Dubbel bloggen

kinderdijk3Jullie weten het nog niet, maar ik ben een tweede blog begonnen. Dubbel bloggen! Als onderdeel van mijn nieuwe site/bedrijf.

Het is nog niet echt gevuld. Twee artikelen. Het kost me moeite, om dubbel te bloggen. Als je de nieuwsbrief erbij optelt (lieve abonnees: excuses voor de kanjer van een dt-fout vandaag!) en de artikelen die ik op LinkedIn schrijf, is het niet meer echt bij te houden af en toe.

Het gekke is dat ik, omdat ik zo gericht blog op dat andere blog, het steeds lastiger vindt om hier te bloggen. Als je me zou vragen wat ik hier de afgelopen 7 dagen geblogd heb, zou ik het je niet kunnen vertellen. Het wordt steeds moeilijker om hier echt iets van waarde te delen, merk ik, als mijn focus zo ligt op het bieden van waarde in online trainingsmateriaal en dat tweede blog.

Misschien is het tijd om wat dingen te gaan repurposen?! Wat artikelen te herschrijven en te herpubliceren? Het een te kopiëren naar het ander en vice versa?

Als je je afvraagt of ik overweeg met dagelijks bloggen te stoppen, is het antwoord nee. Ik word in die overtuiging behoorlijk beïnvloed door een auteur waar Geerhard (mijn uitgever) me op wees. Een auteur die gespecialiseerd is in boeken over ‘gewoontes’. Hij blijft maar benadrukken dat je alleen succesvol kunt worden in dingen die je wilt bereiken, als je er een gewoont van maakt.

(ik zou zijn email graag hier delen maar de email heeft geen link om hem te delen als html-versie dus helaas. je kunt je wel op zijn nieuwsbrief abonneren door zijn ebook te downloaden, een boek dat ik overigens niet gelezen heb)

Ik denk dat hij gelijk heeft, maar niet met het oog op succes bereiken. Met het oog op wat ik bereikt héb.  Het meeste van wat ik vandaag de dag doe om mijn geld te verdienen, is begonnen met de gewoonte om iedere dag te bloggen. Ik blog niet omdat ik succes wil hebben, ik blog omdat het goed voelt om een dagelijkse gewoonte te hebben.

Dus ik blog rustig verder. Ook al hebben jullie er niets aan. 🙂

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.