Het beste van 2011 op eljadaae.nl

Nou, als je dan toch niet weet wat je moet schrijven, dan maar een ‘best of’. Even in Google Analytics gedoken, en voila.

4.056 mensen bezochten de site. ‘Unieke’ mensen, dan.

5.446 bezoeken.

Ruim 74% nieuwe bezoekers. [is dat goed? of niet?]

De top 5 meest gelezen artikelen:

Allemaal uit 2010. Dus dat zegt wat over mijn focus van het afgelopen jaar… of de kwaliteit van mijn artikelen? Grappig voor mezelf is om vast te stellen dat veel van deze artikelen zijn geschreven toen ik niet aan het werk was en dus veel meer tijd had om gedegen artikelen te schrijven.

Wat het aantal minuten per pagina betreft, zijn de artikelen over bloggen en twitteren, met tips, het populairst. Je kunt je voorstellen dat mensen zo’n artikel open hebben staan terwijl ze tips toepassen, misschien daarom.

En, hoewel ik helemaal niet zo veel (meer) over Twitter of over het vinden van je doelgroep schrijf, zijn dat nog steeds de termen waarop verkeer mijn site binnenkomt. Het ze je wel aan het denken… Wil je dat? Is dat je doel? En zo niet, wat is je doel dan wel en welke zoekwoorden horen daarbij? En zo ja, hoe kun je die positie versterken?

Genoeg stof tot nadenken, als je iedere dag moet bloggen! Waarom? Waarheen? Waarvoor? etc. etc. etc. 🙂

 

 

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

5 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Jacobjanvoermanantwoord
2 januari 2012 om 07:18

dit artikel is het bewijs dat als je maar begint met schrijven er toh iets zinnigs uit komt.

@Petepel: ik denk dat het niet aan de schrijftijd ligt, maar aan de onderwerpen. 

Sonja Broekhuizenantwoord
1 januari 2012 om 22:29

Gelukkig heb je een dag extra dit (schrikkel-)jaar om op al jouw eigen vragen een antwoord te vinden 😉

Elja Daaeantwoord
2 januari 2012 om 23:56
– Antwoord aan: Sonja Broekhuizen

we gaan het meemaken….

Peter Pellenaarsantwoord
1 januari 2012 om 21:54

De (terloopse) constatering dat het vooral de blogs zijn waar je meer tijd aan hebt besteedt die goed gelezen zijn, is toch wel erg interessant in combinatie met de uitdaging van elke dag bloggen. Ik wens je elke dag veel inspiratie en tijd 😉

Elja Daaeantwoord
2 januari 2012 om 23:56
– Antwoord aan: Peter Pellenaars

Haha! Nou, daar zeg je zo wat Peter. Dat heeft mij dan ook tot de conclusie gebracht dat ik dat iederedagbloggen vooral voor mezelf doe, en niet voor mijn lezers! Schandelijk, he. 🙂 Is dat bij jou ook zo?

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.