23 december, deel 2: Afscheid

Elja Frankwatching

Dat iedere dag bloggen, dat kwam dus ter sprake vanavond. Frank had een mooie speech. En hij had het o.a.over iedere dag bloggen en over samen bloggen. En over heel veel andere dingen.

Per 1 januari neem ik afscheid van Frankwatching om mijn eigen weg te vervolgen, nieuwe dingen te doen, te doen waar ik goed in ben: nieuwe dingen en ideeën. Ik heb mezelf bewezen dat ik het kan, een bedrijf opbouwen en een operatie runnen. En dat ga ik opnieuw doen. Maar ik ga ook weer tijd en energie stoppen in nieuwe ideeën, iets waar ik minder de focus op had de afgelopen jaren.

Ik heb 5,5 jaar voor Frank gewerkt, althans, voor, en met. Het was een geweldige tijd. Vooral die beginjaren. Frank had een paar van mijn eerste tweets opgeduikeld…en die zaten in een prachtig boekje.

Elja Frankwatching

Die eerste jaren waren een aaneenschakeling van ideeën – ieder Skypegesprek duurde minimaal 2 uur – die we dan doorgaans ook direct uitvoerden. Bedenken, bespreken, uitproberen, go. Da’s nog steeds de Frankwatching-spirit, trouwens.

Maar heel veel was nog nieuw, toen ik begon. Heel veel vroeg om nieuwe ideeen. Een soort van Wild Westen was het. Maar dan zonder agressie en schieten, he.

Community bouwen. Hoe verdien je eigenlijk geld met content? Ebooks, echte boeken, ‘pay with a tweet’, promotweets, Facebookberichten met foto’s, LinkedIn productpagina’s, webinars, samenwerkingen, partnerships, design, techniek.

De eerste nieuwe collega, de tweede, de derde….de 20e! De 21e?!

Elja Frank Frankwatching
Foto: Tineke Pauw

Het was een mooie tijd met een mooi bedrijf en mooie mensen. Ik weet dat ik veel van hen zal blijven zien. Niet het einde maar een verder gaan. En wie weet wat de toekomst brengt?

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

5 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Frank Janssenantwoord
24 december 2015 om 09:22

Wat een warm verhaal Elja, dankjewel. We hebben zoveel samen meegemaakt en samen gedaan, dat het echt moeilijk was om daar een selectie uit te maken. Ook voor mij zijn het 5½ jaar met erg veel hoogtepunten geweest. Het was bijzonder leuk om de mooiste daarvan nog even in een verhaal aan te mogen stippen en samen met het team (echt teamwork weer!) in een inderdaad prachtig boekje te kunnen bundelen.

Het was een onvergetelijke tijd waarin ik van jou en wij van elkaar veel geleerd hebben. Het was een genot om met je samen te werken en om gepassioneerd over ons mooie online ‘vak’ (al vind ik ‘hobby’ eigenlijk nog steeds een beter woord) te mogen praten. Ik blijf je zeker graag zien en dat geldt vast ook voor een heleboel andere Frankwatchers!

Van blog naar baan naar (helemaal) eigen baas, het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan 😉 Goed dat je je eigen dromen blijft volgen en je energie, creativiteit en talent nu in andere, nieuwe en eveneens uitdagende onderwerpen gaat steken. Ik wens je er veel succes mee en we’ll be in touch!

Elja Daaeantwoord
24 december 2015 om 23:41
– Antwoord aan: Frank Janssen

:))) onward en upward! Ik blijf jullie ook op de voet volgen…reken maar!

Paulantwoord
24 december 2015 om 01:41

Klink ontzettend gaaf, die 5 1/2 jaar bij Frankwatching, een meer dan goede basis voor je nieuwe avontuur waar ik je heel veel succes bij wens (en dat ik uiteraard op de voet zal volgen 😉 )

Elja Daaeantwoord
24 december 2015 om 07:45
– Antwoord aan: Paul

Dank Paul!!

23 december deel 3: en dan nog iets – Elja Daaeantwoord
23 december 2015 om 23:54

[…] Tijdens het afscheidsetentje kwam ik een beetje bout uit de hoek. En dat zonder dat ik een druppel alcohol had gedronken, he. Is niet nodig voor mijn felheid. Al wordt die er doorgaans ook niet minder van, toegegeven. […]

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.