Offline, ehm – IRL

Vandaag de hele dag in S2M Utrecht gezeten, met (een paar van) mijn collega’s van Frankwatching. Wat was dat leuk! Overleggen…elkaar bezig zien…ideetjes…nog meer ideetjes…

Ik ben het echt totaal niet meer gewend, mensen om me heen als ik werk. Ik zit al 5 jaar alleen achter mijn laptop thuis te werken. Ondertussen heb ik de chat aan, Twitter, Facebook, mijn blog comments, Email… dus ik voel me nooit eenzaam.

Het is wel duidelijk dat je je beter kunt concentreren als je alleen bent. Maar ook dat je meer lol hebt, als je samen bent. Volgens mij hebben we allemaal genoten! En Lindy en ik kregen ook nog verjaardagscadeautjes, en slagroomsoesjes. En ik heb Frank Meeuwsen nu eens in het echt ontmoet, blogger-van-het-eerste-uur, dan heb je elkaar altijd wel wat te melden, als bloggers.

Zometeen koffie drinken met een van mijn best vriendinnetjes. Morgen de #blogpraat tweetup met een aantal mensen die ik goed ken maar nog nooit gezien heb.

Nounou. Wat offline allemaal, he?

Ze zeggen wel eens dat online nooit offline kan vervangen. En er zijn ook mensen die echt liever online zijn dan offline met elkaar. Ik red het prima met mijn online contact. Maar elkaar zien en horen, zonder Skype/GoToMeeting…dat is toch wel de kers op de taart.

Mijn eerste manager bij KPN (gouden vent! Henk, als je dit leest? :)) zie altijd al tegen me, als ik probeerde alles via email af te handelen: “Bellen, Elja! Bellen!”.

Henk had gelijk. Bellen is beter dan mailen. En elkaar echt zien, IRL, en offline, is nog wel het beste.

Dus als je zin hebt? Morgen, 18:00 (vroeger mag ook, later ook) in Den Haag.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

7 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Jacob Jan Voermanantwoord
3 augustus 2012 om 13:00

heel jammer dat dit samenvalt met verjaardag dochter
vandaag voor het eerst sinds 5 weken alle kinderen bij elkaar

ik doe dus vandaag ook aan offline, maar vidn het heeeeel erg jammer dat ik jullie mis.

komt herkansing toch?

Elja Daaeantwoord
3 augustus 2012 om 22:19
– Antwoord aan: Jacob Jan Voerman

Tuurlijk!! Gaat weer komen. Je werd gemist! 

Gertjanantwoord
2 augustus 2012 om 21:59

Online zou ondersteunend moeten zijn aan het offline leven. Wanneer het eerste de overhand krijgt ten opzichte van het tweede, dan gaat er in mijn beleving iets mis. Hoewel het in het geval van beeldverbinding wel minder is. Ik zou dan nog zoveel contact online kunnen hebben met mensen, maar wanneer ik geen contact meer heb irl dan zou ik mij toch sneller down voelen. 

Elja Daaeantwoord
3 augustus 2012 om 22:24
– Antwoord aan: Gertjan

Ik ben natuurlijk niet anders gewend (omdat ik vanuit de VS werkte voor Nederlandse klanten) maar daar had ik natuurlijk met andere mensen contact. Ik bedoel mensen die ik niet online kende maar offline. Als je alleen online contact hebt denk ik dat het inderdaad heel isolerend kan zijn. Een mens is niet gemaakt om alleen te zijn, zei mijn moeder vroeger wel eens tegen me (geen idee in welke context). 🙂 

Frank Janssenantwoord
2 augustus 2012 om 21:27

Raak! Zoooooo leuk, samen aan de slag, lol hebben en leuke mensen ontmoeten. E-mailbox hier ontregeld, ook niet gebeld, maar energieniveau uitermate hoog 🙂

Elja Daaeantwoord
3 augustus 2012 om 22:24
– Antwoord aan: Frank Janssen

🙂

Eelco Martensantwoord
2 augustus 2012 om 20:56

Wat leuk om dit te lezen en inderdaad je hebt helemaal gelijk. Het is heerlijk om mensen om je heen te hebben al doen ze afbreuk aan je concentratie. 😀

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.