Chocolade-lonely

Ik bestel soms online boodschappen bij de Albert Heijn. In het kader van ‘dingen die je niet wist over Elja’.

Voor ouders met twee banen en drie kleine kinderen is het een uitkomst. Het vraagt wat planning maar ja, het leven als gezin vraagt ook wat planning. Het lukt me niet altijd om op tijd te bestellen, dan zijn alle normale tijden voor normale prijzen vol. Dan ga ik natuurlijk gewoon naar de winkel. Meestal ga ik gewoon naar de winkel. Maar soms denk ik er op tijd aan en dat is heerlijk. Het neemt gewoon weer een actiepuntje van onze schouders. Ontbijt en lunch voor de kinderen…CHECK!

Ik heb ook online besteld in de VS (bij Peapod, dus technisch gezien gewoon bij de Appie). En zelfs in Turkije heb ik uitgevogeld hoe dat moest. Bij de Migros.

Hoe dan ook, nadat ik een paar dagen geleden besteld had, zag ik dat ik allemaal dingen gratis kreeg bij mijn bestelling. Da’s dan toch een cadeautje, he?? Ik was helemaal blij. Het was me niet eerder opgevallen dat je bericht krijgt over al die leuke weggevertjes die je mag verwachten in je boodschappenkrat.

Nog blijer werd ik toen ik zag dat mijn op-een-na favoriete chocoladereep er bij zat, bij de cadeautjes. Tony Chocolonely Karamel-zeezout. Mjammmm.

Ik en gek op Tony. Prachtig concept en lekkere chocolade, op alle fronten goed. Maar ik koop hem meestal alleen voor anderen. Ik probeer mijn chocolade-intake namelijk te beperken. En als het in huis is, gaat het op. Dus mijn tactiek is om het niet te kopen, behalve voor speciale gelegenheden en voor anderen (laatst een voorraad meegenomen voor mijn vrienden in de VS, om ze te laten zien waar een klein landje groot in kan zijn!).

Maar goed. Die reep.

Toen gisteravond net na het eten de spullen afgeleverd werden, bedacht ik weer dat hij er zou zijn. Naarstig ging ik op zoek. We krijgen Tony Chocolonely Karamel-zeezout! riep ik. Woohooooo! “Waar is’ie? Dat wordt ons toetje!”

Ik bedoelde ‘mijn’, hoor. Alsof ik die reep ging delen…HA.

Maar hij zat er niet bij. Hij was er niet.

Het stond, zag ik toen, op de bon.

Niet leverbaar.

“Van alle dingen om gratis weg te geven en dan niet te leveren, is dit misschien wel de ergste!” zei mijn huisgenoot.

En zo is het.

Dikke tranen.

Nee hoor niet echt.

Alleen van binnen.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.