Het wordt nog wel wat met dat boek

  • Afteldag: 29 (oftewel +5)
  • Aantal woorden: 51.674
  • Aantal pagina’s: 14=51
  • Aantal hoofdstukken af: nou…best een paar hoor. Niet echt af maar wel aardig op weg!

Voortgang

Het gaat heel aardig moet ik zeggen. Cor, zie onder, noemde mij gisteren ‘gedisciplineerd’ en dat deed me goed want dat ben ik ook best wel. Ik heb gisterochtend vroeg geschreven. En gisteren in een cafe terwijl ik wachtte om mijn zoontje ergens op te halen. En smiddags weer. En vanochtend. En toen weer vanochtend na het ontbijt.

En mocht je het je afvragen: nee, dit bloggen kost me nauwelijks tijd. Ik gooi deze posts er in 15-20 30 minuten uit, inclusief afbeelding. Ik vind het belangrijk om te doen, omdat ik graag mijn eigen creatieve proces wil vastleggen voor later. Het is gewoon heel gaaf om een boek te mogen schrijven dat wordt uitgegeven door een heuse, echte, serieuze uitgever. En ik wil genieten van het proces. Maar als je een boek schrijft is het allemaal achteraf een grote mistige bedoening, dat proces, is mijn ervaring. Dus ik dacht dit keer, zodra ik echt ging schrijven: ik ga het bloggen.

Ik ben het ook aan het vloggen trouwens. Ha! Iedere keer dat ik schrijf, neem ik mezelf even op. Voor later. Je weet maar nooit wat voor mooi vlog ik daarmee kan maken.

Dat wordt best wat

Al met al heb ik opeens een blij gevoel over mijn boek. Gisteren al, toen ik bezig was met lijstje superconcrete tips voor in de bijlage. En vandaag omdat ik niet alleen een prachtig, prachtige beschrijving had gemaakt van social video. Maar ook omdat ik een ingewikkeld hoofdstuk over content opeens in tweeën kon knippen en in een nieuw hoofdstuk kon zetten. Het hele ‘content’ hoofdstuk was gewoon veel en veel te lang aan het worden. Maar opeens zag ik dat veel onderwerpen in een nieuw hoofdstuk thuis hoorden. En dat hoofdstuk gaat het boek máken, denk ik.

Het voelt gewoon alsof het meer Elja begint te worden, opeens. Misschien omdat ik van concreet houd? Maar misschien ook omdat ik eindelijk de moeilijke stukken vrijwel af heb. Weet je wel, die met een beschrijving van social media kanalen. Daar zit ik al weken tegenaan te hikken. Maar het begint allemaal aardig te kloppen.

Waar zit je?

Ik weet niet wat Cor er van zou zeggen, maar ik begin er een goed gevoel over te krijgen. Cor belde me gisteren om me een hart onder de riem te steken. Hij las mijn blog en zag dat ik er een beetje doorheen zat. Je moet je ook niet uit het veld laten slaan, vooral niet door wat anderen zeggen, maar het gebeurde toch een beetje. Dus besloot Cor me even te bellen.

Cor is een creativiteitsgoeroe. En dat bedoel ik serieus. Ik neem het woord ‘goeroe’ niet zo maar in de mond, maar Cor is er een. Hij weet heel erg veel over creativiteit, het creatieve proces en hoe je creatief denken stimuleert en ontwikkelt.

Om me te stimuleren stuurde hij me per email (titel: Waar zit je?) nog even een plaatje over het creatieve proces. Ik dacht eigenlijk dat hij me een SERIEUS plaatje zou sturen, ik bedoel, hij is een goeroe he?, maar het was niet echt serieus. Denk ik. Je ziet een tijdlijn van het creatieve proces met ‘Het werk begint’ aan het begin en ‘deadline’ aan het einde. Het grootste gedeelte van het proces is rood. Dat stuk heet ‘F#ck off’. Dan komt er een heel klein stukje geel getiteld ‘Paniek’. Dan nog een kleiner stukje dat heet ‘Huilend aan het werk’. En dan is je deadline.

Ik heb mijn deadline gemist dus de tijdlijn is voor mij sowieso niet meer helemaal relevant. Maar wat ik even mis is het stukje ‘hee het wordt nog wat’. Cor?? Bestaat dat ook volgens een van de goeroeschema’s? Ik hoor het graag!

En als je dan toch een nieuw schemaatje maakt, zet er dan ook even een pijltje in met ‘steun van vrienden’ en dat het daarna dan groen wordt? 🙂

PS ik moet dit stuk van Cor over ‘how to be an artist‘ nog door gaan spitten. Doe ik als ik klaar ben.

Aftelblog

Ik lever over 20 dagen het concept van mijn derde boek, getiteld ‘Super social’, in bij de uitgever. En ik tel af met blogs. Voor mezelf en voor het nageslacht. Hier vind je de rest:

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.