Nog eentje dan. Plog 4.

(peter: speciaal voor jou nog even iets toegevoegd aan de plog van gisteren)

kar

Wij logeerden een paar dagen bij mijn oom en tante in Engeland. Kent, om precies te zijn. Ze hebben een tuin waar plaats is voor een grote grasmaaier met aanhanger en mijn oom had er lol in om de ene na de andere attractie tevoorschijn te toveren voor de kinderen. Waaronder deze. Maar ook twee stilstaande machines. En een schuilkelder. Alsof de hond niet genoeg attractie was!

kalf

Mijn oom werkt op een boerderij en daar waren kalfjes. Awwww….

Ze zijn gewoon voor de slacht, helaas, deze koeien. Maar ze hebben wel een goed leven, buiten, met boeren die goed voor ze zorgen. Kunnen niet alle koeien zeggen, vrees ik.

En man, wat is het veel werk, dieren houden. Ik wist het wel maar ik besefte het niet, zeg maar. Pfjoe.

Ook deed mijn zoontje daar de onvergetelijk uitspraak: I did not know cows ate bananas! Want dat bleek zo te zijn. De koeien kregen bananen en ze slurpten ze zo, hops, naar binnen, met schil en al.

Maar geef nooit bananen aan schapen, want door het koper in de bananen gaan ze dood.

Zo. Heb je weer iets geleerd he? Zo voelde ik me nu ook.

pauw

Op de boerderij houdt iemand pauwen. Hele mooie. Deze lijkt precies op die pauw uit Kung Fu Panda 2, zie je dat?

steen

We gingen ook nog even naar het strand. Stenen zoeken/stenen gooien/stenen kapot gooien om te kijken of er kristallen in zitten. Ook het grootste kind uit mijn gezin deed mee. 🙂

pauw2

Mooi he, die pauw. En toch begrijp je wel waarom die pauw in Kung Fu Panda 2 die rol van arrogant prins heeft gekregen! Zie vorige pauwfoto.

IMG_1648

Floepie, rennend op het strand. Favoriete bezigheid.

De ultieme vakantiefoto.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

6 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Vragen – Elja Daaeantwoord
26 juli 2015 om 22:09

[…] warm? Zitten er warmhouddingetjes in? (kon ik beantwoorden daarbij refererend aan het bezoek aan de eendeneierenuitbroedmachines van mijn oom Peter, die boer is. Waarna de discussie ging over hoeveel eieren er in een machine […]

Investeren in geluk – Invest in happynessjezelf oprapenantwoord
19 mei 2015 om 10:18

[…] Elja plogt er tegenwoordig redelijk lustig op los, Allergisch als ik vanaf de introductie ben geweest voor dat woord, (plog is zoiets als bloggen met foto’s, daar moest op een gegeven moment blijkbaar een nieuw word voor gevonden worden. Edoch ik blijf wel selectief openminded en af en toe proberen of de inhoud me over die allergie heen kan tillen. Bij Elja lukt dat dus met veel gemak. Ik geniet van haar combi van woord en beeld, van haar gevoel voor humor (die ze mogelijk helemaal niet  in de gaten heeft, laat staan bewust gebruikt, of ik ben echt naief). Ik ontspan bijna per definitie van het lezen van haar blogs en dat wil heel wat zeggen voor zo’n snel overprikkelt mensenkind als ik ben voor wie letters al gauw gaan dwarrelen, maar die van ELja eigenlijk nooit, en al helemaal niet met foto’s erbij. […]

Carolien Geurtsenantwoord
18 mei 2015 om 09:43

plogjes oals deze kan ik wel aan wennen
(* malle manier om te zeggen, wat leuk en genieten)
waar verklein jij je foto’s imn voor je ze upload ?
ik twijfel nog steeds, ook over de ideale grote vn een foto op blog

xxcarolien

Elja Daaeantwoord
20 mei 2015 om 14:28
– Antwoord aan: Carolien Geurtsen

Oh zo’n gedoe, ik doe het in iPhoto/Preview op mijn macbook/mac. Daarom wordt het ook niet echt iets met die plog denk ik, zo veel gedoe….! Ik weet ook niet wat idealde grootte is. Ik las ergens 500 breed maar ja, of het klopt?

Peter Pellenaarsantwoord
17 mei 2015 om 23:28

Leuke vakantieplogs! (en dank voor de toevoeging bij plog 3)

Elja Daaeantwoord
20 mei 2015 om 14:28
– Antwoord aan: Peter Pellenaars

🙂

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.