3 dingen

Drie dingen.

1. Onzin

Die post van gisteren sloeg nergens op. Echt. Ik weet niet wat het was. Twee wijntjes, lol met collega’s, intensieve gesprekken over alle nieuwe plannen die we hebben, het ‘bouncing ideas off each other’ waar we met zijn allen zo goed in zijn… Het ‘moeten’?

Vanavond ging het ook weer even door me heen: zal ik gewoon niet bloggen?

Maar ik heb wel iets te zeggen. En het is zo zonde, om nu zo maar, om een nul-reden, te stoppen.

Het is een kwestie van doorzetten, van even stilte creëren in je hoofd. Jezelf dwingen even na te denken, je gedachten te formuleren. Het is ook gewoon fijn. En verslavend.

Misschien hoort het bij de fase waarin ik zit (zie ‘Dipje‘)? Ik lees eigenlijk precies hetzelfde terug bij Jacob Jan hoewel hij meer het omgekeerde heeft, hij wordt perfectionistischer, terwijl ik nu soms echt iets schrijf wat ik gewoon niet goed genoeg vind. De slang en de appel, inderdaad – bij mij in de vorm van opgeven.

2. Informatie geven

RondvaartbootbedankjeToch nog even een marketingonderwerp.

Ik ging vandaag op een rondvaart door de Delftse grachten. Erg leuk, echt een aanrader. Het is zo mooi, vind ik, om de geschiedenis om je heen te kunnen zien. Waanzinnig. Alsof je door een museum vaart, behalve dat er (rijke en studerende) mensen in die oude gebouwen wonen.

Een kaartje kostte 6,50 geloof ik voor volwassenen, en ik geloof 3,50 voor kinderen, best schappelijk vond ik. Leuke rondleider, enorm vriendelijke student met lollige weetjes.

Maar (“maar…”) wat me opviel was dat er een totaal gebrek aan informatie was. Nergens stond:

  • Op welke tijden de boten gaan
  • Hoeveel plek ze hebben
  • Hoe lang de rondvaart duurt
  • Of de boten rolstoeltoegankelijk zijn (etc.)
  • Welke taal de gidsen spreken
Nou ja, dacht ik, misschien in het foldertje? Nee hoor. In het foldertje (het was meer een boekenlegger) stonden alleen wat plaatjes van Delft en dat je zo leuk Delft kon zien. En de prijzen stonden heel groot op een printje voor het raam van de kassa.
Toen we in de rij stonden om in de boot te stappen, zei een andere passagier tegen ons dat de volgende boot, die we in de verte zagen, een Engelse rondleiding had. Dus toen hebben we daarop gewacht. Maar het stond nergens, en de jongen aan de kassa had er niet naar gevraagd, niets gezegd…
Ik weet niet waarom. Het is duidelijk geen enorm commerciële organisatie, alleen studenten in dienst zo te zien, mogelijk uitgebaat door de gemeente aangezien er kennelijk maar 1 rondvaartbedrijf is.
Maar opvallend. Het kan mijn veeleisende Amerikaanse inslag zijn (die ervoor zorgde dat ik gisteren even ging klagen dat de studentengroep naast ons, die met microfoon aan de Karaoke waren geslagen, misschien tot iets meer stilte gemaand konden worden)?

3. Spiegel

Wie mijn blog een beetje kent, weet dat ik een hekel heb aan blogregels. Steeds meer eigenlijk. Wat schetst mijn verbazing dat iemand me vandaag op Twitter een spiegel voorhoudt:

Ik natuurlijk naarstig zoeken net op mijn blog, waar ik dat geroepen heb. Zucht. Ik wil het niet weghalen, maar ik wil ook even een updateje geven. Maar ja, ik kon het niet vinden.

For the record: het is natuurlijk een hele unieke aanpak, als je zo’n website hebt, om dan in de vorm van een gedicht in te spelen op een ontwikkeling en te verwijzen naar informatie. Ik heb de site maar heel snel bekeken, maar volgens mij is het heel innovatief.

Waar haal ik het vandaan? Heb ik dat echt gezegd, dat een blog minimaal 300 woorden moet zijn?

Bah. Negeer mijn advies, alsjeblieft!

UPDATE: zie hieronder de toelichting van Elja (andere Elja), als je bezig bent met SEO blijkt 300 woorden toch wel een handige richtlijn te zijn.

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

5 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Twee dingen | Elja Daaeantwoord
29 juli 2012 om 22:57

[…] dingen. [Is dit weer een serie? Geen idee. Het is gewoon een manier om al mijn marketing-achtige gedachten te vangen.] [Trouwens, […]

Jacob Jan Voermanantwoord
29 juli 2012 om 12:26

doorgaan

iedere dag bloggen is ook een les in trouw zijn aan jezelf

Elja Daaeantwoord
29 juli 2012 om 21:41
– Antwoord aan: Jacob Jan Voerman

Yessssss!!

Elja Trumantwoord
29 juli 2012 om 00:17

Die 300 woorden, da’s wel goed advies als je wilt dat Google iets van je blogartikel kan maken. Die heeft ongeveer zoveel tekst nodig om op te maken waar het artikel over gaat (ik houd meestal 250 aan).

Los daarvan; vooral niet teveel op letten tijdens het bloggen zelf. 🙂
P.s.: Grappig dat je specifiek kiest voor een Engelstalige rondtocht, vanwaar is dat?

Elja Daaeantwoord
29 juli 2012 om 21:41
– Antwoord aan: Elja Trum

Hoi Elja, Engelstalig omdat onze Amerikaanse oppas bij ons logeert (bij gebrek aan kinderopvang). En mijn oudste zoontjes spreken Engels, dus voor hen is het ook prima. De tocht was trouwens in Nederlands & Engels, bleek.

En dank voor je toelichting, toch blij dat het niet totale onzin is, die 300! 🙂

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.