Bloggen op LinkedIn is eng

bloggen op LinkedIn

Vandaag had ik weer even de geest: een blog post op LinkedIn. Soms heb ik dat. Maar eerlijk gezegd blijft het heel vaak bij concepten.

Dat komt omdat ik bloggen op LinkedIn eng vindt.

Al die mensen die automatisch een notificatie krijgen. Al je concurrenten die zien of je blogartikel ook een beetje gelezen wordt.

En wat als mensen je niet begrijpen? Ze krijgen zo maar, ongevraagd een notificatie in hun overzicht of hun mail, tenslotte. Terwijl het zo maar kan dat het oud-collega’s van 10 jaar geleden zijn die helemaal niet weten waar je mee bezig bent of zich totaal niet interesseren voor jouw huidige werkveld.

Je kunt wel heel makkelijk publiekelijk op je bek gaan, he?

Bovendien, het zou ook nog kunnen zijn dat je het gewoon verkeerd doet. En dat je netwerk ziet dat je het niet begrepen hebt.

Omdat je bijvoorbeeld vacatures van je bedrijf in 1 klap doorplaatst als een ‘blog post’. Daar is het echt niet de plek voor. Het is spammerig en bovendien lijkt het sterk op een manier om de betaalde diensten van LinkedIn op dat vlak te omzeilen.

Wat je wel zou kunnen doen, is iets leuks schrijven over je werk, wat je zoal meemaakt op een dag. Of over je vakgebied. De reis die je bedrijf heefr afgelegd de afgelopen jaren. Dat soort dingen. Het liefst natuurlijk iets waar je lezers iets aan hebben, he. En dan eindigen met dat je, by the way, een nieuwe collega zoekt.

Of omdat je de blogartikelen die je elders plaatst, een op een doorplaatst op LinkedIn. Komt toch een beetje lui over, vind ik altijd.

Ook een onhandige zet is de blogfunctionaliteit gebruiken om je netwerk er op te wijzen dat je een nieuwe opdracht zoekt. Dat is toch niet de plek?

Of nou ja, LinkedIn is eigenlijk wél een uitgelezen plek voor het vinden van opdrachtgevers (lees dit inspirerende artikel van Corinne over o.a. LinkedIn maar eens!).

Maar keihard om werk bedelen in een blog update op LinkedIn is niet de juiste manier.

Doe dan gewoon iets anders. Iets nuttigs.

Beschrijf bijvoorbeeld een interessante ontwikkeling waarover je klanten adviseert.

Of een lijst van goede bronnen die je potentiële klanten aan zou raden. Zoiets. En eindig met te zeggen dat je binnenkort weer ruimte hebt voor nieuwe opdrachten. Of dat je een nieuwe dienst introduceert. Whatever.

Niet dat ik er op zit te wachten, al die blogs op LinkedIn die iets van me willen, nadat ik ze uitgelezen heb. Met op het einde die onvermijdelijke ‘call to action’.

Maar goed. Het is beter dan notificaties in mijn LinkedIn-overzicht met ‘blog updates’ die niets meer zijn dan veredelde reclame of bedelwerk.

Ik snap wel dat bloggen op LinkedIn gewoon eng is.

En dat je je er dus maar makkelijk van afmaakt.

Maar dat is geen reden om het niet (goed) te doen. 🙂

PS Meer lezen?

Hier vind je andere artikelen die ik geschreven heb over bloggen op LinkedIn:

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.