Lees-, kijk- en doe-voer voor de zondag (maandag, dinsdag, woensdag)

IMG_1897Zoals ik keer op keer zeg tegen de professionals voor/aan wie ik workshops geef: lijstjes zijn een succesformule. Voor jezelf, want zo komt er nog eens een blogartikel uit je handen. Voor je lezers, want je maakt een samenvatting van handige of leuke informatie. En voor je blog/de zoekmachines, want mensen klikken graag op titels die lijstjes beloven.

Een paar interessante dingen die ik de afgelopen week zag of las. Lezen, Doen, Kijken, Luisteren, Denken. Voor lekker op je gemak. Lazy Sunday Evening.

You’re welcome.

1. Lees: Turkse intellectuelen onder vuur

Het is niet allemaal geluk, rozegeur en social media wat de klok slaat. Ik ben verliefd op Turkije maar ook daar is het niet allemaal rozegeur en manenschijn. Docenten, professoren, journalisten: iedereen heeft het moeilijk.

2. Doe: films

Eindelijk, eindelijk, eindelijk ga ik mezelf leren om video’s te maken. Het is tijd. Het moet gebeuren. Wie niet voorop loopt, loopt achter, in contentland. Ik kan er wel over vertellen maar ik wil het vooral ook kunnen doen. Daarom ga ik een cursus films maken volgen. (dank Laura voor de tip)

3. Kijk: College tour met de baas van Netflix

Ik gebruikte Netflix toen ik in de VS woonde (en het alleen nog DVD’s waren). Ik miste het enorm toen ik in Turkije woonde en zodra ik in Nederland kwam wonen, was ik lid. Maar er is meer than meets the eye. Ik ga binnenkort deze opname van College Tour, waarin de CEO van Netflix wordt geïnterviewd weer opnieuw bekijken. Maar dan met een notitieblok er naast. Interessante dingen.

4. Luister: deze key note van Gary Vaynerchuk

Ik heb het al een tijdje niet over Gary gehad. Ik loop ongeveer 30 ‘DailyVee’ vlogs achter. Maar ik luisterde de afgelopen week de podcasts van zijn key notes (speeches) in de auto. En net als altijd was ik onder de indruk. In deze aflevering heeft hij het over zijn visie op zijn bedrijf, zijn visie op management, en tussen de bedrijven door vertelt hij wat dingen over de grote Sillicon Valley ondernemers. Voer voor ondernemers.

5. Denk: over marketing voor advocaten

Ook advocaten begrijpen hoe ze slimme online campagnes kunnen voeren die aansluiten bij de belevingswereld van hun cliënten. Vanuit de actualiteit en vanuit content. Ik ben best wel onder de indruk.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.