Analoog entertainen

20140204-181951.jpg

Ik was gisteren naar Stomp. Ken je dat? Een wervelende show van een soort percussie/tapdanskunstenaars. De video op de home page geeft eigenlijk niet goed weer hoe het zit, vind ik.

Het doet geen recht aan het analoge. De rol van individuen alsmede het geheel van een groep. De humor. Het ritme. De muziek (zonder instrumenten of technologische audio-achtige dingen).

Stomp liet mij weer eens zien hoe krachtig iets kan zijn als creativiteit, talent, hard werken en redactie samen komen. Het moet toch geweldig zijn als je met 8 individuen zo’n totaal kan neerzetten?

Het enige verschil met veel online communities is dat die minder gecoördineerd zijn, althans niet vanuit de community zelf. Logisch ook: je hoeft niet avond aan avond de zelfde kunsten te vertonen.

Maar het laat zien hoe mooi het is als er ruimte is om het totaalproduct af te stemmen op ieder individu, ieder talent.

Volgens mij is Stomp een show die door verschillende groepen overal op de wereld wordt opgevoerd volgens een vast programma, een vast stramien. Maar je zag heel duidelijk de individuen terug in het geheel en het waren de individuen die het totaal zo gaaf maakten. Met wie je je identificeerde.

Als je de kans hebt, zeker gaan kijken. Mijn kinderen vonden het ook geweldig. Zij lagen dubbel van het lachen. Ook als verder geen enkele volwassene in die hele zaal (duizenden plekken!) moest lachen. 🙂 Ze begrepen feilloos hoe absurdistisch het soms was, hoeveel lagen er eigenlijk in zaten.

PS Ik kan alleen deze informatie vinden maar volgens mij is die oud? Grappig hoe zo’n website niet gebouwd is op het benutten van de positie in de zoekmachines door ofwel met actuele info te komen, of duidelijk te maken op welke datum zoiets ooit heeft plaatsgevonden, of een interesseformulier achter te laten…

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.