Jullie, #blogpraat

Nou! Het is zo ver. Ik was vanavond volgens Twirus de meest populaire persoon (gemeten over een uur?). My 60 minutes of fame, letterlijk. Ik wilde de tweet embedden voor jullie maar Twitter is kapot, dus helaas. Je leest hem hier.

Nu zijn jullie beter op de hoogte van de Nederlandse cultuur dan ik, maar volgens mij zijn 3 van de andere 4 journalisten. En is de vierde persoon een bekende blogster. En ik. Gewoon, iemand. Geen commerciele blogger. Geen journalist. Gewoon: iemand.

Wij!

Ik moest eerst keihard lachen toen ik die tweet zag, met allemaal van die bekende Nederlanders er in. Stelt natuurlijk niets voor, zo’n vermelding, laten we wel wezen. Gewoon een tijdelijke luwte op Twitter omdat we met zijn allen TV kijken (Obama?). Toch streelde het mijn ego. Maar toen dacht ik: daar staat niet jouw naam, Elja. Daar staat eigenlijk”#blogpraat’. Niet ik. Maar wij.

Zonder #blogpraat stond mijn naam daar niet. Weet ik 110 procent zeker. Als ik was blijven tweeten vanuit de blogpraataccount die ik ooit aanmaakte (maar nooit gebruikte), stond díe naam daar nu. 

De power van #blogpraat ben jij!

#blogpraat bestaat bijna 3 jaar, nog een paar weken. Het begon ooit gewoon als een ideetje. Maar wij blogpraters zijn geen ideetje! We zijn een movement. Van mensen. Geen virtuele. Echte. Academici, bedrijven, ze kunnen lang praten en theoretiseren over ‘social media’, en dat doe ik ook, vind ik heel interessant. Maar als je naar #blogpraat kijkt is het simpel: 

Samen. Delen. Ideeën uitwisselen. Tips uitwisselen. Gezellig. Band opbouwen. Verleden opbouwen. Elkaar steunen. Aanmoedigen. Jezelf zijn.

Zoiets, is het, denk ik. Oh, en:

Onbaatzuchtigheid.

#blogpraat, dat zijn mensen die ooit deelnamen en nu niet meer, mensen die af en toe deelnemen, mensen die altijd deelnemen, mensen die de site en de processen helpen beheren, mensen die altijd bereid zijn iemand te helpen, mensen die samen nieuwe initiatieven starten, mensen die elkaars blogs volgen, mensen die gewoon meelezen. Zonder er iets voor terug te verwachten. Dat is #blogpraat.

Het is natuurlijk het lastige voor veel bedrijven die zo’n community willen starten: dat je moet beginnen vanuit onbaatzuchtigheid. En vanuit mensen.

Alles is mogelijk, in social media, als je met mensen bent. Echte mensen. Geen rollen, geen persona’s, geen semi-mensen. Mensen. Iedere maandag bewijzen we dat met zijn allen. Alleen gaat het daar niet om (bewijzen). En dat is de crux. 

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

6 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Jacob Jan Voermanantwoord
22 januari 2013 om 07:37

Blogpraat is dat geworden omdat jij dat er in hebt gelegd.

blij om daar deel van uit te maken.

Eljaantwoord
22 januari 2013 om 12:38
– Antwoord aan: Jacob Jan Voerman

Nee, #blogpraat is dat door jou en Lisanne en Peter en iedereen! Geloof ik echt. 🙂

Peter Pellenaarsantwoord
21 januari 2013 om 23:42

Klopt. Jij bent #blogpraat dus staat daar terecht jouw naam 😉

Lisanneleeftantwoord
22 januari 2013 om 00:12
– Antwoord aan: Peter Pellenaars

Helemaal waar!

Elja
22 januari 2013 om 12:38
– Antwoord aan: Lisanneleeft

🙂

Eljaantwoord
22 januari 2013 om 12:39
– Antwoord aan: Peter Pellenaars

Nee joh. JIJ bent #blogpraat. En jullie allemaal. Als ik het was, was het er niet. Zeg maar. Snap je? 🙂

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.