Favoriete links wk 4: de kracht van Twitter

zondagJaja. Zondagavond begint mijn ‘terugblik’-blog te worden. Hoef ik niet te lang na te denken over wat ik schrijf. En hopelijk hebben jullie er ook wat aan (anders hoef ik ze eigenlijk niet op te schrijven, he). Daar gaan we dan maar van uit.

Ik keek even in mijn digitale bookmarks om te kijken wat ik deze week voor interessante dingen was tegengekomen. En grappig genoeg hadden veel ervan met Twitter te maken. De kracht van Twitter – 5 links.

Werk vinden via Twitter

Dat Twitter je aan werk kan helpen, had ik zelf al ervaren. Ik verdien mijn geld voor een groot deel met opdrachten van mensen die ik via Twitter of dankzij Twitter heb leren kennen. Dus een artikel als dit: I got my job trough a tweet – kind of drukt nog in mijn optiek nog maar in beperkte mate uit hoe belangrijk Twitter kan zijn op dat vlak.

Twitter is (geen) tijdsverspilling

Mark Bastiaans, uit wiens pen vaker prachtige, rake artikelen vloeien, blogde deze week over de vraag of Twitter tijdsverspilling is: Is Twitter a waste of time? Ik denk net als Mark van niet. Dat moge duidelijk zijn.

Vind geschikte evenementen – via je twitternetwerk

De kracht van sociale media, en Twitter in het bijzonder, werd voor mij de afgelopen week verder onderstreept toen ik lanyrd ontdekte. Dat kwam zo: ik was op zoek naar geschikte evenementen in de VS waar ik naar toe zou kunnen. Ik geloof niet dat ik naar SXSW wil, en ik ga al naar SOBCON. Maar ik zocht naar wat andere inspirerende evenementen. Lanyrd dus. Je logt in met je Twitteraccount en krijgt direct een lijst met evenementen waar mensen uit je sociale netwerk (lees: tweeps) naar toe gaan.

Wauw! Concretere en gerichtere aanbevelingen kun je bijna niet krijgen! Zo simpel, en zo handig.

De ROI van Twitter

Ik kwam een artikel tegen met een hele stapel voorbeelden van campagnes door bedrijven die succesvol zijn verlopen. Er staan ook voorbeelden over Twitter bij.

De kracht van samen…bloggen en meer

Dit initiatief deed me denken aan #iederedagbloggen. Het idee is dat je met kleine stapjes ook verandering in je leven kunt bereiken. Je HOEFT dus niet meteen te besluiten om een jaar lang iedere dag te bloggen, schijnbaar. 🙂 De hashtag is #12er, voor wie mee wil doen (of mee wil lezen).

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

henk038antwoord
2 februari 2012 om 13:27

twitter is gewoon iets dat je doet met een doel. of dat nu fun is of ontspannen, of dat nu nieuws zoeken is of nieuws brengen, mensen zoeken/mensen online ontmoeten, met of zonder IRL vervolg, of het nu is om jezelf of je bedrijf te pluggen,  etc etc… twitter kun je voor 1001 dingen gebruiken. 

Ik heb er veel aan. om en voorbeeldje te noemen: van de laatste 100 mensen die ik IRL heb leren kennen het laatste jaar is zeker de helft afkomstig via twitter en twitter related bijeenkomsten. klinkt gek voor heel veel mensen…

Peter Pellenaarsantwoord
30 januari 2012 om 22:11

“Het idee is dat je met kleine stapjes ook verandering in je leven kunt bereiken.” 
Daar ging mijn blog van zondag ook over 🙂

Elja Daaeantwoord
31 januari 2012 om 04:07
– Antwoord aan: Peter Pellenaars

Ik las het Peter, en met veel plezier. Ik lees jouw blogs altijd via mijn RSS-feeder die weer via de Feedly app loopt, op de iPhone. En comments achterlaten is vrijwel onmogelijk op die manier helaas. Maar vond het weer prachtig!!! Echt genieten. Blij dat ik je blog ontdekt hebt. *trouwe lezer is*

Mark Bastiaansantwoord
30 januari 2012 om 17:26

Dank je wel voor de mention. De basis voor de blog was de video, maar toen ik begon met typen, ging het toetsenbord met mij aan de haal. En dan staat er ineens iets anders waar anderen het over gaan hebben. 

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.