Elja’s favoriete snapchatters

de kracht van snapchat 2

Hij zat er aan te komen: een lijstje met mijn favoriete snapchatters.

Van dit moment dan, he.

Een mens is veranderlijk, mensen, eerlijk is eerlijk. Dat betekent dat mijn favoriete snapchatters kunnen veranderen en ook dat mijn smaak kan veranderen. Daarnaast word deze lijst gelimiteerd door de hoeveelheid tijd die ik wil besteden aan het maken van screenshots en uitknippen van snapcodes en aanmaken van linkjes. Dus dit is het voor nu.

(tot zo ver mijn vage manier om me in te dekken voor wie er wel en niet hieronder genoemd worden)

Hoe voeg ik mensen toe op snapchat met een snapcode (QR-code)?

Het is supermakkelijk.

Je kunt mensen toevoegen door foto’s te nemen van een snapcode (die gele QR-codes hieronder)

  • Maak een foto van de gele snapcodeplaatjes hieronder.
  • Klik op het spookje bovenaan je snapchatscherm en kies voor ‘Vrienden toevoegen’.
  • Kies voor Toevoegen met snapcode, de app opent je foto-app
  • Klik op de foto met de snapcode, de rest gaat vanzelf.

Nog makkelijker is het volgende: richt je snapchatcamera op de gele snapcode hieronder. Snapchat herkent dat het een snapcode is. Volg instructies (1 keer klikken). Presto.

Hier komen ze, mijn favoriete mensen op snapchat.

Perse met Percy op snapchat

Percy: percytienhooven

percy

Percie, er is er maar 1 van. Zo sympathiek. Zo’n verhaal en zo veel verhalen. Jammer voor jou: je hebt zijn wekenlange verblijf in Azië gemist. Je persoonlijke gids door het alledaagse leven van Azië. Maar laat hem dan gewoon je gids zijn door het alledaagse Nederland. Die man is übersympathiek, grappig en vermakelijk. Hartje.

De wereld is mooi op snapchat

Anna-Maria: puurevents

puurevents

Tsja. Ik ben niet objectief want ik houd van Anna-Maria, virtueel en IRL. Maar haar kijk op de wereld is dat wel: objectief. Ze vindt oprecht alle mensen interessant, alle geledingen, alle achtergronden, en haar snapchat laat dat zien. Het kan geen kwaad dat haar werk bestaat uit het verzinnen en uitvoeren van de meest waanzinnige events – jij mag overal mee naar toe.

De Amerikaanse politiek door Nederlandse ogen op snapchat

Thom: rlnieuwsny

rtlny thom

Dat je stage loopt bij RTL Nieuws in New York en gewoon een snapchat account aanmaakt en dagelijks gebruikt om verslag te doen vanuit New York. Superleuk. Ik vermoed dat niet iedereen om hem heen het al doorheeft maar dit is dus echt media nieuwe stijl. Lucky RTL. Houd die jongens vast! Hij is de toekomst.

Kinderen en auto’s gaan samen, op snapchat

Marjolein: vroemmmama
vroemmama marjolein

Een vrouw die uitdagingen als moeder van een groot gezin-met-extra’s combineert met een passie voor auto’s. Sympathiek, hard werkend en leuk. Vind haar top. Zelfs al heb ik niet met auto’s. Kun je nagaan.

Slimme voetbalvrouw op snapchat

Ellen: elljansen

ellenjansen

De beauty & the brains PLUS voetbal. Niet alleen voor mannen een droom. Zelfs al heb ik niets met voetbal. Kun je nagaan.

Er is maar 1 @dim ook op snapchat

Dimitri: dim_nl

dim

DIM! Je kent hem misschien al van Twitter en elders online. Zo aardig als je al dacht, blijkt als je hem op Snapchat volgt. Heeft schattige hondjes, interessante ideeën, leuke gedachtes en werkt voor een Chinees bedrijf dus dat stukje culture shock pak je als volger ook meteen even mee.

De beste nachtshow van heel snapchat

Marc: marcspendel

marcspendel

Iemand die van een nachtdienst bij het benzinestation een feestje maakt. En de rest van het leven ook, zo te zien. Moet keihard lachen om zijn snaps (en dat is goud waard!). Studeert iets met maatschappij, entertaint nachtelijke klanten van het lokale benzinestation en spreekt Frans tegen zijn kat.

Op z’n gronings

Tapz: truuzio

truuzio snapchatI heart Groningen. Gron. En ik moet lachen om de droge humor van Truuzio. Ik weet niet eens hoe ze in het echt heet…hoe raar is dat?

De echte mens op snapchat

Rens: rensdemens

rens

Wat Rens zo leuk maakt is vooral dat hij zo sympathiek is. We zien het leven van een mediaman en vader. We weten wat hij luncht en zien hoe hij zijn regionale omroepcollega’s meesleept in de snapchatgekte. En je raakt gehecht aan het lunchmenu van RTV Noord.

Het is een drama, snapchat

Anouk: itsanuke

itsanuke

Als je dramadocent bent, begrijp je hoe je verhalen vertelt. En als je dan ook nog eens vol zit met verhalen (of is dat altijd zo met dramadocenten?) en eigenzinnig bent (altijd met dramadocenten?), tel uit je winst. Ze nam ons mee naar Zuid-Afrika en wie weet, wat er nog komt?

Ik kan dat ook, snapchat

Elja: eljadaae
snapchat elja daae 700 breed

Nooit gedacht dat ik nog eens een vlogger zou worden, maar zie daar. Ik vind het leuk om mijn dag te delen in snaps. En dat ik gewoon mezelf kan zijn. Vind ik ook top. I heart snapchat en dat merk je iedere dag.

Het nieuws is ook op snapchat

NOS: nosnieuws

nos

De enige niet-persoonlijke account in dit lijstje is wel degelijk heel persoonlijk. Ik ben ongelofelijk onder de indruk van hoe de NOS dit doet. Ze lopen voorop en vooruit en ik geniet van wat ze doen. Top.

Nawoord over snapchat

Meer lezen over snapchat?

Als je niet weet wat snapchat is maar dat wel zou willen weten, hier vind je het meest gelezen artikel op dit blog: Snapchat voor dummies, van een dummie.

Wat zijn die rare linkjes?

De linkjes na iedere naam zijn de ‘directe toevoeglinkjes’. Als het er op klikt vanaf je mobiel, opent de snapchat app zich vanzelf.

Waarom zijn die plaatjes zo lelijk?

Als je op snapchat zit en vindt dat die plaatjes hierboven zo lelijk zijn uitgesneden, dat klopt. Als je elkaar wederzijds volgt, zie je elkaars snapchatscore. Mij maakt het niet uit wie mijn score ziet maar ik wist niet of dat voor anderen ook gold. Dus ik heb de snapcodes even uitgeknipt vanuit een screenshot.

Waarom zie ik rare icoontjes achter de snapchatnamen?

Als je op snapchat zit en je afvraagt waarom je bij sommige accountnamen icoontjes ziet (hartje, vinkje): dat komt omdat ik de mensen van wie ik niets wil missen icoontjes geef. Je kunt de weergave van gebruikersnamen zelf aanpassen door op de naam te klikken (vasthouden!) en via het tandwieltje te kiezen voor ‘naam bewerken’.

Verder nog iets?

That’s it. Happy snapping!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

3 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Investeren in geluk – Invest in happynessWitte Donderdag in Turkije – hak op tak – Investeren in geluk – Invest in happynessantwoord
24 maart 2016 om 16:38

[…] heb het naar aanleiding van een blog van Elja toch weer eens opgepakt om nader te onderzoeken, wat er eventueel leuk aan is. Zo’n reisje als […]

Carolien Geurtsenantwoord
19 maart 2016 om 08:08

arrrgggg = zal ik dan toch?!

Iedere keer denk ik ja, en heb dan smoesjes als ik kom geeneens aan bloggen toe, of aan instagrammen of aan uberhaupt zzoveel foto’s nemen als ik wil – maar het is misschien juist om al die redenen een reden om het toch eindelijk op te pakken – staat notabene al héél lang op mijn telefoon

hop

Elja Daaeantwoord
21 maart 2016 om 12:29
– Antwoord aan: Carolien Geurtsen

Het hoeft toch niet Caro??? Waarom zou je, als je niet wilt?? Dat ik het leuk vind, komt ook doordat social media mijn werk is en mijn passie.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.