Ambitie

 

 Er zijn mensen, die zijn gewoon tevreden. Soms omdat ze niet zien wat het zou kunnen zijn. Soms omdat ze het gewoon prima vinden, hoe het is.

Er zijn mensen, die weten dat het niet genoeg is. Dat de wereld verandert en dat dat impact zal hebben. Ze weten alleen niet hoe en wat het voor hen betekent. En soms maakt dat ze bang.

Er zijn mensen, die houden van verandering. Geef ze een kaart en ze gaan graag mee, soms zonder respect voor wat er al is en was. Zonder achterom te kijken.

En er zijn mensen, die hebben ambitie. Ze willen niet alleen mee: ze willen voorop! Ze tekenen die kaart. Ze willen voor zichzelf en anderen dat wat ze zien als mogelijk.

Soms ben je de een, soms ben je de ander. Op je werk tevreden, privé ambitieus. Thuis van de stilstand, zakelijk van de vooruitgang. Vroeger ambitie, nu is het wel goed zo.

We zijn allemaal soms de een, soms de ander.

En we hebben allemaal gelijk. 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Jacob Jan Voermanantwoord
2 april 2015 om 11:27

🙂

Carolien Geurtsenantwoord
1 april 2015 om 17:52

peinzend: en zo is dat. wat je schrijft.

Nog verder terugpeinzend denk ik aan gisteravond en realiseer me, het is ook afhankelijk van de tijd van de dag, ook van hoe ik uberhaupt in mijn vel zit. Hoe ik in de tijd van mijn leven zit.

Gisteravond reed ik alleen naar huis in een geleende auto na een concert, en ik was bang, gewoon omdat er thuis niemand op me zit te wachten en niemand het in de gaten zou hebben als de auto onderweg panne zou krijgen zo midden in de nacht, op een kippestukje notabene.

Als er een bedding is, sociaal of familiair dan is er van allerlei gemakkelijker, vanzelfsprekender realiseerde ik me toen, en ik werd ook ineens even bang voor de toekomst, voor de mijne in ieder geval, deprimerend.

Gelukkig zag het er vanmorgen allemaal weer veel optimistischer uit, maar ik moest daar wel aan denken toen ik je stukje net las…

dank voor je mijmeringen

Elja Daaeantwoord
9 april 2015 om 18:22
– Antwoord aan: Carolien Geurtsen

We hebben allemaal wel eens zo’n moment denk ik. Soms hebben mensen het omgekeerde, te veel mensen om voor te zorgen en voor te voldoen. Zo zie je maar. En het leven ziet er altijd beter uit bij licht, vind je niet??

Zosimpelisdangelukantwoord
1 april 2015 om 11:39

Mooi!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.