IRL werken is (toch) (echt) (heel) anders dan vanachter de computer

Patrick Klerks Elja DaaeWeet je wat mijn werk opeens heel anders maakt, sinds ik in Nederland woon?

Dat ik mensen in het echt kan ontmoeten in plaats vanachter de computer.

Dat ik zo maar met Patrick kan afspreken om te gaan lunchen! Patrick is spreker bij mijn webinars (webinar Online campagnes) en hoewel we elkaar wel eens in het echt gezien hebben, zien we elkaar meestal in bits en bytes.

Omdat ik al 8 jaar een long distance worker ben, in een virtueel team, zijn IRL (in real life) ontmoetingen voor mij echt een bonus. Dat geldt vooral voor de mensen met wie ik samenwerk voor Frankwatching en Frankwatching Webinars.

Er zijn sprekers die ik pas na vele webinars in het echt zag. Zoals Patrick en Pascal. De eerste keer dat ik Pascal in het echt zag, wist ik zeker dat ik hem al eerder in het echt gezien had. Gelukkig is Pascal *iets* feitelijker dan ik en wist hij zeker dat het niet zo was.

Hoe raar is dat?

Of misschien is het niet zo raar. Want er gaan heel wat uurtjes voorbereiding in zo’n webinar zitten en inmiddels heb ik er vele achter de rug met Pascal.

Maar achter de computer kun je toch niet echt met elkaar praten zoals je dat IRL kunt.

Zelfs bellen is een nieuwigheid. Want al kun je natuurlijk met elkaar bellen vanuit Amerika of Turkije naar Nederland, in de praktijk doe je dat minder.

Nu val ik iedere week Frank lastig per telefoon, in plaats van via Skype. Of Anna-Maria. Lekker bellen met elkaar.

Bijna net zo leuk als afspreken.

Ik ben echt aan het genieten, weet je dat?

Mijn dagelijkse werk was altijd al leuk maar IRL is het toch nog een paar trapjes leuker!

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.