Beste marketingartikelen deze week

De beste marketinggerelateerde artikelen die ik deze week tegenkwam…

1. Conversie – en wat er echt belangrijk is online

Amy Africa is een van de fijnste bloggers die ik ken. Iemand wees er op dat de styling van het blog niet optimaal is. Maar who cares? Ze schrijft fantastisch en deelt altijd vrijelijk haar kennis. the-1-thing-you-need-to-measure-that-nobody-ever-tells-you-about/

2. Wensen delen leidt tot wensen die uitkomen

Een groep bloggers, waaronder ik, is iedere dag gaan bloggen (#iederedagbloggen). Daar komen prachtige dingen uit voort. Zoals dit artikel van Jacob Jan Voerman met al de ideeën die hij heeft opgedaan door de jaren deelt met zijn lezers. Daar komen mooie dingen uit voort. Lees: Wens

3. Organiseer een twitterchat

Mijn vriend @myjoydy wees op een artikel met tips voor het organiseren van een twitterchat. Ik dacht niet dat ik overal aan voldaan had, hij dacht dat ik de punten uit de lijst aardig kon aftikken. Het grappig voor mij is dat ik #blogpraat nooit begonnen ben met vooropgezette doelen, anders dan dat het me leuk leek om wat ik in het Amerikaanse #blogchat had ervaren, ook in Nederland te kunnen doen en delen.

passie maakt het verschil twitterchatWat mij opvalt, is de hele Amerikaanse manier waarop volgens het artikel een twitterchat moet worden aangevlogen. Gericht, met doelstellingen, en om succes te behalen. Tsja! Hoe dan ook. 12 steps to creating a succesful twitter chat

4. Van blogger naar schrijver

Genoeg bloggers die ermee bezig zijn, vermoed ik, schrijver worden. Gepubliceerd door een officiële uitgever. In dit artikel legt iemand met die staat van dienst 😉 uit waarom het belangrijk is om te gaan bloggen. Opvallend is dat hij zegt dat een uitgever enerzijds belangrijk is voor de marketing van je boek. Maar anderzijds dat een blog en een ‘merk’ (je personal brand, mede gevestigd via social media) een van de overwegingen is die een uitgever meeneemt in zijn beslissing. Hij/zij wil een auteur die al een netwerk heeft om het boek aan te verkopen. Hmmmm….interessant, toch? From blogger to book author, the 4-step guide

En anderzijds, geldt het omgekeerde ook. Bloggen is geen schrijven. Mooi artikel n.a.v. #blogpraat. Als je wilt schrijven als blogger, hoeft dat niet op basis van je blogs te zijn!

5 Je eigen verhaal – dat je zelf vertelt – is de beste PR

Traditionele PR heeft een, nou ja, traditionele aanpak. Bedrijf besteden hun ‘PR’ uit. PR-bureaus brengen het verhaal over een nieuw product of een nieuwe ontwikkeling binnen het bedrijf aan de man. Vaak vanuit het bedrijf gedacht, en niet de klant, overigens, maar dat terzijde. Leuk om te lezen is dit verhaal van de up-and-coming dienst iDone This (die je helpt om dagelijks bij te houden wat je hebt gedaan en bereikt). Zij vertellen hoe ze door zelf het verhaal achter hun successen te vertellen via hun eigen (sociale) netwerken, veel meer succes hadden dan via de traditionele wegen. Zie: Write your own story.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

7 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Sonja Broekhuizenantwoord
15 januari 2012 om 18:16

Jeetje… en dan heb jij dagen waarin jij nog ff snel een blog ‘moet’ schrijven: dit zijn al 5 blogs in één 😉

Jacob Jan Voermanantwoord
15 januari 2012 om 12:51

Ben net als Mark zeer vereerd om genoemd te worden.
Grappig dat ik nu onder het kopje “marketing” genoemd wordt, net op het moment dat ik besloten heb om al die ideeën niet meer op een of andere manier te gelde willen maken. (had toch nog zoiets in mijn hoofd van: later als ik groot ben ga ik voor mezelf beginnen, met één van deze dingen).
Zou daar een les in zitten?

Elja Daaeantwoord
15 januari 2012 om 16:54
– Antwoord aan: Jacob Jan Voerman

Hmmm…als je 50 bent, ben je dan nog niet groot? Wanneer dan wel, eigenlijk? 😉 Ik had het niet echt heel bewust marketinglinks genoemd, misschien was ‘inspiratie’ wel beter geweest? Hoewel ik me wel focus op dingen die te maken hebben met marketing en ondernemen. Dus ja….ik zag het wel als een ‘ondernemen’-onderwerp eigenlijk, jouw blog over je ideeen. Zijn gewoon business-ideeën toch??

Mark Bastiaansantwoord
15 januari 2012 om 10:34

Dank je voor de mention, voel me vereerd. Prachtig hoe een medium als Twitter tot vriendschappen kan leiden, waarbij eenieder elkaar weet te inspireren, motiveren en enthousiasmeren. Jouw blogs inspireren mij op vakgebied, maar ook als een soort roadmap voor schrijfstijl, taalgebruik.

Elja Daaeantwoord
15 januari 2012 om 16:55
– Antwoord aan: Mark Bastiaans

Ja, prachtig he? Dat valt gewoon niet uit te leggen aan niet-twitteraars, de waarde van de vriendschappen die je op Twitter ontwikkelt/opdoet. Wat gaaf om te lezen dat je mijn schrijfstijl en taalgebruik leuk vindt! Dat zet me weer aan het denken. Soms ben je je zelf niet bewust van wat je zelf kunt. Of van wat anderen opvalt aan je. Gek is dat.

Steven Gortantwoord
15 januari 2012 om 09:07

Als prive persoon vind ik het altijd interessant om jouw blogs over marketing te lezen. Ik snap nl helemaal niks van marketing terwijl ik ook zelf zal laten zien in mijn aankoopgedrag dat het werkt. Hoe graag ik ook anders zou willen 🙁

Als mede-blogger zijn ze ook leuk! Ik probeer zelf zo onafhankelijk en autonoom mogelijk mijn eigen content te produceren (nu ook dagelijks door jou!). Stiekem laat ik ook best mijn oren hangen naar commentaren, reacties ed. Niets menselijks gaat wat dat betreft ook aan mij voorbij.

Leuk die samenvatting hier. Dat mag je vaker doen. Het ga je goed.

Elja Daaeantwoord
15 januari 2012 om 16:57
– Antwoord aan: Steven Gort

Leuk Steven, dank voor je reactie! Ik vind het leuk dat ik nu ik dagelijks blog en veel meer reacties heb dan daarvoor ook zoveel aan het denken wordt gezet. Vooral over mezelf, eigenlijk, en over wat ik doe. Grappige bijkomstigheid van dat dagelijks bloggen, he?

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.