Contemplatie. En boontjes.

Als er een nieuw iemand in je leven komt, is dat vaak een kans. Vooral als je intensief samenwerkt of anderszins met elkaar omgaat. Een nieuwe confrontatie met jezelf.

Terwijl ik de boontjes schoonmaakte (moment van contemplatie) realiseerde ik me een aantal dingen.

Profound truths:

Dat je niet perfectionistisch bent, wil niet zeggen dat je geen oog hebt voor detail.

Als je initiatiefrijk bent, ben je vaak ook ongeduldig.

Sloom is typisch een woord gebruikt door ongeduldige, drukke mensen.

Tot zover. 😉

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

6 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Carolien Geurtsenantwoord
31 december 2014 om 05:00

Ha. heerlijk –

Jacob Jan Voermanantwoord
30 december 2014 om 12:25

Ik heb de afgelopen jaren ontdekt, en geaccepteerd dat ik introvert ben. Ik voelde me altijd schuldig over dat slome. Kon het ook niet rijmen met al mijn ideeën die ik wel had. Ik weet nu dat ik tijd nodig heb voor mijn binnenwereld. Ik merkte het ’t duidelijkst toen ik de plogs van Puur volgde. Alleen van kijken ernaar werd ik moe. Toen dat schuld/jaloersgevoel:” jee wat een sloom leven heb ik dan.” En nu tevredenheid met dat ik mij ben, en de dingen op mijn manier mag doen.

Paul van der Werfantwoord
30 december 2014 om 14:09
– Antwoord aan: Jacob Jan Voerman

Waar boontjes en kerstvakantie al niet goed voor zijn. Zelf ben ik ook introvert. Weet ik al jaren. Af en toe ben ik juist extravert. Dat zijn maar korte periodes want het gaat dan al snel mis. Gelukkig is dat al weer een jaar of 2 1/2 geleden voor het laatst gebeurd, maar ik blijf alert. Die alertheid zorgt er soms voor dat ik van introvert teruggetrokken maak en dat is ook niet de bedoeling. Dat stemt ook niet vrolijk en daar stop ik dan ook onmiddellijk mee 😉

Carolien Geurtsen
31 december 2014 om 05:07
– Antwoord aan: Paul van der Werf

dit herken ik Paul, zie boven, en ik moet me regelmatig terugtrekken om bij te komen, met inderdaad, in ieder geval bij mij, het gevaar van isolatie/isolement

Elja Daaeantwoord
30 december 2014 om 19:35
– Antwoord aan: Jacob Jan Voerman

Er zijn weinig mensen die @puur kunnen bijhouden. Ik niet in ieder geval. Maar dat hoeft ook niet! Er is een plaats voor iedere dynamiek en ieder type energie….!

Carolien Geurtsenantwoord
31 december 2014 om 05:06
– Antwoord aan: Jacob Jan Voerman

vreselijk akelig dat je je daar schuldig over gevoeld hebt, JJ, én ik kan me er alles bij voorstellen. Dat is zo sinds ik mezelf , als oorspronkelijk ras extrovert – niet meer kan bij houden, en zwaar teruggefloten word als ik een paar dagen mijn innerlijke drive heb gevolgd – En al kan ik me er steeds beter bij neerleggen dat er meer is dat ik niet kan – bijhouden of doen – dan wel, ik heb nog regematig het gevoel dat ik tekort schiet oid

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.