Je moet het niet zelf doen

hashtagIk heb vandaag uren besteed aan het veranderen van de opmaak van dit blog. UREN! Dat moet je natuurlijk helemaal niet zelf doen.

Maar zie je het? Zie je het? Zie je het hee??? (ik weet zeker dat er mensen zijn…ik noem Paul, Peter….) die het opvalt! Want:

Ik heb de afstand tussen de paragrafen verkleind. Dus tussen dit.

En dit.

UREN mee bezig geweest. Die ruimte was meer dan twee keer zo groot en daar werd ik GEK van.

Je kunt zeggen, je moet het niet zelf doen.

En dan geef ik je gelijk. Sterker nog, het is het advies dat ik beginnende ondernemers graag geef.

Maar ik ben eigenwijs. En ik wil ook gewoon niet vergeten hoe het werkt, HTML. Bovendien, mijn zoontje zag me gisteren (toen ik ook al aan het prutsen was) met HTML bezig en was onder de indruk, dat is ook veel waard he.

Ik weet het ook niet, waarom ik zo eigenwijs ben en door blijf rotzooien tot het lukt. Ik weet wel dat dat rotzooien de reden is  (zie je die leuke kleur van die link? Heb ik ook aangepast. Duurde ook even) dat ik heb leren HMTL-en, lang geleden. En dat ik vandaag geleerd heb wat een child theme in WordPress nu eigenlijk is. Ik heb dus weer dingen geleerd. En mijn eigen child theme geïnstalleerd. En code toegevoegd. Het is misschien geen grootscheeps coderen maar toch…het is me mooi gelukt!

Het is daarom ook een beetje zonde om het NIET te doen.

Want dan zou al die kennis en al die honderden, duizenden uren die ik in het verleden besteed heb aan het leren van HTML, niets meer waard zijn, als het ware. Ik kan beter een paar uur besteden aan het bijleren en bijblijven, dan die uren aan iets anders besteden en de kennis laten wegzakken.

Of zo.

Of misschien ben ik gewoon eigenwijs.

Een van beide.

(mooi he, die kleinere witte ruimte??? Zelf gedaan! Woohooo.)

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

12 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Irene alias @as_ever_Ireneantwoord
5 februari 2016 om 06:39

Ha leuk. Het is zo’n bloggers’ dingetje: alles ‘zalluf’ doen. Zo ben ik ook begonnen, was never nooit tevreden met het geheel. Er moest altijd wel iets aangepast worden. En zooooo leuk en gaaf, als het je zelf dan allemaal lukt ook… 🙂

Elja Daaeantwoord
7 februari 2016 om 17:54
– Antwoord aan: Irene alias @as_ever_Irene

Ja heel leuk! Maar het kost wel tijd. Soms moet je toch die afweging maken he, zelf doen of iemand anders laten doen. Ik zit op het randje.

Paul van der Werfantwoord
5 februari 2016 om 00:00

Dat wat Peter hierboven zegt over Sharing is Caring en Related viel me al eerder op, niet doorgegeven, sorry 😉 Verder ziet het erg prachtig uit!

Elja Daaeantwoord
7 februari 2016 om 17:53
– Antwoord aan: Paul van der Werf

Ja mij ook. Maar denk niet dat ik het op ga (kunnen) lossen.

Peter Pellenaarsantwoord
4 februari 2016 om 21:51

Tuurlijk valt dit meteen (in positieve zin) op 😉
En de tips die gegeven worden zijn zeker nuttig. Ik ben door schade en schande ook al heel wat wijzigingen kwijtgeraakt omdat ik het niet goed had aangepakt.
Maar los van dat blijf ik het heerlijk vinden om wat in die code te klooien. Het verzet de zinnen op een prettige manier, en soms pakt het ook nog eens mooi uit.

Kleine opmerking: Sharing is Caring en Related worden in mijn browser in ‘elkaar gedrukt’, waardoor Related nu door de deelicoontjes heen staat. Ik weet niet of dit komt vanwege het inkorten van de afstand tussen alinea’s.

Elja Daaeantwoord
7 februari 2016 om 17:53
– Antwoord aan: Peter Pellenaars

Klopt, is bij mij ook. Maar of ik daar ooit in ga duiken??? :))

Didier Liénardantwoord
4 februari 2016 om 17:51

Daar voor dient een child thema. Om wijzigingen niet te verliezen, na update van het thema.

Elja Daaeantwoord
4 februari 2016 om 17:57
– Antwoord aan: Didier Liénard

Ik heb het ook eindelijk door :))

Didier Liénard
4 februari 2016 om 18:10
– Antwoord aan: Elja Daae

Ik vind het toch moedig van je. Ben al zover dat ik een child thema heb geïnstalleerd. Maar prutsen aan CSS en HTML gaat mijn petje te boven. Gelukkig heb ik een gebruiksvriendelijk thema met super ondersteuning voor aanpassingen uit te voeren. En zoals je zegt: je kan niet alles zelf doen. Zo kan je ook niet alles vragen aan support service. Zoals sommige tekst regels in WP die ik maar niet vertaald krijg. Dus als iemand zich geroepen voelt, wees mijn gast.

Elja Daae
7 februari 2016 om 17:53
– Antwoord aan: Didier Liénard

Het is echt een kwestie van tijd investeren en uitproberen. Maar eng is het wel!

Marcel Bootsmanantwoord
4 februari 2016 om 16:39

Lekker hoor de kleinere witruimtes.

Let je erop dat als je de wijzigingen in het thema zelf hebt aangebracht (bijv in een CSS bestand) dat deze dan overschreven worden door een update van het thema. Als het in een optie is opgeslagen, zal dat geen probleem geven.

Elja Daaeantwoord
4 februari 2016 om 17:58
– Antwoord aan: Marcel Bootsman

Ja ik weet niet precies wat ik aan de originele heb aangepast…dus dat zou nog wel eens een probleem kunnen worden. Alleen mijn witregels heb ik in de child theme gepropt! Die zijn veilig …

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.