Het geheim (van bloggen)

letters en zo bloggenHet blijft een raar fenomeen. Je besteedt weinig tijd aan een blog post, gooit hem er direct op, en je krijgt zoveel reacties.

Terwijl je andere keren lang nadenkt over iets op je blog…

…en nauwelijks of geen reacties krijgt.

(daar heb ik vast wel voorbeelden van maar ik weet ze zo niet zonder zoekwerk)

Iedereen wil weten wat nu het geheim is van social media – maar steeds vaker denk ik dat je dat geheim alleen ontdekt door het te DOEN. De ene keer doe je dit, de andere keer dat. Soms werkt het een, soms het ander. Soms werkt iets voor sommige mensen, andere keren resoneert iets alleen bij andere groepen mensen.

Laatst goed gesprek met iemand van een grote organisatie die gewoon begonnen is met bloggen. Niet al te veel gedoe er omheen, geen grootscheepse aankondigingen, beloftes, verwachtingen.

Je bouwt pas iets op als je iets opbouwt, zeg maar.

Je blog wordt pas iets als je er iets aan doet.

Ik geloof nog steeds dat het geheim van bloggen ligt in een combinatie van authenticiteit, focus en toewijding. Maar ook in DOEN.

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

3 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Judith Vriensantwoord
12 augustus 2013 om 11:56

Absoluut waar. Dus vooral aandacht voor het proces, het verspreiden en aanraken. : )

Fred Zeldersantwoord
11 augustus 2013 om 19:26

En… van ‘Het juiste ding’ op ‘Het juiste moment’ op ‘De juiste Plaats’ natuurlijk.

Elja Daaeantwoord
12 augustus 2013 om 09:46
– Antwoord aan: Fred Zelders

Fred! Hoi! 🙂 Ja – goede aanvulling. Ik heb drie jaar geleden een artikel geschreven over Facebook dat precies in bleek te spelen op een opkomende vraag en had een supertitel. Nog steeds duizenden hits. (de comments hebben we na 2 jaar dichtgezet, want ik kreeg nog iedere week vragen en kon ze allemaal niet meer beantwoorden). En het was totaal geen opzet. Ik dacht gewoon: volgens mij zouden mensen hier iets aan hebben. Zo zie je maar…

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.