maar ja, da’s Parijs! Een kamer voor twee personen kostte zo’n 250 euro. Niet goedkoop dus, hoewel het weer meevalt als je – zoals wij – de kamer deelt.

 

6e arrondissement: een fijn hotel & concept store AM.PM

woonshoppen 6e arrondissement Parijs
Het gekleurde gebied, binnen de rode lijn, geeft de arrondissementsgrenzen an. De sterren zijn de door mij gemarkeerde adressen.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen blijven we even in het 6e arrondissement. Want je vindt er de concept store AM.PM.

Dit is prachtige winkel. Perfect voor wie niet alleen geïnspireerd wil worden maar ook wil shoppen. De winkel is veel kleiner dan de serie Fleux-winkels of Merci (zie verderop), maar wel heel mooi. Vergeet niet om even de kelder in te duiken, want ook daar vind je meubels, lampen en (grote) accessoires.

ampm woonaccessoires winkelen parijs

Er zijn nog twee AM.PM-winkels in Parijs, dus misschien is een andere vestiging groter?

Naar MUJI moet je

Een stukje verderop vind je een van de grotere MUJI-winkels die Parijs rijk is. MUJI is de Japanse keten die bekend staat om het strakke design van huishoudelijke- en kantoorproducten. De winkel op de Rue Saint Sulpice heeft boven ook nog wat meubels, waaronder bureaus en banken. Je vindt er natuurlijk kantoorspullen, maar niet zoveel. De MUJI-winkel aan de Frances Bourgeois, in het 4e arrondissement, is een stuk groter, heeft meer kantoorbenodigdheden en heeft ook veel kleding. Dus echte fans moeten daar misschien even langs.

Een rondje park

parijsAls je toevallig op een zondag in Parijs rondhangt, zoals ik, is het een aanrader om naar le Jardin du Luxembourg te wandelen. Daar vind je dan ook meteen de rest van tout Parijs.

Pak een stoel en staar naar de bomen, ga bij de vijver zitten en kijk naar de kinderen die bootjes huren om te laten zeilen op het water, bekijk de kopie van het vrijheidsbeeld en ontdek de jeu de boulesbaan.

Het is net een film. Of net een schilderij, want in een weekblad zag ik later een foto van een schilderij van een beroemde Franse schilder met precies hetzelfde vijver-bootjes-tafereel. In Frankrijk verandert er niets 🙂

Een rondje oesters. Of worst

Ook erg leuk in het 6e: vlakbij het hotel (zie boven) vind je de oesterbar/hambar L’avant Comptoir. Het is een ogenschijnlijk klein oesterbarretje. Maar ga door het plastic gordijn en je bent opeens in een bijzondere, gezellige en hippe tapasbar met vis, schaal- en schelpdieren als specialiteit. En wijn, natuurlijk. Het broertje van deze oesterbar is precies gespiegeld en is gespecialiseerd in varkenshapjes (ham, worst). Ook daar moet je even door het plastic gordijn om te zien hoe leuk het is. De gerechtjes die je kunt bestellen hangen aan het plafond.

Wij vonden het erg gezellig. Ook al heb ik ge-vegan-zondigd door garnalen te bestellen. Sorry, garnalen.

lavant comptoir parijs

7e arrondissement: italiaanse designwinkels & Deyrolle

woonshoppen 7e arrondissement
Het gekleurde gebied, binnen de rode lijn, geeft de arrondissementsgrenzen aan. De sterren zijn de door mij gemarkeerde adressen.

Vanaf AM.PM loop je zo naar het 7e arrondissement, dat ter hoogte van het Louvre begint (maar dan aan de andere kant van de Seine).

Een interessante woonwinkelstraat is de Rue du Bac, in de buurt van Musee d’Orsay (nou ja, eindje lopen). Het is een straat vol met bekende Italiaanse woonmerken en andere merkwinkels. Om er een paar te noemen: beddenmerk Hästens heeft er een winkel, designwinkel Cassina en de AGA-winkel. Het gaat om het stuk vanaf metrostation Rue du Bac richting de Seine.

De reden dat ik die straat zo leuk vond (en een goede reden om er heen te gaan, wat mij betreft) was de winkel van veilinghuis Deyrolle.

Deyrolle: opgezette dieren en andere rariteiten

deyrolle parijs

Deyrolle (check Deyrolle’s website voor foto’s) is die winkel waar je vaak foto’s van tegenkomt op Instagram omdat het zo’n waanzinnige plek is: ze zijn gespecialiseerd in taxidermie. Opgezette dieren. Dat is niet vegan, nee. Denk ik. Of misschien toch – zie onder.

Met opgezette dieren bedoel ik niet alleen kunstig ingelijste ‘boeketten’ van dode vlinders (…) maar ook een ijsbeer, een giraf, een paard en een veulen vermomd als eenhoorn, kogelvissen, tijgers, leeuwen, schapen, apen, honderden vogels en andere bijzondere dingen. Zo hebben ze bijzondere glazen display cases met daarin krabben en kreeften die uit elkaar zijn gehaald en als segmenten zijn teruggezet.

Omdat ze ook een stand hadden op Maison & Objet had mijn reisgenoot al wat informatie over hen. Haar was verzekerd dat alle dieren die door Deyrolle worden aangeboden een natuurlijke dood zijn gestorven. Tsja. Ik moest wel even slikken bij het opgezette veulentje met een eenhoorn op zijn hoofd. En de opgezette koe waar een kastje in was gemaakt. Maar ik vond de giraffe, ijsbeer, tijger, leeuw en de pauwen echt waanzinnig.

En die kreeften dus, daar was ik echt van onder de indruk:

deyrolle unieke winkel parijs

Tip: als je naar binnen gaat, vergeet dan niet om even naar de grond voor de deur te kijken. Tip 2: beneden vind je vooral cadeautjes voor tuinliefhebbers. De rariteiten vind je op de 1e verdieping. Tip 3: je mag er niet fotograferen maar dat zag ik te laat en gezien de foto’s bij de locatietag op Instagram ben ik niet de enige.

Sarah Lavoine: voor een echt (modern) Parijs interieur

Een winkel die je ook niet mag missen in deze straat is die van Sarah Lavoine. Nog nooit van gehoord? Ik ook niet hoor. Ze is een beroemde Franse interieurdesigner die bekend staat om haar kleurgebruik. Ze is een soort van Parijse interieur-martha-stewart, met de nadruk op Parijse. Ik zag dat ze ook geïnterviewd wordt over andere lifestyle-issues die de Parisienne bezig houden, zoals kleding, badrituelen, de beste bakkers in Parijs en haar huwelijk. Alleen heeft zij dan waarschijnlijk niet in de gevangenis gezeten, zoals Martha. Ik betwijfel of de Fransen zo vergevingsgezind zouden zijn als de Amerikanen! Maar dat terzijde.

Lavoine heeft een prachtige kleur blauw geclaimd als de hare en daaromheen hele mooie dingen gecreëerd. Deze winkel, in het 7e arrondissement, is een van haar kleinere winkels, maar met een mooie selectie dingen en veel inspiratie als het gaat om gordijnen, meubels, verlichting, tafels, etc.

Niet echt dingen voor in je koffer – het is meer een showroom – maar wel prachtig om even rond te kijken. Over de grote winkel, Maison Sarah Levoine, vind je verderop meer.

1e arrondissement

woonshoppen parijs 1e arrondissment
Het gekleurde gebied, binnen de rode lijn, geeft de arrondissementsgrenzen aan. De sterren zijn de door mij gemarkeerde adressen.

We hebben niet veel tijd in het 1e arrondissement (bij het Louvre) doorgebracht, moet ik eerlijk zeggen. Maar we waren dat wel van plan, omdat we naar het Museé des arts Décoratifs wilden. Kunstnijverheid, in het Nederlands. Ze zijn gespecialiseerd in kunst en design, advertising en grafisch design, mode en oude documenten. En, belangrijk voor mijn reisgenoot, ze hebben een enorme collectie meubelen. Het perfecte museum voor mensen die niet alleen willen woonwinkelen in Parijs maar zich ook willen laten inspireren. En een museum is altijd leuk, toch?

Helaas was er toen wij er waren net een modetentoonstelling die voor lange rijen zorgde. We zijn wel even de museumwinkel ingedoken (die heeft een aparte ingang). Een echte aanrader voor interieurarchitecten en woonliefhebbers, met een uitgebreide collectie boeken. Ook de museumgids zag er uit als iets om in te investeren. En ze hebben een grote collectie boeken over Parijs (alles in het Frans, helaas). Inclusief boeken met oude foto’s per arrondissement.

We vonden in de museumshop ook nog een serie bijzondere kleine gidsen met Parijse adresjes geselecteerd per thema. Waaronder dit boek met woonwinkeladresjes in Parijs:

woonwinkelgids parijs

Wellicht leuk om aan te schaffen voor je bezoek? Kostte zo’n 10 euro. Ik kon hem online alleen hier vinden, maar nu weet je dus waar je hem kunt halen 🙂

Zijsprong: vlakbij het museum (en het Louvre) zit een klein cafe van Eric Kayser, de bekende bakker/patissier. Haal een koffie en een broodje of, zoals wij, een echt Parijs gebakje, en eet het buiten op of zoek een plekje op de eerste verdieping. Behalve als je bepakt en bezakt bent, want het is niet bepaald ruim. Het Louvre was dicht toen wij daar waren (dinsdag!) dus mogelijk is het op andere dagen een *klein* beetje drukker.

woonwinkelen in parijs koffie

Als je vanaf het museum of Eric Kayser doorloopt naar de Rue Moliére naar Maison Sarah Lavoine loopt, vind je daar een bijzonder woonwinkeltje dat zich specialiseert in nep: ‘La boutique de l’imposture. Dit is een fascinerende winkel die helaas dicht was toen wij er waren. Online kun je zien waar ze zich in specialiseren: nep en oplichting 🙂 Superleuk concept … volgende keer wacht ik tot ze open zijn.

Sarah Lavoine, in de herhaling

stof en ladder sarah levoine
Deze foto is genomen in de andere winkel, niet het Maison.

In het 1e arrondissement vind je de flagship store van Sarah Lavoine, ‘Maison Sarah Lavoine’. Denk: VT-wonen maar 10 keer zo chique en echt parisienne. In deze winkel heeft ze alle ruimte om haar collectie te tonen, maar er is ook een klein en druk lunchcafe in de winkel gevestigd. Je vindt dingen die in je koffer passen zoals haar lifestyleboek (de ondertitel in de Franse versie belooft je te leren hoe je net zo chique kunt wonen als een echte parisienne). Het is ook in het Engels te krijgen. Er zijn ook notitieboekjes, t-shirts en mooie boodschappentassen. Boven draait het meer om interieur: lampen, meubels, stoffen, gordijnen en een paar rekken met zorgvuldig geselecteerde kleding.

sara lavoine instagram parijs

Mocht je inmiddels helemaal fan zijn van Sarah Lavoine (zou zo maar kunnen), dan is het leuk om te weten dat de woonafdeling van het beroemde warenhuis Printemps (op Boulevard Hausmann, in het 8e arrondissement, naast het beroemde Lafayette, ook daar haar is ontworpen. Wat een insider ben ik he? lijkt maar zo hoor. Ik las een interview met haar in zo’n gratis krantje voor toeristen.

Van Printemps en Lafayette werden wij overigens niet blij. Eén grote hysterische koopgekte, vooral op de begane grond. Dus ik zou je het niet echt aanraden. Maar soit: als je het toch doet, neem dan vanuit het eerste Printemps-warenhuis (het zijn meerdere gebouwen) de roltrap naar de 3e verdieping en vervolgens de brug naar het volgende gebouw om de afdeling ‘Maison’ te bereiken.

Galerie Vivienne (1e arrondissement)

Je kunt vanaf Maison Sarah Lavoine net zo goed even doorlopen naar Galerie Vivienne, de markante passage vol leuke winkeltjes. Wij zagen er mooie kledingwinkeltjes van kleine, bijzondere (etnische) designers en grappige boekwinkeltjes.

Van een vriend hoorden we dat hij hier vaak ochtends vroeg gaat fotograferen, vanwege het licht en de sfeer. Leek me een uitstekende tip voor fotografen in Parijs. #fototip Ik ken dit soort plekken uit Istanboel en ik denk dat hij gelijk heeft.

Er zit ook een prachtige Parijse bloemist, Emilio Robba. Als planten je ding zijn, is het echt de moeite waard. De reden dat ik het noem maar niet laat zien is het paniekerige bord bij de ingang dat je er onder geen beding mag fotograferen. Bang voor concurrentie waarschijnlijk, de reden dat je op internet ook niet veel ziet. Maar ze zijn gespecialiseerd in bloemprojecten en faux flowers. Ik vermoed dat het een aanrader is voor kerstmis. Of als je in de bloemfotografie zit. Maar ik kan het je niet laten zien, want zodra we het bord zagen zijn we omgedraaid en weggegaan.

Zelfs de locatietag bestaat niet meer op Instagram – nog nooit eerder gezien, zulke paniek. De man zelf heeft wel een Instagram account. Enfin.

Vacation home: wonen als aan de Franse kust

vacation home parijs merk

Een stukje lopen van Galerie Vivienne, op weg naar Salatim (zie hieronder) kwamen we nog een mooie woonwinkel tegen: Vacation Home.

Rare maar toepasselijke naam: je waant je in een mooi maar relaxed vakantiehuis in Zuid-Frankrijk. Heel anders dan de andere Parijse woonwinkels. Wel net zo duur ? maar met leuke ideeën.

Zoals je ziet aan de foto’s ben ik gefixeerd op bedden – ongetwijfeld een verlangen om mijn eigen slaapkamer net zo romantisch in te richten als de Fransen schijnbaar doen aan de Cote d’Azure. Verder zag ik veel linnengoed, dekens, kussens, servies en mooie accessoires van hout.

Even onder jou en mij gezegd en gezwegen is dit echt de onhandigste merknaam die ik ooit ben tegen gekomen. ‘Vacation home’ als lifestylemerk zal van zijn leven niet in Google bovenaan komen te staan. Dus hoe je er bij komt om je (hele leuke!) merk zo te noemen is mij een raadsel. Zonde, want het was echt een unieke winkel, vond ik.

2e arrondissement

Als vegan moet je wel je best doen, in Parijs. Vegan eten staat niet hoog op de prioriteiten van Franse fijnproevers. Daarom hadden we wat onderzoek gedaan en een artikel gevonden van de fijne Amerikaanse patissier-parijzenaar-blogger David Lebovitz. Hij heeft een lijst met humus-restaurants op zijn blog. Wij maakten een omweg door het 2e arrondissement voor Salatim, een Israelisch tentje.

Het eten overtrof al onze verwachtingen: een bord vol salades en groenten, een geweldige humus, een sensationele auberginekaviaar en fantastische huisgemaakt munt-citroenlimonade. Zo zou ik iedere dag wel willen eten.

4e arrondissement

woonshoppen 4e arrondissement Parijs
Het gekleurde gebied, binnen de rode lijn, geeft de arrondissementsgrenzen an. De sterren zijn de door mij gemarkeerde adressen.

Je bent toch nog niet moe he??? Want we moeten nog flink wat doen!

In het 4e arrondissement (waar Centre Pompidou zich ook bevindt) liggen drie concept stores die je als woonwinkeliefhebber niet mag missen: Fleux, Comtoir 18-20 en Merci (technisch gezien ligt Merci er een beetje buiten …. Wees gewaarschuwd: het kan zo maar zijn dat je er vrij lang zult doorbrengen. En geld wilt uitgeven. Misschien toch maar een dagje extra woonwinkelen in Parijs, dan?

Concept stores zijn een ding dus, ook in Parijs. AM.PM, Fleux, Merci: ze combineren meubels en interieur met heel veel leuke accessoires die makkelijk in je koffer passen. Maar ik vond Merci het leukst.

 

Concept store Fleux’

Fleux’ is nog zo’n enorme concept store op het gebied van home, living en design. Het is nog iets speelser dan Merci en een absolute aanrader als je op zoek bent naar cadeautjes (kerstwinkelen, iemand??).

De winkel bestaat uit een hele reeks winkels met verschillende focus, van servies en licht tot meubels. Ze hebben zo veel leuke hebbedingetjes dat het moeilijk is om niets te kopen. De enige woonwinkel waar mij dat niet gelukt is! Ik ging naar huis als trotse eigenaar van een mooie koperkleurige klerenhanger speciaal voor sjaals.

Tsja.

Hoe kun je zonder???

Archive 18-20: de concept store voor mannen

Nog zo’n hippe concept store: Archive 18-20 (af en toe wordt hij ‘Comptoir 18-20 genoemd, oude naam wellicht?).

‘Le lifestyle’, zeggen ze op de site, en zo is het. Het is de ultieme (rijke) hipsterwinkel. Maar dan elegant. Hier vonden we veel hippe, technische gadgets en veel mannenkleding. Minder op wonen gericht, en met een industriële sfeer. Maar wel heel mooi en inspirerend. En eh, hip dus. Plus veel cadeaus, vooral als je van een beetje technisch houdt (camera’s, iPhone gadgets, etc.)

Had ik al gezegd dat ze superdure sneakers en waanzinnig dure rugzakken verkopen? En mannensjaals? Nu weet ik waar al die dure mannelijke tech-sprekers hun semi-nonchalante maar superdure outfits vandaan halen.

Wel een beetje verstopt (maakt dat het hipper??) dus even goed kijken, je moet even een klein steegje in.

Joe Sayegh

Als je toch in deze leuke, hippe en ontspannen wijk bent (de sfeer is een stuk informeler dan die aan de andere kant van de Seine), kijk dan ook even binnen bij Joe Sayegh, een winkel met bijzondere houten accessoires, servies en meubels. Denk: oude, gespleten boomstammen die gepolijst zijn, opgevuld met synthetische hars en getransformeerd tot tafels, prachtige houten schalen en de mooiste en comfortabelste krukken die je ooit hebt gezien. Joe Sayegh scoorde hogen ogen op woonbeurs Maison Objet met die krukken, omdat het merk de restaurants van de beurs heeft mogen inrichten.

Tijd om wat te eten of te drinken? Tegenover Joe Sadegh zit Le Pick Clops, een soort van Parijse versie van een Amerikaanse fifties revival. Het is relaxed, vrolijk, leuk en niet onbelangrijk: er staan vegan gerechten op de kaart. Al heet het niet zo. Duh. Ik at er een heerlijke salade zonder een spoortje dierlijke producten, maar mijn reisgenote genoot van de bekende vleesbevattende Franse klassieker Croque Monsieur. Iedereen blij!

Eigenlijk waren we op zoek naar het Israelische lunchtentje Tavline, vlakbij, uit het blog van David Lebovitz. Dus als je zin hebt in salades en hummus, zou ik die even uitproberen. Helaas was het dicht toen wij er waren (vergeten Google Maps te checken voor de openingstijden …) maar wellicht heb jij meer geluk. Of ben je gewoon beter voorbereid 😀

MUJI

Jaja, daar is MUJI weer. Het is gewoon een leuke winkel. Deze heeft, itt die in het 6e arrondissement, veel kleding. T-shirts, sjaals en mutsen, jassen, jurken, pyjama’s, pantoffels… dat soort dingen. De MUJI-winkel met kantoordingetjes zit om de hoek en is ook lekker uitgebreid. Het is best lastig om je niet te buiten te gaan aan roze pennetjes en post-it’s in de vorm van katten. Of handige reisetuitjes. Maar hou je in, want je moet het allemaal mee naar huis slepen! Er zijn trouwens nog meer MUJI-winkels in Parijs, dus wie weet is een andere vestiging handiger voor je.

3e arrondissement: concept store Merci

Er is 1 goede reden om naar het 3e arrondissement af te reizen en dat is deze geweldige concept store. Ik vond het de leukste van allemaal.

Concept store Merci

merci parijs

Merci (hier de website) is een grote winkel. 4 Verdiepinge met een enorme hoeveelheid leuke spullen, eh, woonaccessoires, eh – dingen. Er is een afdeling met hele trendy (en dure) kleding, er zijn serviezen, meubels, cadeaus, een kookafdeling en lampen en verlichting.

Merci is gevestigd in een oude fabriek met een prachtige industriële sfeer, maar de spullen zijn juist trendy, warm en leuk. Ik was zelf vooral gecharmeerd van de afdeling in de kelder waar je alles vond om zelf een lamp samen te stellen uit allerlei soorten elektrische kabels, fittingen en (oude) lampjes. Er is ook een klein cafe. Fijn is bovendien dat ze 6 dagen per week tot 19:30 open zijn – dat betekent dat je ze aan het einde van je dag nog even mee kunt pakken ?

Tips van de expert (mijn vriendin): Merci verkoopt leuke stoffen armbandjes met kleine bedeltjes met daarop de naam Merci. Ze zijn gemaakt van mooie reepjes stof en zijn leuk verpakt. Het perfect cadeautje voor eh, vriendinnen (ik kreeg er een!):

armbandje merci store paris

Als je op zoek bent naar inspiratie voor je huis, gewoon lekker wilt shoppen voor jezelf, van trends houdt of niet naar huis wilt zonder leuke cadeautjes, is dit je adres.

Woonwinkelen in Parijs: volop inspiratie

Ik heb me enorm vermaakt in Parijs, met vriendin P. Ik moet zeggen dat Parijs een stuk leuker is als je een doel hebt (meestal doe ik maar wat, in Parijs). Terwijl je van het ene arrondissement naar het andere gaat, kom je van alles tegen.

Ik vond le Marais het leukste (het historische Parijs, 3e en 4e arrondissement), leuker dan het gebied waar wij logeerden (het 6e). Het is allemaal prachtig aan de linkeroever maar het is zo, tsja, perfect parijs-achtig. Doe mij maar de iets minder perfecte wijken, met meer variatie, kleinere straatjes en minder chique-igheid.

Maar het mooie is: er is voor iedereen wel iets. Op mijn lijstje voor de volgende keer staan nog heel wat nieuwe dingen. Maar naar sommige adressen ga ik zeker terug.

Ik hoop jij ook … veel woonwinkelplezier!

PS Mocht je aanvullingen hebben, woonwinkeladressen die echt niet mogen ontbreken, laat het hieronder weten. Grote kans dat andere lezers ook geïnteresseerd zijn! En als je mij een plezier wilt doen, dan ook graag tips voor vegan restaurants en mooie fotografiemusea of leuke wijken om te fotograferen 😀

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.