Bestaat succesvol bloggen uit regels of het negeren daarvan?

 

 “Quite often, I find myself publishing instinctively and sometimes failing to consider all the necessary questions and guidelines for what makes a wildly successful, viral—and valuable!—social media update.”, las ik net. 

De titel van het artikel is The complete social media checklist for writing winning posts.

Ik moest na twee zinnen al lachen. Instinctief bloggen leek me juist goed?! 

Want hoewel ik geloof dat je hard moet werken voor blogsucces, geloof ik ook dat succes komt als je lol blijft hebben en de regels durft negeren. 

Heb zo afspraak met een van de Nederlandse oprichters van een van de succesvolste blogs ter wereld

Eens kijken wat Boris daarover zegt…


Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Blogregels en zo – Elja Daaeantwoord
17 april 2015 om 17:40

[…] het gesprek stelde ik mezelf een vraag, over bloggen: moet je regels volgen om succesvol te worden met een blog (in de zin van: er een […]

Peter Pellenaarsantwoord
12 april 2015 om 17:36

Veel hangt natuurlijk samen met de definitie van ‘succesvol’. Wil je veel bezoekers trekken, hoog in de ranking komen, en meer op dat soort succescriteria scoren, dan denk ik ja, hou je aan de regels. Want de regels zijn gemaakt om je beter te kunnen vinden. Of zijn handig voor de lezers omdat ze meteen zien waar het over gaat.
Maar wil je afwijken of origineel zijn dan lijkt het me dat het beter is om af en toe de regels de regels te laten en je te durven onderscheiden van de rest. Volgens mij voelt dat ook nog eens heel bevrijdend. Dan heb je misschien niet (meteen) het succes volgens de gangbare maatstaven, maar ach, is het je echt alleen maar daarom te doen?

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.