Nep is niet natural. Of natural is nep?

Wat een mazzel heb ik, dat het woord van de blogopdracht #WOT (hier meer, en doe vooral een keer mee! Is open voor iedereen!) van deze week ‘nep’ is.

Nep. Ik heb een ontzettende hekel aan nep. Ik ben van het type: beter ten koste van alles jezelf zijn, dan ‘nep’.

Nu ben ik daar door de jaren heen wel een beetje van teruggekomen. Vooral sinds ik in het buitenland woon. Er is een land tussen ‘eerlijk jezelf’ en ‘nep’, zeg maar. Dat land heet: Beleefd. 🙂 Soms is het goed om de kat uit de boom te kijken, tot tien te tellen, even na te denken, en de mening van een ander te respecteren en de ruimte geven.

[ik weet zeker dat ik hier laatst over geblogd heb…maar ja…wanneer] [denkbeeldige link toevoegt naar oud artikel]

Nep is op zich niet zo erg. Maar neppen wel. En daar kunnen ze hier wat van. De eerste maanden in de VS voelde ik me continu genept. De insteek lijkt te zijn: laat ze tekenen als klant, dan zijn we klaar, hebben we ze binnen, komen ze nooit meer van ons af, en bieden we lekker niet wat we zouden moeten (maar het staat in kleine lettertjes dus jammer dan!).

Het is oppassen geblazen. Men belooft je de wereld, om de deal maar te kunnen sluiten. De werkelijkheid ligt vaak anders.

Ik zit even te denken over een voorbeeld… Al die credit card aanbiedingen die heel gunstig lijken. Hypotheekconstructies die je in de problemen gaan brengen. Maar dagelijks erger ik me (ja..slecht…ik erger me) vooral aan de marketing rondom voedsel.

Vandaag at ik ‘natural granola’ van het grootste cerealmerk (Quaker). Even op het pak aan het kijken tijdens het eten (het smaakte naar smaakstoffen, vandaar).

Wat er nou zo natural is aan ingredienten als whey protein concentrate? Aan natural flavor met coconut components? Aan natural mixed tocopherols (“added to preserve freshness”)?

Ik maak normaal zelf granola/cruesli*. En ik kan je zeggen, meneer Quaker, die blijft prima een tijdje goed in een afgesloten blik. Ook zonder ‘mixed tocopherols’.

Bah.

Natural? Nep zal je bedoelen.

*Maar was er niet aan toegekomen de laatste week, druk, moe, geen tijd, geen zin…dus snel iets gekocht, iets ‘natural’-s.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

5 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Roxanneantwoord
5 mei 2012 om 13:53

Daar kunnen de marketeers dus nog wat van leren. Dat die troep er in zit is één ding, maar wees daar dan eerlijk over en noem het niet natural. Ik zou me daar ook aan storen. Zelf cruesli maken heb ik trouwens nog nooit eerder gehoord. 

Elja Daaeantwoord
7 mei 2012 om 00:10
– Antwoord aan: Roxanne

Ja..het gaat echt helemaal nergens over. Ik kan me erg boos over maken.
Zelf cruesli maken is heel makkelijk, kost alleen even wat tijd (wat dingen door elkaar roeren en 5 kwartier in de oven). Lekker! En je weet tenminste wat er in zit. Echt ‘natural’, haha! Ik hoorde dat mensen die hun eigen ‘granola’ (heet dat hier) maken gezien worden als totale verwende dure hippies. Dus ik houd het maar geheim hier, hihi.

Ariadnesdraadantwoord
4 mei 2012 om 00:46

“Nu ben ik daar door de jaren heen wel een beetje van teruggekomen. Vooral sinds ik in het buitenland woon. Er is een land tussen ‘eerlijk jezelf’ en ‘nep’, zeg maar. Dat land heet: Beleefd.” Naar mijn gevoel is er nog een land : tactvol. Voor mensen die je écht goed kent …

Ariadnesdraadantwoord
4 mei 2012 om 00:47
– Antwoord aan: Ariadnesdraad

… zoals diegenen in je intieme kring.

Ruud Ketelaarantwoord
3 mei 2012 om 23:02

Tja… En dat het ook nog mag… van de FDA bijvoorbeeld… Dat is ook nep!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.