Blogregels en zo

bedrijfsbloggenIk interviewde van de week een van Nederlands succesvolste internetondernemers. @boris. Mede-eigenaar van een van de werelds meest succesvolle technologieblogs.

(Wat hij zei kun je lezen op Frankwatching)

Voor het gesprek stelde ik mezelf een vraag, over bloggen: moet je regels volgen om succesvol te worden met een blog (in de zin van: er een bedrijf van weten te maken), of juist je eigen regels maken?

Het antwoord dat ik destilleerde uit het gesprek is: allebei. Er zijn echt wel regels die je kunt volgen, dingen die gewoon werken. En je moet tegelijkertijd je eigen pad volgen en het leuk blijven vinden.

Had ik kunnen weten.

Had ik kunnen zeggen.

Hoewel ik geneigd ben te roepen dat er geen regels zijn. Want bij regels denk ik aan trucs. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Er zijn, net als bij alles, dingen die werken en dingen die niet werken.

Regels.

Ik pas een aantal van de bekende blogregels zelf niet toe, terwijl ze wel met succes worden toegepast door succesvolle bloggers. Zo houd ik me op dit blog niet bezig met klikvragende titels, op een specifiek publiek gerichte inhoud of met apple-watch-achtige-scoops.

Maar ik geloof wel dat ze werken, die blogregels.

Net als regelmatige en voldoende content. Net als investeren in de lange termijn. Net als zijn waar je doelgroep wil zijn em je content daar delen in de vorm die bij die doelgroep en dat medium past, in plaats van vast te blijven houden aan je eigen platform.

Hoe de mannen achter The Next Web het aanpakten, zo zou ik het niet kunnen. Zo gefocust en gedreven.

Maar dat hoeft ook niet.

Wil niet zeggen, dat ik er niet van kan leren!

 

 

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Liesbethantwoord
20 april 2015 om 12:07

Hey Elja, fijne post. Niet voor de blogregels, maar voor de link naar de Next Web. Daar staat een fijn artikel over hoe je in korte tijd veel blogs schrijft en het werkt! Dus nu heb ik (oké ik deed er iets langer over dan 10 min per blog) in twee uur zomaar vijf berichtjes geproduceerd. Dank dus! Even geen zorgen voor morgen 😉

Elja Daaeantwoord
21 april 2015 om 19:10
– Antwoord aan: Liesbeth

Hee…welke was dat dan? Linkje? En blij dat je er iets aan hebt :))

Liesbeth
22 april 2015 om 08:46
– Antwoord aan: Elja Daae

http://thenextweb.com/lifehacks/2015/04/19/write-ugly-how-to-write-20-posts-in-two-days/

Elja Daae
22 april 2015 om 21:25
– Antwoord aan: Liesbeth

Oh gaaf inderdaad!! Dankjewel voor het delen. “Write how you think”. Gaaf.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.