Museumkunde

Was in het Militair Museum vandaag. Aanrader. Ik was nog even bang voor ‘verheerlijking van geweld’ maar dat was onterecht.

Er is voor elk wat wils. En het doet je nadenken over heden, verleden en toekomst.

Het enige museum, concludeerde F., waar de rij voor de jongenswc langer is dan die voor de meisjes.

Hoe ze het doen, zo’n divers museum ontwerpen met voor ieder wat wils, ik weet het niet. Hoe begint zo’n project? Hoe verzin je het? De spullen, de verhalen, de presentatie. Super.

Het enige nadeel waren de schemerige (sfeervolle!) expositieruimtes waar het onmogelijk was om drie kleine jongetjes in de gaten te houden. Het was natuurlijk ook topdrukte, vandaag!

Een museum waar ze zo nagedacht hebben over architectuur, ruimte, tweetaligheid, diversiteit in expositiemethoden, educatieve en fijn kritische teksten en waar ze goed begrijpen waar hun doelgroep blij van wordt – zo’n museum verdient die topdrukte!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.