Als ik in de Linda zou staan

zeroHeb je dat wel eens? Dat je je voorstelt hoe het zou zijn om als bekende Nederlander geïnterviewd te worden voor een van die columns in een van die bladen?

Voor de zaterdageditie van het FD, bijvoorbeeld, en dat je dan zo’n ‘droomreis’ moet opnoemen?

Een soort van droomweekend waarin bekende mensen beschrijven hoe hun perfecte droomreisweekend er uit ziet. Die zijn iedere week weer superdeluxe of überhip.

Met allemaal van die waanzinnige locaties en fancy hotels. Dat ze zeggen: “We eten kreeft op het strand van Kikitoeka en bezoeken in New York het ladieda-hotel met ontbijt in het Central Park nadat we daar hebben hardgelopen.”

Ik lees ze soms tegen wil en dank. En altijd denk ik: mijn favoriete droomreis zou sobertjes afsteken bij al die luxe. Met mijn gezin langs de plekken waar ik gewoond heb. Gewoon, om er even koffie of een kopje chai te drinken. Niets fancy. Het alledaagse is wat ik mis. Geen voer voor het FD.

Of voor die beauty column in de Elle?

(die ik, toegegeven, al heel lang niet gelezen heb, kan ook de Marie-Claire geweest zijn)

Dat ze vragen naar je favoriete schoonheidsproducten? Dat vrouwen dan zeggen: “Ik zweer bij de blablacreme van duurmodehuis, vooral voordat ik in het vliegtuig stap. Vliegen is zó slecht voor de hydratatie van je huid! En ik zorg altijd dat ik genoeg bronwater bij me heb.”

Als ze mij dat zouden vragen, zou het een trieste column worden. Nou ja, triest als je van make-up houdt.

Dan moet ik zeggen dat ik geen make-up gebruik, alleen de eerste de beste dagcréme die ik tegenkom in de supermarkt (moet van mijn moeder, is schoonheidsspecialiste, anders zou ik dat ook niet eens doen) en al jaren zweer bij Palmolive shampoo en Sanex douchegel?

Of in de Linda, dat je gevraagd wordt voor die ‘Stom’ column?

Dat je alle dingen mag opnoemen die je stom vindt? Maar dat je dan wel intelligent, vergevingsgezind, politiek correct, niet te gemeen en humoristisch moet klinken.

Wacht – dat kan ik misschien zelf ook wel, hier.

Komt’ie. Mijn eigen Stom!-column.

Stom:

Zand in bed.

Vlooien.

Mocht ik ooit beroemd worden, moet ik, kortom, nog even oefenen.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.