Family stickers voor op de auto

Onlangs wees vriendin L, die anoniem wenst te blijven, me op het (Amerikaanse) fenomeen van ‘Family Stickers’. Het idee is dat je stickers op je autoraam plakt, een voor ieder lid van je familie. “Stick people”, van die poppetjes zoals kinderen die tekenen.

Het was me echt nog nooit opgevallen, maar toen ze me er eenmaal op wees zagen we ze uiteraard op iedere derde auto. Er hangt kennelijk een beetje een sfeertje omheen. Er zijn mensen die zoiets geweldig vinden, en mensen die dat niet vinden.

Autopoppetjes

Persoonlijk had ik die negatieve connotaties wat minder, ik vond het wel lollig. Het is wel heel Amerikaans om je gezinssamenstelling van de daken te schreeuwen. Om van een verder anoniem iets als een auto door middel van stickers een rijdend reclamebord te maken. Reclame voor jezelf, wel te verstaan. Is het trots? Of is het opscheppen? Is het puur het beheren van je imago (zoals de mensen in de auto op de foto)?

Family Stickers voor op de auto

Wie zal het zeggen.

Het lijkt mij een gat in de markt in Europa, maar L. heeft besloten dat ze dan maar liever NIET rijk wordt, als het moet door middel van Family Stickers.

Jullie zouden er toch even naar moeten kijken hoor. www.familystickers.com. Je kunt heel lollig poppetjes kiezen, ze andere hoofden en andere lijven (“Busty”, anyone?) geven. Je kunt ook family stickersverschillende huisdieren toevoegen. Keuze uit 50 verschillende! Inclusief je overleden huisdieren, voor de volledigheid – overleden, honden, ferrets, hagedissen…!!!!.

Het gevaar van Family Stickers

Maar Amerika zou Amerika niet zijn als er geen waarschuwing op de site stond. In rood.

“WAARSCHUWING. Familystickers.com promoot niet actief het toevoegen van namen aan je family stickers. Het toevoegen van namen brengt mogelijk je familieleden in gevaar.”

Ik hóór je denken. “Huh??”.

Ja, dat heeft iets te maken met het veronderstelde gevaar van ontvoering, identiteitsdiefstal, inbraak, misbruik, etc. dat er toe leidt dat je bijvoorbeeld GPS-tracking-kettingkjes kunt kopen voor je oma, je kind, en je hond. En tot nanny-cams verstop in knuffelberen om stiekem je babysit in de gaten te houden als je er niet bent. Dat soort dingen.

Geen idee of het nou een reeel gevaar is, voor de doorsnee Amerikaan. maar mensen denken in ieder geval dat het zou kunnen. Dus het bedrijf waarschuwt ze om niet én hun nummerbord, én hun namen aan de criminele partijen die overal kennelijk te vinden zijn, kenbaar te maken. Want dat is mogelijk levensgevaarlijk.

MAAR HET WEL AANBIEDEN, HE, DIE OPTIE!

Het moet wel leuk, eh, commercieel blijven!

De ultieme indek-techniek. Het zou komisch zijn als het niet zo diep, diep tragisch was.

Mocht L zich nog bedenken, leek het me goed om de term ‘family stickers’ zoveel mogelijk te gebruiken in deze post, zodat we dan in ieder geval hoog ranken op die term in Google (Nederland). Keep your options open, toch?

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Banksantwoord
12 april 2016 om 00:38

Waar kan ik ze kopen?

Elja Daaeantwoord
12 april 2016 om 17:39
– Antwoord aan: Banks

Geen idee. Even googlen op webshops familie stickers?

Sabine Sabelisantwoord
26 augustus 2012 om 23:57

Tijdens de twee keer dat ik in Amerika was viel het mij 12 jaar terug al op hoe ze daar achterop hun auto je graag laten zien waar ze voor staan. “Family Stickers”, visjes, grotere visjes die kleinere visjes opeten, het plassende jongetje, de regenboog (al dan niet met vis) etc etc. De family stickers hebben wel mijn voorkeur. Er zit minder ‘veroordeling’ in en ze zijn nog uberschattig. 

Elja Trumantwoord
23 augustus 2012 om 22:39

Nou, zo te zien heeft iemand familiestickers.nl al geclaimed! 😉

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.