Innovatie waar je hem niet verwacht

fietsWeet je wat nou echt totaal veranderd is, sinds wij uit het buitenland zijn teruggekomen? Of liever gezegd, sinds we in het buitenland woonden?

Fietsen. En hockey.

Ik kan er nog altijd niet over uit hoe fietsen veranderd zijn. Niemand heeft meer dynamo’s. En ze zijn veel duurder. En ze gaan minder lang mee maar niemand vindt het erg. En je hebt speciale kinderfietsen met allemaal slimme snufjes.

Ik heb mijn oude barrel (dat naar 3 landen mee ging) laatst laten opknappen. De jongen van de fietsenmaker had nog nooit zo’n oude fiets gezien. 20 jaar, is ‘ie. De fiets dan he.

En dan hockey! Mijn ervaring met hockey stamt uit mijn jeugd en mijn studententijd. Maar echt ALLES is veranderd. De sticks, het materiaal van de sticks, het veld, de regels, de manier van slaan. Alles.

Het blijft gek. Dat je terugkomt en dingen die je zo normaal vond zo veranderd zijn. Het blijft een beetje onwerkelijk.

Over een jaar of 8 ben ik weer een beetje bij, verwacht ik.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Aleidantwoord
9 augustus 2016 om 21:19

Ik zweer nog steeds bij mijn fiets die ik kocht toen ik stage ging lopen en iets betrouwbaar moest hebben. Dat was in 1999. Dus nu 17 jaar oud. Ik krijg er veel commentaar op, maar alles werkt nog. Dus mij krijg je niet op een nieuwe fiets…. te duur en met batterijen (voor de lichtjes), hou ik niet van……

Elja Daaeantwoord
10 augustus 2016 om 07:51
– Antwoord aan: Aleid

Onze fietsen zijn volgens mij ongeveer even oud :))

Kitty Kilianantwoord
8 augustus 2016 om 09:03

Klopt. Die fietsen, dat is ergerniswekkend. Opeens waren ze allemaal duur en slechter. Mijn fietsenmaker weigert nog nieuwe dynamo’s te plaatsen. Maar dat is geen innovatie, dat is de decadentie van het kapitalisme in zijn eindfase. Lees Marx maar.

Elja Daaeantwoord
9 augustus 2016 om 08:52
– Antwoord aan: Kitty Kilian

Ik denk niet dat ik Marx aankan. Maar het is idd decadentie. En als je opeens terugkomt en alle fietsen zijn zo anders en iedereen vindt het normaal (althans, dat dacht ik, dank Kitty), is het heel surrealistisch en vervreemdend. De nieuwe kinderfiets van mijn zoontje van 5 kostte 150 euro. !! Hij kan er een jaar op fietsen, denk ik. En mijn lamp met dynamo ging nooit stuk terwijl die lampen op batterijen continu stuk zijn. Pfff.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.