De contentniches zijn nog lang niet op!

kerstmarkt

Gisteren zei iemand op Twitter dat de niches (voor bloggers) op zijn. Dat je eigenlijk geen nieuwe markten meer kon bedenken, qua content, bedoelde ze.

HE?! Dacht ik. De contentniches op?

TUURLIJK NIET!

Helemaal in Nederland/Nederlandstalig gebied valt nog zo veel te doen.

Als je het serieus aanpakt.

Laten we wel wezen, zelfs in niches die al helemaal bezet lijken, valt nog veel te halen als je serieus aan de slag gaat. Want puur het feit dat je het serieus aanpakt, doorzet en blijft doorgaan, geeft je in veel blogniches al een voorsprong.

Believe me.

Ik weet waar ik het over heb.

Maar eigenlijk geldt dat niet alleen voor blogniches.

Ik was vandaag bezig om domeinnamen te zoeken en kopen voor mijn nieuwe bedrijf.

Prijzige hobby investering. Vooral als je op ‘pro’-domeinen (domeinen waarvan verwacht wordt dat er veel vraag naar zal zijn of ze hoog zullen scoren in Google) zoekt.

Maar hoe groot is dan de kick dat je domeinnamen weet te claimen die perfect zijn voor je niche? Niet alleen voor Nederland, maar wereldwijd?

Wat? (ik hoor je denken)

Zijn er nog domeinnamen en contentniches te vinden WERELDWIJD?

Jazeker.

Ik kreeg van de leukste webhost van Nederland een complimentje, net. Ik had even twee supercoole domeinnamen geclaimd. WERELDWIJDE niches. Yes.

Het kan nog hoor.

Je moet gewoon goed nadenken en het DOEN.

Ik heb er nog een paar op mijn verlanglijstje staan. Want:

De markt voor content is niet op.

Je kunt echt nog wel een business bouwen rondom content. Ook al is er al zo veel, ja.

Ik bedoel maar, wie had 5 jaar geleden gedacht dat een blog over Kerstmis een voldoende grote niche is om geld mee te verdienen?

(nou ja, behalve Saskia dan 🙂 he. PS Ze interviewde mijn vriendin Jeannie over ‘The Elf on the Shelf’. Nog zo’n niche! Je verzint het niet. OF WEL!)

De niches zijn niet op.

Want de mensen zijn niet op. (phew)

Er kan heus nog wel content bij (kwaliteit komt altijd boven…en soms is ‘kwaliteit’ gewoon: doorzettingsvermogen!).

Mijn contentplan ligt klaar.

Nu het jouwe nog.

GO! Op zoek naar jouw niche.

Hij ligt op je te wachten!

PS De foto is van de niche die ik met mijn eerste bedrijf** dacht te bewerken. Ook een Kerst-niche, alleen *iets* minder succesvol dan Saskia’s Kerstniche :))

**Ik begin aan mijn 4e bedrijf, per 1 januari, wauw… dat ondernemersbloed begint zich toch te wreken!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

6 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Rosalindeantwoord
25 november 2015 om 09:50

Ik sluit me aan bij Kitty. Nieuwsgierig!

Elja Daaeantwoord
25 november 2015 om 18:07
– Antwoord aan: Rosalinde

Zodra ik het rond heb, horen jullie het…echt echt…

Simoneantwoord
25 november 2015 om 03:06

Ja eens!! Ik ben nu bezig met een reisblog die puur gaat over de historie en geschiedenis van een plek en het liefste lekker dichtbij huis, in NL of Europa. Volgens mij zijn daar nog niet veel mensen mee bezig. Geen backpacken in Azie voor mij! En ik richt hem ook op wereldwijd door er een NL/EN site van te maken. Heerlijk! Zo leuk om met je passie bezig te zijn. Zo benieuwd naar het publiek hiervoor! Jij heel veel succes met je bedrijfje! Ikke is benieuwd!!

Elja Daaeantwoord
25 november 2015 om 18:07
– Antwoord aan: Simone

Klinkt echt als een leuke niche…en uniek…ik vind het altijd heel leuk om meer van de achtergrond te weten van een plek, persoonlijk. En er is ook in Nederland zo veel te ontdekken. Laatst liep ik per ongeluk een kerkje in dat ooit door Van Gogh was vereeuwigd, bijvoorbeeld. Gaaf toch? Succes met je blog!

Kittyantwoord
24 november 2015 om 23:13

Jajajajaja. Kom nou maar voor de draad ermee. Daar kan ik nou zo slecht tegen hè, suspense!

Elja Daaeantwoord
25 november 2015 om 18:06
– Antwoord aan: Kitty

Hahahaha! Sorry Kitty! Het komt omdat ik nog steeds niet weet hoe mijn nieuwe bedrijf gaat heten, ondanks die coole domeinnamen. Zo lastig vind ik het.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.