Het leven van anderen

20140101-205222.jpgWe zijn op zoek naar een huis.

We proberen ons te laten leiden door wat we willen en kunnen betalen in plaats van wat we mogen lenen.

Dat is moeilijker dan het lijkt, hoor.

Iedere keer als ik denk, “ach, dit is ook prima, misschien iets kleiner dan ik hoopte of op een iets andere plek dan ik hoopte of iets anders dan ik hoopte”, zie ik weer een plaatje voorbij komen ergens (Facebook, Instagram…van Pinterest blijf ik weg!) van Zo’n Huis.

Zo’n Huis uit de VT-wonen of de Elle Wonen, weet je wel? Met in beton gegoten vloeren, of juist met een prachtige oude houten vloer, uit de jaren 30 of juist niet, met een open keuken, en designmeubels, of nou ja, zo’n helemaal-verbouwde-boerderij met een lap grond, en te bekrijten muren, en zo.

Aangezien we geen tijd en rechterhanden hebben om zoiets te maken, moeten we zoiets dan  (in) kopen en dat gaat niet hoor.

Of?

Sommige huizen die ik bezichtigd heb zijn helemaal opgeknapt in ‘moderne’ stijl. De badkamers, de keukens, de vloerbedekking, de vloeren – ze zijn in al die huizen hetzelfde. Ze worden opgekocht door handelaren die ze allemaal volgens de dezelfde methodiek en stijl verbouwen.

Het doet me twijfelen. Moeten wij dat ook niet willen?

Maar de waarheid is dat ik niet zo veel geef om inrichting. Of spullen. Of zelfs huizen.

Ik zoek eigenlijk gewoon een Thuis.

Klein of groot. Hier of daar. Met 3 kamers of 8. Een dichte of een open keuken. Een stenen vloer of een houten.

Een Thuis waar we, na (dan) 7,5 jaar WEL de muren mogen verven en de schilderijen aan de muur durven slaan en tapijt kunnen leggen als we dat willen.

Een thuis met Turkse klims op de vloeren. En de oude Hongaarse bank en kist in de kamer. Die niet bij elkaar passen.

Waar we zelf een kraan mogen vervangen als hij lekt.

(je gaat de raarste dingen romantisch vinden na 7 jaar enorm luxe maar soms ietwat kille huurappartementen)

Het is verleidelijk he, om het leven van anderen te ambiëren. Maar het is toch altijd beter om bij jezelf te blijven en gewoon je eigen leven te willen. 🙂 *note to self*

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

8 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Eelco Martensantwoord
18 maart 2014 om 17:56

Kijk niet te veel naar andere maar ga voor het gevoel. Jij moet je er thuisvoelen. Het is leuk als half Nederland zich kan vinden in je huis maar JIJ woont er.

Elja Daaeantwoord
18 maart 2014 om 18:59
– Antwoord aan: Eelco Martens

Da’s waar Eelco!

Aleidantwoord
18 maart 2014 om 14:42

En alsje s avonds de godijnen dicht hebt en op de bank zit maakt het ook echt niet uit of je in een rijtje woont of vrijstaand…. wij hebben 6 jaar gelden de keuze gemaakt tussen iets duurder twee onder een kap of iets goedkoper in een rijtje. Nu wonen we dus al die jaren naar volle tevredenheid in het burgerlijke rijtjes huis, supergezellig meg al onze buren, niets geen design of wat dan ook, maar altijd ruim geld om lekker te doen wat we willen en datis optimaal vrijheid wat mij betreft…….

Elja Daaeantwoord
18 maart 2014 om 18:59
– Antwoord aan: Aleid

Ja…precies ons gevoel!! Lekker leven is toch het belangrijkst.

Kittyantwoord
17 maart 2014 om 21:46

Hi elja. Je zal zien op een gegeven moment zie je iets wat je goede vibration geeft en dan weet je dat het goed is. Ik kan mij herinneren toen ik uit america kwam hoe moeilijk het was . Je hebt gelijk blijf bij jezelf en dan vind jij je thuis zeker. Succes ermee. Kitty

Elja Daaeantwoord
18 maart 2014 om 19:01
– Antwoord aan: Kitty

Dankjewel Kitty! Zo is het ook he? Je moet bij je zelf blijven, anders wordt het niets. (wat leuk om je hier te zien! Ik dacht: ik kén toevallig een Kitty die uit Amerika kwam… ;))

Paulantwoord
17 maart 2014 om 21:02

Tja, ik zou inderdaad niet teveel kijken naar wat anderen hebben. En elk huis kan met een paar mooie meubels en een likje verf een andere uitstraling krijgen. Succes met de zoektocht.

Elja Daaeantwoord
18 maart 2014 om 19:02
– Antwoord aan: Paul

Dankjewel Paul! PS Gave ava!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.