Huilen doe ik wel in de auto

bomengrijsMijn site was heel even uit de lucht vanwege een serververhuizing. Daarom kwam mijn blog post van gisteravond terecht in mijn Evernote-app in plaats van hier online. En daar blijft hij denk ik ook.

Geen Happy Day gisteren. Oudergesprekken op school waar ik niet blij van werd, echtgenoot voor de miljoenste keer gedropt op het vliegveld (gek hoe Schiphol voor mij is veranderd van een vakantieplek in een afscheidsplek, Hello Goodbye is er niets bij), jongetjes die hun papa missen en de sterfdag van een vriendin die precies 9 jaar geleden overleed samen met haar ongeboren kindje.

Daar stond tegenover dat ik heerlijk mijn verhaal kwijt kon bij collega’s op ons nieuwe kantoor (dank Es, Tineke en Frank) en dat ik een feestelijk verjaardagsetentje had met familie.

Huilen doe ik wel in de auto, zei ik op kantoor.

En zo was het.

(niet om het een of ander, maar echt ieder liedje op mijn iPod en op de radio leek over liefde of dood te gaan. of misschien is dat ook gewoon zo?)

Maar als je dan ‘savonds je jongetjes een kus kan geven en over hun slapende hoofdjes kan aaien, ach, dan weet je weer hoe bevoorrecht je bent en hoe wonderschoon het leven is. Onder al het grijs zit groen. En geel en rood en roze en oranje en blauw en paars.

Nieuwe dag, nieuwe kansen, genieten van het leven en door!

PS Voor een dosis broodnodige blijheid, slimheid en positivisme verwijs ik je naar het blog van Anna-Maria, want ZE PLOGT WEER!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

12 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Carolien Geurtsenantwoord
13 februari 2015 om 08:32

Dank voor het delen Elja en gek genoeg is wat jij schrijft en deelt meer ondersteunend in hoe ik mij voel dat een portie plog/het lezen/kijken van Anna Maria’s plogs hoe leuk ook. Als ik down zit dan werkt dat juist averechts, gek he?!

Elja Daaeantwoord
15 februari 2015 om 20:54
– Antwoord aan: Carolien Geurtsen

Ik word juist blij van blije blogs, als ik down ben. En van blije filmpjes met humor en of babies en of schattige dieren. 🙂

Carolien Geurtsen
16 februari 2015 om 14:22
– Antwoord aan: Elja Daae

Wat fijn dat dat zo goed werkt.
Ik zet dan inderdaad juist eerder gevoelige, (wel mooie) muziek op, heb ook opgenomen CD’s getitled Troostmuziek, van vroeger die anderen dan juist heel zwaar vinden 😉 of ik zoek (voor mij) krachtige inspirerende filmpjes, TedTalks,blogs of muziek op. Uber blije mensen, filmpjes en blogs kan ik alleen maar ‘handelen’ als ik zelf ook blij ben , en dan verdriedubbelt het mijn blijheid, dat dan weer wel 😉 –
Had ik als kind al #wireddifferently misschien? I dunnow –

Ik hoop dat je velletje weer lekkerder om je heen gekropen is 😉

Charlotte Meindersmaantwoord
12 februari 2015 om 13:09

Ik hoop dat je je inmiddels wat beter voelt en dat het huilen ook wat heeft opgelucht. Dat doet het soms. En heb wel eens gelezen (maar waar ook alweer) dat de meeste liedjes inderdaad over de liefde gaan (of het gebrek daaraan)

Elja Daaeantwoord
12 februari 2015 om 17:11
– Antwoord aan: Charlotte Meindersma

Nou, volgens mij klopt het als een bus!! 🙂

Peter Pellenaarsantwoord
11 februari 2015 om 21:41

Na een mindere dag gisteren vandaag hopelijk een meerdere. Bij deze in ieder geval een welgemeende omhelzing omdat dat nooit kwaad kan 🙂

Linda Kwakernaatantwoord
11 februari 2015 om 20:02

Jemineee, wat een dag , wat een bewogen dag!!
Van hier een dikke virtuele knuffel.
Xxxxxxxxxxxxx

Elja Daaeantwoord
12 februari 2015 om 17:10
– Antwoord aan: Linda Kwakernaat

Ik las jouw blog en ik weet dat ik ook niet moet klagen hoor. Pfff. Er zijn ergere dingen. Succes jij met alle onderzoeken!

Frank Janssenantwoord
11 februari 2015 om 12:56

Het was een bewogen dag, fijn dat we daar toch iets in konden betekenen. En daar zijn we natuurlijk (ook) collega’s voor! Enne…. aanbod pizza’s staat :p

Elja Daaeantwoord
11 februari 2015 om 14:12
– Antwoord aan: Frank Janssen

Aanbod met vreugde geaccepteerd door drie jongetjes! Dankjewel!!

Elja Daaeantwoord
12 februari 2015 om 17:09
– Antwoord aan: Frank Janssen

Aanbod geaccepteerd Frank! Dankjewel!

Frank Janssen
12 februari 2015 om 17:12
– Antwoord aan: Elja Daae

Leuk!! Ik kijk er naar uit!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.