Het leven vieren

jarigIk ben jarig vandaag.

39.

Het is me wat!

39. Gezond. Blij. Drie schattige zoontjes en een geweldige echtgenoot. Ouders en stiefouders en schoonouders. Aangetrouwde opa & oma (“Oude Oma & Oude Opa”). Broer en schoonzus, schoonzus en zwager, nichtje. Tante. Lieve vrienden. Supercollega’s. Twittervrienden. Lezers.

Het leven is goed voor me. Niet dat ik niet worstel met dingen. Ik worstel genoeg om het spannend te houden.

Maar toch. Een verjaardag moet je vieren, vind ik.

Een verjaardag is een feestje.

Ik heb het nooit begrepen, vrouwen die rouwig zijn om ieder jaartje dat ze er bij krijgen. Ik begreep het vroeger al niet. Maar nu ik een paar vrienden heb verloren die de 39 nooit gehaald hebben (en nog wat cijfertjes daarvoor ook niet) voel ik het helemaal als een soort belediging als ik rouwig zou zijn om een jaartje erbij.

Een jaartje erbij is iets om te vieren.

Het leven is bijzonder met al zijn schakeringen. De ups en de downs. En vooral de kleine dingen.

Maar een dagje Blijdorp en pannenkoeken eten met opa’s en oma’s is meer een Groot Ding. 🙂

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media en heeft al een vaag idee voor de derde. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

11 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Debbie Peterireply
augustus 07, 2013 at 10:08 AM

Ik weet niet of je mijn verjaardagstweets nog had gezien, maar ook hierbij nog even een welgemeende (als is het wat laat) verjaardagsgroet! Hieperdepiep hoera! Maak er een prachtig 40e levensjaar van!

Erik Hooijerreply
augustus 05, 2013 at 11:08 PM

La multi ani vanuit Roemenië!

Elja Daaereply
augustus 06, 2013 at 02:08 PM
– In reply to: Erik Hooijer

Ik ga er even van uit dat dat iets positief is Erik! Dankjewel! 🙂

Sytske Roskamreply
augustus 05, 2013 at 10:08 PM

Gefeliciteerd! Dit jaar voor mij ook al 39, en omdat ik meer van even dan oneven houd verheug ik mij op 40 🙂

Elja Daaereply
augustus 06, 2013 at 02:08 PM
– In reply to: Sytske Roskam

Ja, ik ook. Mijlpaal toch, 40? Maar goed. Ik ga van dat 40e levensjaar alvast genieten 🙂

Elja Trumreply
augustus 05, 2013 at 10:08 PM

Gefeliciteerd!

Elja Daaereply
augustus 06, 2013 at 02:08 PM
– In reply to: Elja Trum

Thanks Elja!

Peter Pellenaarsreply
augustus 05, 2013 at 10:08 PM

Een mooie insteek die navolging verdient.

Elja Daaereply
augustus 06, 2013 at 02:08 PM
– In reply to: Peter Pellenaars

Dankjewel Peter. 🙂

Jacob Jan Voermanreply
augustus 05, 2013 at 10:08 PM

gefeliciteerd, en mooi, en wereldmooiermakend, dat ook 😉

Elja Daaereply
augustus 06, 2013 at 02:08 PM
– In reply to: Jacob Jan Voerman

Ha. #tussenderegels 🙂 Thanks!!

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.