Innerlijke dialoog

eljainnerlijk“Luister, Doo, het is niet handig om te bloggen vlak voor het webinar begint waar je verantwoordelijk voor bent.”

“Ja, ja.”

“Nee, echt niet.”

“Pffff.”

“Waarom doe je dat dan?”

“Soort omgekeerde procrastination, denk ik.”

“?”

“Manier om met de spanning om te gaan.”

eljainnerlijk“Dat is vast ook de reden dat je het onbewust zo gepland hebt dat zowel de klusjesman, die al dagenlang beloofde om de gordijnen op te hangen, nu eindelijk aan de gang is, en de Ikea-inelkaarzetmannen net gearriveerd zijn om de garderobekasten in elkaar te zetten?”*

“Ja, zoiets. Lekker. Dan houden we het een beetje spannend, he? Ik doe gewoon de studeerkamerdeur op slot en negeer ze…..”

“Is het arrogantie? Alleen kunnen presteren onder druk?”

“Weet ik veel. Ik ga nu dus dat webinar doen, JA?”

 

*Dat bleek een gelukkig én een ongelukkig misverstand: de Ikea-mannen zijn nooit op komen dagen. De klusjesman heeft alles wat hij beloofd had, gedaan, voor zover hij het kon doen en ik niet vergeten was om gordijnroedeknoppen aan te leveren.

PS Bij deze wil ik konde doen van het feit dat ik voor het eerst naar het vliegveld ben gereden en in het donker weer terug. Zo. Dat kan dus weer op mijn innerlijke lijst van prestaties.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Peter Pellenaarsantwoord
28 april 2013 om 13:38

Geweldige dialoog. Heerlijk om af en toe het engeltje op je ene en het duiveltje op je andere schouder met elkaar in discussie te laten gaan. Het mooie is dat je het allebei bent, en wanneer je de dialoog los durft te laten gaan, ontdek je soms nieuwe dingen over jezelf.

lindakwakernaatantwoord
26 april 2013 om 14:57

Geweldig!!!
Ik zie het voor me lol

H.J. Winkeldermaatantwoord
25 april 2013 om 22:56

Thanks, wat leest dat lekker zeg zo’n dialoog. En gefeliciteerd met je prestatie!

Elja Daaeantwoord
25 april 2013 om 23:19
– Antwoord aan: H.J. Winkeldermaat

Thanks! Vanochtend, al uitstellend, heerlijk jouw blog zitten lezen/kijken. Vooral die video van die fotograaf heeft indruk gemaakt. Moet ik nog over bloggen…

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.