Als iedereen je werkemail morgen kon lezen…wat dan?

post2Ik las deze post vandaag op INC. (I heart INC.! Kocht het altijd toen ik in de VS woonde maar kan het nu nergens meer vinden).

Ze citeren de gelekte emailconversaties van de CEO van Snapchat met de baas van Sony (het is de email van Sony die op straat is komen te liggen, zie helemaal onderaan voor meer info), die in de board zit, om te benadrukken hoe slim al die mensen toch zijn. Maar stiekem is het voor start-up junkies en wannabe-snapchat-ceo’s als ondergetekende natuurlijk een inkijkje in die wereld.

Whatever!

Dat vind je misschien helemaal niet interessant en dat kan ik me goed voorstellen. Het gaat helemaal om de wereld van de start-ups en vooral hoe ze aan geld komen en waarom en van wie etc.

Maar wat ik zo fascinerend vindt is dit: stel je voor dat JOUW werkemails en chats op straat kwamen te liggen!

Sjonge.

Goede reden om nog eens extra te kijken naar je security settings he?

Maar ook om goed na te denken over wat je allemaal aan de email toevertrouwt.

slimme emailEen beetje paranoia kan geen kwaad, medunkt.

Of misschien moeten we gewoon terug naar duivenpost en rooksignalen?

PS Dat is ook een manier om een blog te vullen, met de privé emailconversaties van belangrijke figuren

PS 2 Met de nadruk op PRIVÉ

PS 3 en de nadruk op ‘vullen’

PS 4 Pffff

PS 5 Dat je dan iemand’s illegaal verkregen emailinhoud letterlijk kopieert maar er boven zet, tussen haakjes: alle spelfouten zijn van hemzelf. LOL. Kan ik wel om lachen.

PS 6 of huilen

PS 7 I heart INC.

PF 7 in de Sony soap valt eindeloos veel te lezen! Zie hier. En hier (het schijnt te mogen, die gelekte informatie gebruiken, in de VS). Etc.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Ximaarantwoord
20 december 2014 om 20:22

Op mijn werk mailde ik tussen 1995 en 2003 en heb immer bedacht dat mijn mails uiteindelijk door iedereen zouden kunnen worden gelezen. Simpelweg door het ongecontroleerd veel doorsturen. Ik hield daar dus rekening mee. Eerder was dat met de fax tussen 1985 en 1995 niet anders.

Tegenwoordig doe ik alleen vrijwilligerswerk en heb dan ook wel eens een lastig punt dat niet handig is als het in het wilde weg wordt rondgestuurd. In zo’n geval bel ik even en maak daar achteraf een geschoond verslagje van dat ik per mail rondstuur.

Elja Daaeantwoord
25 december 2014 om 10:42
– Antwoord aan: Ximaar

Ik had er nooit zo bij stil gestaan, vroeger, dat alles op straat kon komen te liggen. Ik laat me er niet door beperken maar interessant is het wel als gegeven!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.