Kort maar krachtig

De kracht van Twitter, ach, ik zou er iedere dag over kunnen bloggen. Maar wat me steeds meer opvalt is ook hoe krachtig de content op Twitter kan zijn. Twitter is maar zo krachtig als de berichten die er verstuurd worden, tenslotte. Je ontwikkelt pas relaties als je iets te zeggen hebt, toch?

Prachtig om te zien hoe mensen in 140 tekens relaties opbouwen, dingen verkopen, en zelfs hele artikelen samenvatten. Paar voorbeelden.

[zie verontschuldiging onderaan]

Hele verhalen: peuterpraat

Ik zag van de week een tweet waaruit ik opmaakte dat @honesttoddler een book deal binnen had. Dit is een twitteraccount waar een peutertje zijn visie op de wereld geeft. Voor ouders extreem herkenbaar. Maar vooral erg grappig omdat je de cynische moeder er in door hoort klinken. En omdat er een behoorlijke dosis peuteragressie in zit.

Van iets dat heel suffig en zeurderig zou kunnen zijn, weet deze dame (we gaan er maar van uit dat het een moeder is?) iets erg grappigs te maken. Het ietwat kromme perspectief, en de manier waarop de moeder zichzelf via de ogen van haar peuter schetst, is erg mooi gevonden. En je weet ook nooit zeker of het echt is, of de beschreven gebeurtenissen waar zijn. Houdt het spannend.

Heel knap. Lees de timeline maar eens door. Ik zag net dat ze nog maar op 1 mei begonnen is. Kun je nagaan. Zo’n schare fans opbouwen. Inmiddels is er ook een blog, ook erg grappig.

Je invloed te gelde maken

Ik ben een grote fan van het programma Guiliana & Bill. Gaat over twee beroemde Amerikanen en hun glamoreuze leven. Het was altijd al leuk (het zijn twee enorme gogetters) maar het werd pas echt aansprekend toen het leven hen tegen ging zitten (tsja…zo is het dan wel). Kinderloosheid, borstkanker, er gebeurde van alles. En weer zag je hoe ze zich er door heen sloegen. Inspirerend.

Een TV-programma dat ze zelf uitgeven (en wat zwaar, ZWAAR, gesponsord is, boeken, interviews, presentaties en key notes, een eigen kledinglijn, een blog, een fitnessvideoserie, je naam verbinden aan een restaurant en dit dan in je docusoap pluggen…maar hoe kun je dan nog meer geld verdienen?

Juist. Twitter.

Met 2.882.011 volgers (alleen al Guiliana) kun je wel iets monetizen toch? Vandaar dat de hele timeline een grote advertentie is. Nergens staat bij dat het gesponsord is. Maar reken maar dat hier geld verdiend wordt…

Wat een hele slimme truc is, is het retweeten van anderen met een comment van een paar letters (afkorten van you tot ‘u’, helpt). Als je naar de timeline kijkt (en als mijn internet het een beetje deed, stopte ik er de link bij!) is het een aaneenschakeling van promotionele tweets. Zowel hun eigen producten als die van anderen komen continu voorbij.

Zo verdien je dus geld aan Twitter, als je een lopend lifestyle brand bent…

Samenvatten (chique woord voor curatie)

Waarde toevoegen aan iets wat zo veel mensen al doen: artikelen rondtweeten. Hoe doe je dat? 1) door je eigen commentaar toe te voegen 2) door je eigen samenvatting te geven.

Van de week zag ik een tweet van Kitty waarin ze prachtig mijn artikel samenvatte. Dat zijn echt meesterwerkjes, vind ik (check haar timeline, dan zie je er meer!). En ik geloof dat dat ook werkt. Het wekt veel meer vertrouwen dan klakkeloos retweeten van andermans content.

[Zodra mijn internet het beter doet, stop ik de tweet en de link erbij! Het is even kiezen vandaag tussen een volledig artikel met mooie links en allemaal screenshots, of geen blog. De Turkse dongle heeft het begeven na het volgen van een webinar. Er is vast een daglimiet aan MB’s….]

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

1 Reactie

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Rickantwoord
12 september 2012 om 22:20

Elja. Intersant artikel. Hoe zorg ik dat ik; de daadwerkelijke kracht van Twitter benut? Heb wel volgers echter ben jij een van de Twitteraars die daadwerkelijk reageren op mijn Tweets. Wat doet de rest dan? 

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.