Later denk je had ik maar

Kerstvakantie! Nu de Kerstdrukte voorbij is, is het opeen gewoon vakantie. In de praktijk betekent dat dat mijn man en ik de hele dag niets anders doen dan klusjes, administratie en de kinderen entertainen en verzorgen.

Op zich is het natuurlijk vakantie dat je de hele dag met zijn allen bent en dat de kinderen NIET om 07:30 wakker zijn. Maar pfoe. Het is me wat.

Koekjes bakken. Koekjes versieren. Wasje. Spelletje doen. Chocolate bark maken. Boodschappen doen. Kattenbak verschonen. Wasje. Katten ontvlooien. Opruimen. Opruimen. Opruimen. Badkamer plafond aanpakken. Wasje. Spelletje doen. Bezoek.

Nadat ik uit mijn slof schoot tegen F. omdat we vanochtend toch echt tegen elkaar zeiden dat we die ene kamer van top to teen onder handen zouden nemen en het niet gebeurd is, besluit ik even iets anders te gaan doen.

Ik ga een uurtje achter mijn computer zitten, foto’s uploaden en uitzoeken. Iets dat ik maar heel weinig gedaan heb, het afgelopen jaar. Terwijl ik het altijd heerlijk vind.

Ieder jaar aan het begin van het jaar zoek ik de leukste foto’s van het afgelopen jaar uit en stop ze in een digitaal mapje. “Beste 2014′, etc. Vanaf 2007, toen ik een mooie camera kocht en we naar Boedapest verhuisden met ons kleine ukje.

Ik synchroniseer de fotomapjes met mijn iphone, zodat ik ze altijd bij me heb. Puur geluk, is dat.

Alleen blijk ik dat voor 2015 niet gedaan hebben (het was een belachelijk druk jaar, 2016). Dus ik maak even een inhaalslag en zoek zowel 2015 als 2016 uit.

En terwijl ik duizenden foto’s voorbij zie komen, realiseer me dat ik dit ooit zal missen, die dagen samen met mijn kleine mannetjes.

Later denk je: had ik maar meer genoten toen ze nog allemaal onder mijn dak woonden. Toen ik nog boterhammetjes voor ze mocht maken, spelletjes met ze doen en koekjes met ze bakken. Those were the days.

Het zijn tropenjaren. Maar misschien wel de mooiste van mijn leven!

Morgen ga ik gewoon weer koekjes bakken, eh, opeten, en spelletjes spelen met de jongens. Omdat het kan. Opruimen komt later wel.

Het is tenslotte Kerstvakantie!

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Inge van der Woudeantwoord
28 december 2016 om 09:37

Goed plan Elja, ze zijn idd sneller groot dan je denkt. Lekker genieten, time flies.

Elja Daaeantwoord
28 december 2016 om 22:35
– Antwoord aan: Inge van der Woude

Je moet het je soms even realiseren he, als je er midden in zit!

Mirandaantwoord
28 december 2016 om 08:05

Mooi omschreven! Hier in Tanzania hebben de kinderen een maand kerstvakantie. Wat mij betreft net iets te lang, zeker als vriendjes ook weg zijn. Maar ondanks dat het vermoeiend is en je bijna de hele dag bezig bent om de kinderen te vermaken, is dit inderdaad de tijd waar je later aan terug zult denken. Sweet memories!

Elja Daaeantwoord
28 december 2016 om 22:37
– Antwoord aan: Miranda

Ik weet niet of het bij jullie ook zo is en of jullie veel met expats omgaan, maar in alle landen waar ik gewoond heb vertrokken de expats altijd in de Kerstvakantie. Dus als je achterbleef, was dat lastig. Tenzij je lokale vrienden had gemaakt.

Je moet jezelf gewoon realiseren dat het een bijzondere tijd is. En proberen om af en toe een momentje alleen te pakken. 🙂

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.