De ijdelheid, de ijdelheid. En wat leuke links.

 

istanboelVandaag zit ik met mijn hoofd bij Istanboel. Want daar vlieg ik morgen heen. En bij snapchat. Want daar ben ik de hele dag over aan het nadenken. En bij e-learning. Want daar ben ik stapels content voor aan het produceren. En aan mijn nieuw te lanceren nieuwsbrief. Want daarover ben ik in gesprek op Twitter.

Dus toen ik me net afvroeg waar ik vandaag over zou bloggen dacht ik: ik maak even een lijstje met links.

Pure ijdelheid, te denken dat wat voor jou belangrijk is ook voor anderen interessant is. Weinig vertoon van ‘inleven in de ander’.

So be it. Dit is mijn lijstje met links van vandaag.

1 Mijn favoriete gids in Istanboel en daarbuiten

foto's maken 2Ik ga morgen naar Istanboel! Yayyyy. Ik heb er zin in, ja. En ik vind het belangrijk. Ik wíl er zijn.

Ik begrijp uit betrouwbare bron dat het heel stil begint te worden in de toeristenindustrie. Vreselijk voor al die mensen die daar hun geld mee verdienen. Ik weet ook nog niet zeker of ik naar mijn oude favoriete plekken durf te gaan…ik wacht het advies van de vrienden waar ik logeer maar even af.

Cor was deze week in Istanboel (waar onze vriendschap begon!). Ik raadde Cor aan om met mijn favoriete gids op stap te gaan en hij is razend enthousiast teruggekomen. Zelf ga ik de komende dagen ook op stap met de leukste en vriendelijkste gids die een toerist zich kan wensen: Mehmet.

Dit is de website waar ik hem ooit, jaren geleden, ontdekte. Het begin van iets moois.

2 Leuke Nederlandse snapchat accounts? Yes, please.

Nou zeg, ik kende er een hele hoop uit de lijst niet eens. Superleuk. Maar leuker nog vind ik het stappenplan onderaan dit artikel. Ik ben het er niet mee eens. Maar ik moet er wel om lachen. (via annelien80 op snapchat).

Deze 10 Nederlandse snapchat accounts snappen het helemaal

#askgaryvee3 De enige echte review van Gary Vaynerchuks nieuwe boek

Die werd vandaag gepubliceerd op Frankwatching. Wie schreef het? Oh….die ken je! Ook toevallig zeg.

Link: #askgaryvee: een wake-up call voor ondernemers en marketeers

4 Elja lanceert een nieuwsbrief? No. Freaking. Way.

Jajajaja mensen. Mijn oud-collega’s keken met verbazing toe toen ik deze week aankondigde dat ik een email nieuwsbrief ging starten. Ze kennen mijn hekel aan nieuwsbrieven. Iedere maand moesten ze weer met me in gevecht.

Nieuwsbrieven kunnen heel leuk zijn. Denk ik. Maar ik wil het medium dan wel gebruiken op mijn manier. Als een persoonlijke brief. Een extra stukje content. Als iets waarin je waarde toevoegt. Content verzamelt. Gewoon. Omdat je het LEUK vindt om met mensen te praten en je vereerd voelt dat je hun inbox mag bezoeken.

Inschrijven voor mijn nieuwsbrief kan via deze link of via de sidebar hier rechts. Vrijdagochtend 10:00 komt mijn mini-blog-per-email je inbox binnen gezeild!

e-learning module bloggen lezer 25 Verwondering en creativiteit als element van leren

Ik ben niet helemaal objectief, want ik was vorige week op een event van het bureau waar de dame werkt die het artikel hieronder publiceerde. Maar ik deel het toch. Want ik hoorde mezelf vandaag nog tegen iemand zeggen dat leren begint met de motivatie van degene die iets gaat leren (het ging over de vraag waarom sommige mensen social media training na social media training kunnen volgen maar niets leren).

Vind dat er mooie en ware dingen worden gezegd door de geinterviewde: LinkedIn-artikel Verwondering en creativiteit onmisbaar bij leren.

Dan ga ik nu inpakken.

Zie je in Istanboel.

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.