Het leven vieren

jarigIk ben jarig vandaag.

39.

Het is me wat!

39. Gezond. Blij. Drie schattige zoontjes en een geweldige echtgenoot. Ouders en stiefouders en schoonouders. Aangetrouwde opa & oma (“Oude Oma & Oude Opa”). Broer en schoonzus, schoonzus en zwager, nichtje. Tante. Lieve vrienden. Supercollega’s. Twittervrienden. Lezers.

Het leven is goed voor me. Niet dat ik niet worstel met dingen. Ik worstel genoeg om het spannend te houden.

Maar toch. Een verjaardag moet je vieren, vind ik.

Een verjaardag is een feestje.

Ik heb het nooit begrepen, vrouwen die rouwig zijn om ieder jaartje dat ze er bij krijgen. Ik begreep het vroeger al niet. Maar nu ik een paar vrienden heb verloren die de 39 nooit gehaald hebben (en nog wat cijfertjes daarvoor ook niet) voel ik het helemaal als een soort belediging als ik rouwig zou zijn om een jaartje erbij.

Een jaartje erbij is iets om te vieren.

Het leven is bijzonder met al zijn schakeringen. De ups en de downs. En vooral de kleine dingen.

Maar een dagje Blijdorp en pannenkoeken eten met opa’s en oma’s is meer een Groot Ding. 🙂

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

11 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Debbie Peteriantwoord
7 augustus 2013 om 10:14

Ik weet niet of je mijn verjaardagstweets nog had gezien, maar ook hierbij nog even een welgemeende (als is het wat laat) verjaardagsgroet! Hieperdepiep hoera! Maak er een prachtig 40e levensjaar van!

Erik Hooijerantwoord
5 augustus 2013 om 23:17

La multi ani vanuit Roemenië!

Elja Daaeantwoord
6 augustus 2013 om 14:41
– Antwoord aan: Erik Hooijer

Ik ga er even van uit dat dat iets positief is Erik! Dankjewel! 🙂

Sytske Roskamantwoord
5 augustus 2013 om 22:43

Gefeliciteerd! Dit jaar voor mij ook al 39, en omdat ik meer van even dan oneven houd verheug ik mij op 40 🙂

Elja Daaeantwoord
6 augustus 2013 om 14:41
– Antwoord aan: Sytske Roskam

Ja, ik ook. Mijlpaal toch, 40? Maar goed. Ik ga van dat 40e levensjaar alvast genieten 🙂

Elja Trumantwoord
5 augustus 2013 om 22:39

Gefeliciteerd!

Elja Daaeantwoord
6 augustus 2013 om 14:41
– Antwoord aan: Elja Trum

Thanks Elja!

Peter Pellenaarsantwoord
5 augustus 2013 om 22:24

Een mooie insteek die navolging verdient.

Elja Daaeantwoord
6 augustus 2013 om 14:41
– Antwoord aan: Peter Pellenaars

Dankjewel Peter. 🙂

Jacob Jan Voermanantwoord
5 augustus 2013 om 22:03

gefeliciteerd, en mooi, en wereldmooiermakend, dat ook 😉

Elja Daaeantwoord
6 augustus 2013 om 14:42
– Antwoord aan: Jacob Jan Voerman

Ha. #tussenderegels 🙂 Thanks!!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.