Zo doe je mee aan #blogpraat

Een twitterchat is een conversatie op twitter tussen meerdere mensen, die elkaar weten te vinden doordat ze dezelfde ‘code’ of trefwoord gebruiken. Zo’n code bestaat uit een woord of afkorting met een hekje (#) ervoor. Iedereen die meedoet, gebruikt het zoekwoord in iedere tweet. Doordat mensen zoeken op de zoekterm, zien ze wat anderen over het onderwerp zeggen. Door onderling op elkaar te reageren, ontstaat een gesprek.

Een forum voor bloggers

#blogpraat is een twitterchat over bloggen: waarom, hoe, bedrijfsbloggen, bloggen als ‘personal branding’, uitdagingen, kansen, hoe wordt je blog succesvol, hoe houd je een blog vol, enz.

Meedoen aan de twitterchat #blogpraat is heel eenvoudig:

  • Zorg dat je een twitter zoekprogramma open hebt staan. Bijvoorbeeld de zoekfunctie op twitter.com, een searchfunctie in je hootsuite of tweetdeck account, of via tweetchat.com (voor een demonstratie van tweetchat.com, klik hier: http://ow.ly/1zTt4 (jaja…helemaal zelf opgenomen…)
  • Ga op maandagom 20:00 klaarzitten en vul in de zoekmachine van je keuze #blogpraat in. Vergeet niet af en toe te updaten, zodat je de nieuwste tweets ziet – een pogramma als tweetchat doet dat automatisch voor je.
  • Kijk het even aan, en ga dan gewoon meedoen: stuur een tweet aan @oszintemrktng of iemand anders en zorg dat je de term #blogpraat vermeldt in je tweet. Vaak maken mensen even kenbaar dat ze meelezen door een korte tweet te sturen (“Hallo allemaal #blogpraat”), maar dat hoeft natuurlijk niet.
  • Je kunt je tweets sturen aan @Elja1op1, of door te antwoorden op een tweet van iemand anders die meedoet aan #blogpraat. Maar ook als je je tweets aan niemand richt, krijg je antwoord, zolang je #blogpraat vermeldt!
  • Iedereen die zoekt op #blogpraat, krijgt automatisch jouw tweets te zien en kan daarop reageren. Zo onstaat een gesprek tussen allerlei verschillende mensen op Twitter.

Tot maandag, 20:00!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

5 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Rianantwoord
9 oktober 2010 om 10:02

Hoi Elja,
Ben het even kwijt, n.a.v. jouw tweet: “Zet hem op de lijst voor de volgende 'technische' #blogpraat (linkruil)”. Waar precies dan ik dat doen?

Ineke Buijsantwoord
2 augustus 2010 om 17:52

Kun je de chat ook later nog teruglezen? Ik kan nl. niet meedoen omdat er een klus af moet, maar ik ben wel nieuwsgierig wat er rondgaat.

Elja Daaeantwoord
2 augustus 2010 om 22:41
– Antwoord aan: Ineke Buijs

Hoi Ineke, ja, ik publiceer na iedere chat een URL met de hele chat zodat je die rustig terug kunt lezen, zie http://www.facebook.com/blogpraat (daar vind je ook verslagen van eerdere chats). Je kunt de facebookpagina gewoon bekijken, ook als je geen account hebt. Het verslag van vanavond: http://wthashtag.com/transcript.php?page_id=9829&start_date=2010-08-01&end_date=2010-08-02&export_type=HTML Ik heb de link ook even aan je getweet. Groet, Elja

Ingeborg van meggelenantwoord
2 augustus 2010 om 16:40

ga ik mdoen, maar die @oszintemrktng kan mijn tweetdeck niet vinden, is die alleen vanavond vindbaar soms?
gr ingeborg
@colourcoaching

Elja Daaeantwoord
2 augustus 2010 om 18:47
– Antwoord aan: Ingeborg van meggelen

Hoi Ingeborg, ik stuur je even een berichtje op Twitter, @oszintemrktng is veranderd in @Elja1op1. Groet, Elja

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.