In deze aflevering: Istanbuls verkeer, blogzin en meer

20140122-232538.jpgOhhhh ik heb zo veel te vertellen aan jullie. Sommige dagen!

1. Wat je kunt leren van het verkeer in Istanbul

Ik zat met mijn oudste zoontje in de auto vanaf school gisteren. Ik legde hem uit dat het in Nederland anders gaat.

Dat mensen niet overal geparkeerd staan, rijen dik, op plekken waar je het niet zou verwachten. Dat je daar niet achteruit de heuvel omhoog moet omdat je ingebouwd staat en er verkeer de verkeerde kant van de weg in rijdt. Dat je je niet vaak hoeft af te vragen of je ergens wel langs kan (gewoon op straat).

Maar ook dat er niet altijd zoals in Turkije mensen klaar staan om je te helpen en je langs smalle straatjes, dubbel geparkeerde auto’s en onmogelijke situaties te geleiden.

Ik heb van het verkeer in Istanbul geleerd dat chaos niet erg hoeft te zijn als iedereen begrijpt wat voor chaos het is en flexibel en oplettend blijft. En behulpzaam.

2. Blogzin

@puur en ik hebben blogzin – we zijn bezig om er een zinderende blogzomer van te maken. Het idee is dat we het bloggen gaan vieren. Zomerbloggen. Met zijn allen. Met jou. En met mij.

Blogenthousiasme en blogestafette en blogzindering…zoiets. Vooral een kans voor vele verschillende bloggers om zich te laten zien.

Later meer!

En by the way, ik voel me totaal bevoorrecht dat ik Anna-Maria heb leren kennen. Wat is dat een heerlijk mooi fijn mens dat haar twitternaam eer aan doet… (ze blogt niet hoor. Ze PLOGT. Maar dat is ook blogzinnig. Of plogzinnig.).

PS Tot ik haar voicemail hoorde vandaag wist ik haar achternaam niet eens. Tsssk.

3. Iedere dag bloggen

Het lijkt soms wel of mensen denken dat ik vind dat iedere blogger iedere dag moet bloggen. Als ik er over schrijf, krijg ik vaak reacties van bloggers die uitleggen waarom ze het niet doen, dat iedere dag bloggen.

Nou, ik vind dat iedereen gewoon lekker moet doen wat hij of zij wil op zijn/haar blog. Iedere dag, ieder jaar, of nooit! 🙂 Het enige dat ik kan zeggen is dat ik totaal herken wat Jacob Jan hier zegt.

En dat, hoewel ik me soms een beetje in mijn wiek geschoten voel als mensen zeggen dat ze (anders dan ik) alleen goede dingen willen publiceren, bevestigde mijn gesprek met Anna Maria vandaag weer dat dit voor mij werkt.

Het gaat om de blogzin, tenslotte.

Opsomming:

1. Bloggen moet je doen omdat je blogzin hebt.

2. Flexibiliteit en hulpvaardigheid zijn altijd handig.

3. Blog lekker zo vaak of niet-vaak als je wilt, zeg ik altijd.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Peter Pellenaarsantwoord
14 juni 2014 om 17:55

Mooi woord, blogzin.
En net zoals met andere dingen in het leven heeft de een wat vaker (blog)zin dan de ander 😉
Ik ben benieuwd waar jij en Puur mee komen vwb die zinderende blogzomer. Zonder te weten wat het is heb ik er nu al blogzin in!

Elja Daaeantwoord
15 juni 2014 om 19:35
– Antwoord aan: Peter Pellenaars

#blogzin!

Peter Pellenaars
16 juni 2014 om 08:25
– Antwoord aan: Elja Daae

Wordt dat de hashtag die ik moet gaan volgen om bij te blijven voor het laatste nieuws?

Elja Daae
19 juni 2014 om 19:54
– Antwoord aan: Peter Pellenaars

:)) I don’t know! Ik moet er nog even verder over nadenken met @puur!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.