De energie (van anderen)

Vandaag diep nagedacht over energie.

Hoeveel je er van hebt. Hoeveel sommige dingen je kosten op dat gebied. Maar ook vooral de energie van andere mensen. Wat die met je kan doen.

En hoe je energie overdraagt.

Het is makkelijk om over te dragen en te krijgen als je fysiek in elkaars buurt bent. Maar soms heeft zelfs een tweet een energie. Of geeft die. Of neemt die.

Of een telefoongesprek.

Gek is dat.

Emotie = energie.

Soms voel je gewoon andermans emotie, al zou je het niet op kunnen maken uit hun stem of lichaamstaal. Althans, dat heb ik dan.

Dat is lastig hoor. Want je ziet het niet. Je voelt het alleen.

Nou ja: je denkt het te voelen.

Maar alleen als je er over nadenkt. Als je gewoon maar een beetje …doet…laat doen…dan overkomt het je. Da’s niet altijd handig.

(denkt)

Als je ‘energie’ nou zichtbaar kon maken, qua stroom tussen mensen, zou je er misschien bewuster mee om kunnen gaan. Zou je zien wat er op je af komt en daar gebruik van kunnen maken door het in banen te leiden, of je er voor af kunnen sluiten.

Behalve als het gewoon leuk is zoals vandaag met A., dan is het allemaal alleen maar leuk.

Maar aangezien energie niet tastbaar is (voor de meeste mensen althans, voor zover ik weet) of zichtbaar, overkomt het je soms een beetje he. De energie van anderen. In het positieve en negatieve.

Tsja. Zo gaan je gedachten dan een beetje, he. En dan gooi je ze maar online. Zo gaat dat ook. 🙂

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

8 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Zosimpelisdangelukantwoord
19 februari 2014 om 19:42

Je hebt je gedachten mooi omschreven!
Ik denk ook dat iedereen energie anders ervaart. Wat de één als positieve energie kan ervaren, zal de ander misschien weer als negatief ervaren. Om een voorbeeld van de noemen. De één krijgt energie van bepaalde muziek, de ander juist helemaal niet. Leuk om hier eens over na te denken! 🙂

Elja Daaeantwoord
19 februari 2014 om 21:31
– Antwoord aan: Zosimpelisdangeluk

Ja mooi voorbeeld! Waar ik zenuwachtig van word is voor een ander lekker opzwepend. Tsja.!

Jacob Jan Voermanantwoord
19 februari 2014 om 13:01

aahh
dat is het dus
de welkom thuis energie die er op je blogt hangt
🙂

Elja Daaeantwoord
19 februari 2014 om 21:32
– Antwoord aan: Jacob Jan Voerman

jaaa zou dat het zijn??

Debbie Peteriantwoord
19 februari 2014 om 12:56

Mooie gedachte(s), Elja! Alles wat leeft, heeft zijn/haar energie. Alles wat je raakt, heeft met energie te maken. Energie geven, is prachtig. Toch is het dan vaak niet handig om dit ten koste van je eigen energie te laten gaan en eigenlijk hoeft dat ook niet. Er is namelijk genoeg energie. Voor iedereen. Overal om ons heen. Zeker als je weet hoe je je weer op kunt laden, wat jou energie geeft (en dus ook neemt) en hoe je je eigen energie kunt beschermen. Hoe je bij jezelf blijft, bij je eigen gevoelens. Je kunt je eigen energie zelfs met visualisaties terughalen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Niet mijn eigen kennis, hoor! Dit is meer wat ik heb geleerd, qua info heb verzameld. Misschien mooi om deze kennis eens te delen? Door te geven? Natuurlijk onvoorwaardelijk en vanuit liefde.

Elja Daaeantwoord
19 februari 2014 om 21:33
– Antwoord aan: Debbie Peteri

Delen is altijd goed! Maar het is ook iets wat mensen echt in zichzelf moeten ontdekken he? Op het moment dat ze er klaar voor zijn. Althans zo is het bij mij. Ik begin er nog maar net over na te denken! Eens even rustig laten bezinken 🙂

ALovelyEncouragementantwoord
19 februari 2014 om 07:56

Wauw mooi omschreven Elja! Dat is stof tot nadenken, helemaal aangezien energie ons heel erg kan beïnvloeden!

Elja Daaeantwoord
19 februari 2014 om 21:33
– Antwoord aan: ALovelyEncouragement

Dankjewel! Ja he? Jammer dat je het niet ziet he? Zou handig zijn.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.