Proost. Op het Kleine.

glitter

Het is alweer bijna een nieuw jaar.

Ik kijk niet terug hoor.

(nou ja, behalve dan voor Henk Jan. da’s traditie)

Maar ik kijk ook niet echt vooruit.

Ik vind het zinloos om vooruit te kijken. Ik ben wat dat betreft ook gewoon zo Calvinistisch als je maar zijn kunt. Ik wil niets over me afroepen, he.

Het punt is dat je nooit weet wat er komen gaat. Of het nou positief of negatief is, de belangrijkste dingen zijn vaak onvoorspelbaar. Dat weet je zeker als je die 100+ verhalen van Henk Jan’s jaarlijkse #mijnmoment project leest.

Heel veel ‘momenten’ zijn toch ongepland heftige emoties op geplande momenten of (vooral) inzichten die op momenten plaatsvonden die mensen niet zagen aankomen.

De afgelopen 9 jaar hadden wij vrijwel iedere jaar óf een baby óf een verhuizing in het verschiet, als het oud & nieuw was en we keken vooruit.

Dat waren mooie positieve en spannende dingen om naar uit te kijken. Grote dingen.

Het is makkelijk om nu te denken: oh jee. Geen Leuke Grote Dingen in het vooruitzicht! Geen baby’s, geen verhuizingen (inshallah, zeggen ze dan in Turkije, waar we twee jaar geleden nog woonden).

Misschien moet je de Grote Dingen gewoon blijven plannen, voor jezelf, zodat ze de overhand houden. Reizen en zo. Dat soort dingen.

Of misschien moet je gewoon zorgen dat je gelukkig bent met de Kleine Dingen, die dit jaar gaan komen. Net als in andere jaren.  En er op vertrouwen dat je Alle Dingen die je mee zult maken ook echt bewust zult meemaken en er mee om zal gaan of van zal genieten. Wat het ook is.

Here’s to the little things, in 2016.

Proost alvast.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Zo simpel is dan gelukantwoord
2 januari 2016 om 18:56

Ik proost met je mee! In mijn ogen ben je ontzettend rijk als je kan genieten van de kleine dingen!

Elja Daaeantwoord
3 januari 2016 om 22:12
– Antwoord aan: Zo simpel is dan geluk

PROOST!! 🙂

Peter Pellenaarsantwoord
31 december 2015 om 10:34

Echte plannen maak ik allang niet meer. Ik neem het leven zoals het zich aandient en reageer/acteer volgens mijn innerlijke (constant aan verandering onderhevig zijnde) normen en waarden stelsel. Bevalt me goed.
Proosten doe ik graag, dus zeker op de kleine dingen (die het grote verschil kunnen maken) in 2016. Maar wees allereerst vooral voorzichtig met het vuurwerk vanavond.
Tot volgend (blog)jaar!

Elja Daaeantwoord
31 december 2015 om 13:46
– Antwoord aan: Peter Pellenaars

Tot volgend blogjaar!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.