Dit is voor die studente

gastcollege bloggen elja daae HKU

die eerlijk antwoord gaf toen ik vroeg wie er wel eens had gedacht over bloggen maar niet begonnen was en zei dat het kwam omdat ze dacht dat wat ze te melden had niet interessant genoeg was. Ik hoop dat je me mailt en/of een LinkedInverzoekje stuurt. Ik heb het idee dat wat jij te melden hebt heel bijzonder is. Ik wil het graag lezen.

Dit is voor die studente die doelbewust met Facebook bezig is en Gary kende: you know who you are. Hoezo, focus? I like it. Heb ik je linkedInverzoekje al in mijn inbox???

Dit is voor die twee jongens achterin die selfies nemen op Instagram. Ik zag het licht wel aangaan hoor, bij jullie. Ik zag de ideeën bijna letterlijk ontstaan. Ik wil horen wat jullie gaan doen. Ik wil het meemaken. Connect, please!

Dit is voor de jongen die Enzo volgt en muziekblogs leest. Ik wed dat er een ton creativiteit in jou zit. Ik hoop dat je die gaat gebruiken om te bloggen. Maker! Laat me weten wat het wordt.

Dit is voor de enige andere blogger in de zaal. Welkom bij de club. Gebruik dat kaartje en bel me!

Dit is voor die jongens vooraan. De jongen die te veel gaat nadenken over zijn nieuw te starten blog: niet doen. Just do it. Begin gewoon. En besluit daarna gewoon wat je nog meer of anders wil gaan doen. En die jongen die aangaf dat hij genoeg heeft van delen op Facebook omdat het mensen niets aangaat: I’m with you. Maar wat jij doet en denkt is interessant. Ik wil het horen, als dat mag. Laat weten waar en hoe, zodat ik het kan volgen.

Dit is voor de studente die iets wil delen van haar gedachten maar met een kleine groep: ik wou dat ik kon horen wat je te zeggen hebt. Het is vast interessant. Ik hoop dat je een manier vindt. No fear.

En even iets anders: ik begrijp de verslaving van jullie docenten wel, aan dat lesgeven. Jullie zijn unieke mensen in een unieke positie om in een uniek curriculum te worden wat jullie willen worden. Leuker dan die reis meemaken, wordt het niet. Ik hoop dat jullie hem delen.

Gastcollege bloggen: bronnen

Dit is die video van Casey Neistat:

Dit is de video van Enzo:

Hier is Gary:

en hier heeft hij het over reverse engineering van je doelen en dromen.

De presentatie van vanochtend staat hier:
[slideshare id=58051833&doc=wordeencorhkubloggen-160209132353]

Dank dat jullie op kwamen dagen. Stuur me een LinkedIn-verzoekje zodat ik op de hoogte kan blijven van wat jullie doen – ik wil meekijken in jullie hoofden en mee op reis!

Cor: ik hoor wel wat er beter kon he? 😉

PS Aan de aanwezigen vanochtend: ik kan niet geloven dat jullie mijn ‘major key’ ref niet begrepen. Google ‘major key’!!! Grrrr.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Peter Pellenaarsantwoord
10 februari 2016 om 08:27

Ik ben jaloers op de studenten die dit college hebben mogen bijwonen.

Elja Daaeantwoord
10 februari 2016 om 10:43
– Antwoord aan: Peter Pellenaars

Haha, jij weet wel wat ik daar vertel vermoed ik Peter!

Jasmienantwoord
10 februari 2016 om 08:13

Een college dat ik graag bijgewoond had!

Elja Daaeantwoord
10 februari 2016 om 10:43
– Antwoord aan: Jasmien

Dankjewel Jasmien!!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.