Ik kreeg een mail van Oprah

Screen Shot 2013-08-29 at 09.50.27Ik kreeg een mail van Oprah.

Ze is al helemaal weer in holiday-sferen. Thanksgiving en zo, kerst. Het is nog augustus maar ja, als je richting Labor Day gaat is het collectieve gevoel in de VS dat het ‘Holiday Season’ er weer aan komt.

Dear ELJA DAAE,

Exciting news! Now you can keep all that you love about O, The Oprah Magazine—the inspiration, the joy, the profiles of real women making transformational changes, and so much more—coming back for another year… PLUS, renew now and you’ll get a FREE HOLIDAY GIFT SUBSCRIPTION to give to a friend.

CLICK HERE TO RENEW YOUR SUBSCRIPTION FOR ONLY $29.97—AND GIVE A FREE GIFT SUBSCRIPTION! THAT’S 2 SUBSCRIPTIONS FOR THE PRICE OF 1!

Don’t miss out. Give your free gift now and get your holiday shopping done early.

Leuk he? Van Oprah?

Fijn, al die hoofdletters. En je naam in hoofdletters.

Het is alsof Oprah zelf even aan je deur komt staan en tegen je begint te schreeuwen. Dat lijkt me overigens niet helemaal des Oprahs, the Oprah we all know and love!, maar goed.

Als je je afvraagt hoe zo’n dik, glossy blad zo goedkoop kan zijn, ik ook. Ik gok dat het is omdat ze 1) meer verdienen aan de advertenties dan aan de abonnementen en 2) omdat ze meer verdienen aan de advertenties dan aan de abonnementen. Die adverteerders adverteren recht in hun doelgroep en associeren zich met een merk. Merk.

In de VS zijn dat soort dingen heel vaak belachelijk goedkoop, die abonnementen op tijdschriften. Of op andere dingen. Een slimme truc om je binnen te halen.

Het is eigenlijk meer zo dat ze je emailadres en je adresgegevens kopen, vermoed ik.

Want die verkopen ze weer door, he. De catalogusbusiness is gigantisch. En die van financiele producten ook. En die belanden allemaal op je deurmat. Iedere week! Ongevraagd! That’s how it’s done.

Maar wat ik me vooral afvraag is: waarom krijg ik die mail?

Het is namelijk zo dat ik anderhalf jaar bezig ben geweest om van Oprah af te komen. ANDERHALF JAAR.

Talloze malen heb ik opgezegd door een formulier in te vullen. Ik ben er screenshots van gaan bijhouden op een gegeven moment omdat ik aan mezelf ging twijfelen.

En nu deze mail.

Het schijnt dus gewoon te kunnen, in Amerika (daar woonde ik toen ik abonnee was). Je blijft in de database en kunt de rest van je leven gemaild worden. Ook al heb je opgezegd.

Fijn hoor.

Als je het niet erg vindt, Oprah, ga ik je even naar de spamfolder verhuizen.

Dag!

PS Ik denk dat Oprah mijn vele emails niet gekregen heeft. Want ik ben volgens haar nog steeds abonnee! Ik zal mijn oud-buurvrouw maar eens bellen of het blad nog wordt bezorgd. Dan komt er vast binnenkort ook weer een rekening.

 

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

6 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Robertantwoord
29 augustus 2013 om 22:34

You Get a Mail! You Get a Mail! You Get a Mail!

Elja Daaeantwoord
30 augustus 2013 om 15:20
– Antwoord aan: Robert

Hahaha! Precies! Yay!

lindakwakernaatantwoord
29 augustus 2013 om 21:54

En? Ga je de rekening dan betalen?
Ach de Kamer van Koophandel is niet veel beter 🙁

Elja Daaeantwoord
30 augustus 2013 om 15:20
– Antwoord aan: lindakwakernaat

Nope. Ze komen me maar halen dan, in Istanbul!

Janineantwoord
29 augustus 2013 om 18:26

Oh dat meen je niet, wat een frustratie zeg!

Elja Daaeantwoord
30 augustus 2013 om 15:19
– Antwoord aan: Janine

Op een bepaalde manier is het ook wel weer inspirerend, vind ik. Hoe ze dat aanpakken, daar in de VS. Niet helemaal ethisch (volgens onze normen) maar het zal best werken…

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.