When in doubt, start a blog

Ik ben een boek aan het schijven over bloggen. Nou, dat is overdreven, ik ben op aanraden van de uitgever bezig met de flaptekst en de inhoudsopgave. Leuk om te doen, omdat ik me steeds meer ga realiseren waarom ik bloggen zo belangrijk vind, en wat ik belangrijk vindt bij blogs (2 verschillende dingen).

Bloggen is belangrijk!

Bloggen is zo’n mooie manier om te delen wat je bezig houdt. Om een positieve  draai te geven aan gebeurtenissen of fases in je leven. Om iets nieuws, positief, creatiefs te beginnen. Om de touwtjes van je leven in handen te nemen. Om mensen te bereiken. Om mensen te helpen. Om een community bij elkaar te brengen.

Ik kan wel even doorgaan. Bloggen is een uitlaatklep, een manier om gelijkgestemden te vinden, om contact te leggen, om te creeëren, om te leren schrijven/filmen/spreken/foto’s maken/.

Belangrijk bij blogs

Ik ben zelf net vandaag samen met een vriendin hier in Istanbul een nieuw blog begonnen. [Zodra er echt iets opstaat, geef ik de link.] En daarna de buurt gaan verkennen met mijn medeblogger.

Het is voor mij wel grappig om mezelf bezig te zien. WordPress heb ik er zo opgezet, binnen seconden was het gepiept. Belachelijk snel (ik gebruik Installatron, via mijn host justhost.nl) (geen aff link! gewoon tevreden klant). Als ik bedenk hoe ik een paar jaar geleden bezig was met downloaden en uitpakken en instellingen…een kind kan de was doen.

 • Hop, thema er op, had ik op aanraden van Calliope gekocht voor blogpraat.com.
 • Akismet stond er al op (tegen de spam), kwestie van activeren;
 • Google Analytics profiel in mijn bestaande account toegevoegd;
 • Google Analytics plugin toegevoegd en code ingevoerd;
 • Nieuwe site toegevoegd aan Disqus-account;
 • Disqus-plugin toegevoegd en gekoppeld aan account;
 • Feedburner feed ‘gebrand’;
 • Feedburner plugin toegevoegd en gekoppeld;
 • Eerste post er op om een beetje te oefenen;
 • Twee nieuwe email accounts aangemaakt;
 • Nieuwe gebruiker toegevoegd;
 • Paar hoofdkleuren gewijzigd (eerst nog even mee spelen..)
Ik wil niet zeggen dat het echt al iets is. Maar het is allemaal zo gepiept. Nog geen uur werk denk ik, om zo ver te komen.
Heb je wel mooi een eigen domein, een eigen thema/uiterlijk, emailadressen. Net Echt.
Maar belangrijker, je bent iets nieuws gestart. Ieder nieuw blog is potentieel een community, een bron van kennis en plezier of andere emotie, zelfs van inkomen.
Bloggen is zoveel meer dan sommige mensen denken!

 

 

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

3 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Jacob Jan Voermanantwoord
4 oktober 2012 om 13:57

al is het maar een kladblog

Eljaantwoord
4 oktober 2012 om 20:01
– Antwoord aan: Jacob Jan Voerman

Kwam er vandaag achter dat mijn handschrift totaal onleesbaar is. Ik schrijf ook nooit meer! Geen gek idee, een kladblok.

Runyantwoord
3 oktober 2012 om 21:33

Mooi Elja, 
zo gedaan. Ik ben ook bezig met een nieuwe blog over mijn percussielessen (puur hobby). En het verbaasde me ook hoe snel dat gaat.

Maar ik wou ook een betaalknopje op zetten. Via mollie.nl (geen affiliate) moeten mensen in Nederland betalen om meer ritme in hun leven te brengen. Maar dat viel tegen jongen, die betaalknop. Na veel zoeken kwam ik op een site met nog weer een plug in van 60 dollar om het voor mekaar te krijgen. Wat ben ik blij als het werkt en ik ook kan bloggen over percussie spelen en congas.

Wat is de doelstelling van die blog? Ga je dat met die vriendin een community vormen? Gaat zij bloggen of ga jij dat erbij doen?

En een technisch vraagje: blijven de urls bij jou ook mooi zitten? Bijvoorbeeld http://www.jouwblog.nl/dit-is-mijn-artikel-naam?. Bij mij veranderen de urls steeds. Ik host namelijk al mijn blogs op dezelfde plek. Ik maak alleen submappen en zet daar al mijn wordpress sites op. En ik koop mijn domeinen in Nederland. Maar dat gaat niet zo lekker met die domeinverwijzingen.

Runy

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.