Evernote to do lijst maken (voor Rianne)

Hoi Rianne!

Komt dat even goed uit, een vraag over Evernote waarop ik ook nog het antwoord weet. Dat komt goed uit, zo vrijdagavond laat achter de computer.

To Do lijst in Evernote: zo maak je die

(ik ben bang dat het lang niet zo prachtig is als je had verwacht nu je over een paar seconden weet wat het is!)(het is nogal simpel…maar toch erg handig)

1. Nieuwe notitie aanmaken

Nieuwe notitie aanmaken zoals je zelf al beschrijft in je vraag:

Evernote nieuwe notitie

 

2. Voeg een afvinkvakje toe

Klik op het icoontje ‘insert to-do’:

Evernote nieuwe notitie

 

 

3. Type je list item…

Gewoon erachter typen. Als je een harde enter geeft, komt er automatisch weer een vakje voor het volgende item te staan, net als bij bullets. Maar je kunt het vakje op iedere plek in de tekst invoegen, mocht je dat willen (waarom weet ik niet, maar kan zijn, he).

Evernote lijstjes

 

 

 

 

4. En afvinken maar (of niet)

Vink het vakje af als je klaar bent. Het blijft gewoon staan en blijft dus zichtbaar, alleen met een vinkje ervoor…geeft toch een fijn gevoel, vind ik.

afvinken todo-lijst evernote

 

 

 

 

Misschien klinkt het in theorie allemaal veel mooier? Maar ik vind het erg handig. Veel handiger dan bullets. Het is lekker om dingen te kunnen afvinken. Gewoon, mentaal. Hoop dat je niet te teleurgesteld bent dat er geen mooie formules zijn o.i.d.!

PS Rianne, heb je hem gevonden in de iPad app? Screenshot uploaden is beetje lastig (want moet nodig naar bed :)) maar als je een nieuwe notitie aanmaakt, verschijnt het icoontje pas als je op het toetsenbord hebt geklikt. In de rij met opmaak (bold, italic etc., naast het vakje voor quotes.

 

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

9 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Lindy Prinsantwoord
4 november 2012 om 18:59

Jeuh, het is gelukt in de iPad app! Ben bezig met een receptenboekje met recepten van familie/vrienden. Kan ik nu lekker afvinken 🙂

Elja Daaeantwoord
4 november 2012 om 19:26
– Antwoord aan: Lindy Prins

Haha! Bevalt het? (hoor het morgen wel :D)

Lindy prinsantwoord
4 november 2012 om 17:16

Handig, handig! Ben net als Rianne ook erg van het papier! Heerlijk als ik strepen kan zetten in mn to do list. Heb net gekeken in de iPhone app maar ik kan geen afvinkvakje toevoegen. misschien kijk ik er overheen? Straks ook even op desktopversie uitvogelen 🙂

Elja Daaeantwoord
4 november 2012 om 19:26
– Antwoord aan: Lindy prins

Lindy, Lindy, Lindy. Papiers is zo Old Skool, weet je?!

Lindy Prims
4 november 2012 om 20:41
– Antwoord aan: Elja Daae

Haha :-p ik heb ook nog een papieren agenda, ha!

Mark Bastiaansantwoord
4 november 2012 om 12:37

Evernote is handig, en toch “vergeet” ik het vaak in het gebruik. Niet bewust. Zit denk ik niet voldoende in mijn systeem. Dit soort tips en tricks stimuleren wel weer om het actiever te gaan gebruiken.

Ik heb de beta-versie gedownload van Evernote 5. Extra stimulans.

Elja Daaeantwoord
4 november 2012 om 19:27
– Antwoord aan: Mark Bastiaans

Volgens mij bij heel veel mensen zo. Omdat het als je het ziet ook vrij simpel is en het even tijd kost voor je een systeem hebt dat past bij je eigen werkwijze. Net als alle apps, het kost toch even tijd. Ik moet de nieuwe versie nog downloaden…benieuwd…!

Rianneantwoord
3 november 2012 om 08:32

Juist! Stom dat ik dat gisteren niet gevonden heb. Op mijn telefoon wel, maar niet op de iPad. Ik vind afvinken echt het leukste wat er is, maar ben nog erg van het papier. Overal notities… Niet handig, want daar ga ik me dan ook weer aan ergeren. Ik denk dat het handige van Evernote voor mij is dat je ook kunt inspreken en foto’s kan maken. Is vaak toch handiger dan helemaal opschrijven wat je wilt onthouden! Ik ben benieuwd hoe het gaat bevallen.. En bedankt dat je een blogje speciaal voor mij hebt geschreven =D

Elja Daaeantwoord
3 november 2012 om 22:05
– Antwoord aan: Rianne

Niet stom, vind ik – de app is voor iedere device weer helemaal anders, geloof ik. Er zijn bijvoorbeeld functionaliteiten die wel in de Windows versie zitten, maar niet in die voor de Mac (las ik het ebook van lifehacking). Benieuwd of je het net zo leuk gaat vinden als papier. Trouwens, echte lifehackers maken ook gewoon scans of foto’s van papier en zetten dat weer in Evernote! Go figure. Er is zelfs een notebook van Molsekine (ik bedoel zo’n papieren boekje) dat speciaal voor Evernote is gemaakt. Als je dan foto’s maakt om aantekeningen te bewaren in Evernote, lijnt de foto automatisch uit (of zoiets) en je kunt zelfs de bijbhorende stickertjes codes in Evernote geven (of zoiets)… klinkt erg gaaf. Als je graag papier én Evernote gebruikt.
PS Dank voor de inspiratie op de late vrijdagavond. Als je nog eens zoiets hebt?

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.