IRL is toch wel echt heel anders

stoel_muur_roodHad ik het al verteld? Ik woon op een Nederlands pleintje tegenwoordig, met buurtborrels en buurtbarbeques en buurtverhalen en buurtgenoten. En langzaam beginnen we mensen te leren kennen.

Leuk joh, borrels.

Kun je praten over dingen die je leuk vindt! Zoals, eh, bloggen, marketing, Instagram, online innovatie.

Ik heb dat wel een beetje gemist, de afgelopen jaren, als online werker. Dat je met mensen IRL over je vak of je passie kunt praten. Ik heb veel leuke vrienden in het buitenland gekregen en sommige waren ook zo lief dat ze naar mijn geklets luisteren over dat soort onderwerpen.

Maar ik ben niet vaak mensen tegengekomen uit hetzelfde wereldje. Dus het is echt een genot om overal mensen tegen te komen met wie je over je vak kunt praten.

(OK, toegegeven, dat laatste heb ik eerder meegemaakt. Ander medium, ander land, zelfde idee)

IRL, In Real Life, is het toch wel echt heel anders om over gemeenschappelijke delers te praten dan online. Arme toehoorders. Voor ik het weet sta ik twee uur enthousiast van wal te steken.

Hopelijk wordt het me vergeven, in mijn nieuwe buurt.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

3 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Jacob Jan Voermanantwoord
11 januari 2015 om 12:21

tip voor je buren: recorder aan, uittikken en ze hebben een boek

Elja Daaeantwoord
11 januari 2015 om 20:02
– Antwoord aan: Jacob Jan Voerman

Hahaha! Zo is het soms wel een beetje, als ik echt op dreef ben. Dat derde boek zou dan moeten gaan over online business development. Hoe je blijft veranderen en innoveren en hoe leuk dat is.

(denkt)

Ik vraag me af of wat ik doe te vangen is in een formule? Daar voel ik een blog post over opkomen… dank JJ!

Jacob Jan Voerman
11 januari 2015 om 23:09
– Antwoord aan: Elja Daae

🙂 Ik heb hem net gelezen de blogpost.

Ik ben nu heel erg aan het nadenken hoe ik onderwijs op afstand het best vorm kan geven. Ik weet heel duidelijk wat ik niet wil. Heel veel ELO omgevingen zijn curriculum gericht. Ze gaan uit van een onderwijsproces waarbij van te voren vast staat wat er geleerd moet worden, en dat er getoetst moet worden.
Daar haal je de BOX mee in huis, en ik wil juist uit die box blijven.
Waar het om gaat is niet het leer en volg systeem. Dat moet er ook zijn, maar dat mag nooit het hart zijn. Het hart moet de community zijn. Het hart is de interactie van leerlingen die een gezamenlijke liefde hebben. Ik denk dus dat ik van WordPress het hart ga maken.
Leerlingen kunnen via blogs/vlogs/plogs aan elkaar laten zien waar ze mee bezig zijn. De reactiemogelijkheid kan gebruikt worden voor inhoudelijke gesprekken.

Je krijgt zo een prachtige verzameling van materiaal. Je kunt kiezen wat je daarvan intern houdt. Als heg proces van het maken belangrijker is dan het eindproduct, hou je het intern. Als het eindproduct belangrijk is (dat kan ook een leerdoel zijn), dan kun je het publiceren, en zo krijg je een steeds vollere en betere wiki achtige omgeving.

Het mooie is dat leerlingen op school al leren hoe je via internet kunt samenwerken.

En daaromheen allerlei andere manieren van communiceren. Denk bijvoorbeeld ook aan gamen, met ingebouwde chat.

Er is een eindeloos gedachtenproces bij me aangeboord. Ik wil met heel veel mensen hier over praten.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.