Lessen leren (geleerde lessen)

hand1. Hulp vragen is een vak

Nou, geen vak, maar iets waar ik bijzonder slecht in ben. Dat zeiden ze al op de cursus Persoonlijke Effectiviteit, die ik kreeg als hipo (high potential, LOL) bij mijn eerste werkgever. Toen dacht ik nog: ach. Lekker belangrijk. Maar goed, het is nog steeds zo en ik kwam er achter dat het echt een handicap is.

Je kunt nog altijd veranderen, op je 40e, eens?

2. Bellen is beter

Henk zei het al: bellen, Elja, bellen! Hij had gelijk.

(ik denk nog zoveel aan hem! maar dat was altijd al zo en dat is nog steeds zo)

Het communiceert een stuk directer, dat is zeker.

3. Everybody’s a ninja to somebody

Soms heb je andere mensen nodig om je te vertellen waar je goed in bent. Dat overkomt mij de laatste maanden. Opeens rol ik in andere werkzaamheden en ben ik social media coach on the job. De rol die andere mensen in mij zien en waar ze ook dik gelijk in hebben. Ik vind het leuk en ik kan het goed en ik weet er veel van. Maar ik had mezelf niet zo benoemd. Dat doen anderen voor me.

Gek he? Dat andere mensen, vanwege een behoefte die ze hebben, je vragen om iets te doen waar je goed in bent maar waar je zelf geen naam voor had?

Superleuk vind ik het. En mijn opdrachtgevers ook, dat scheelt.

4. Energie

Ik weet niet hoe mensen het doen, plannen, energieniveau beheersen. Vast niet door hun lunch over te slaan en chocolade te eten als ze het in de buurt hebben.

Ik ga me er wat meer in verdiepen.

5. Zomerstop

Ik zie uit naar de zomer-stop. Jammer dat ik dan minder omzet 🙂 maar lekker om even uit de waan van de dag te zijn en meer met strategie en ontwikkeling aan de slag te kunnen, analyse en reflectie.

Een mens heeft het nodig!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

1 Reactie

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Peter Pellenaarsantwoord
20 juni 2015 om 12:14

Mooie lessen. En reflectie is een groot goed.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.