Waarom social media mijn leven veranderde

Ik was bezig met de afwas toen het me te binnen schoot: waarom ik social media geweldig vind.

Om plezier te hebben met social media hoef je niet de mooiste, de knapste, de vlotste, of de slimste te zijn. Niet de fitste, slankste of met de meest succesvolle carriere.

Het enige dat je moet zijn om er veel uit terug te krijgen, is jezelf.

Als je jezelf kunt/durft te zijn, kan het niet misgaan. En je hebt bovendien een gigantische voorsprong op al die mensen die zich anders proberen voor te doen dan ze zijn.

Dat is nog eens wat. Als ik terugdenk aan vsm (Voor Social Media) kan ik niet geloven hoe de wereld veranderd is. Ik was nooit en te nimmer al die geweldige mensen tegengekomen (jullie dus). Ik had nooit en te nimmer mijn ideeën en gedachten en gevoelens met zoveel mensen kunnen delen (met jullie dus). Ik had nooit zo’n gigantische hoeveelheid inspiratie en informatie gevonden (zoals via jullie).

En ik was niet in staat geweest om mijn eigen baas te zijn, mijn passie te ontdekken, en daar mijn geld mee te verdienen.

Plus, ik betwijfel ten zeerste of ik zoveel had geschreven, had gecreëerd, had geleerd. Het heeft mijn leven totaal, maar dan ook TOTAAL, veranderd. En dat alles door mezelf te zijn!

Ik snap de kritiek dat social media oppervlakkig is, of niet baanbrekend in vergelijking met bepaalde technologische hoogstandjes. Maar voor mij is het anders. Blogs, twitter en facebook hebben mijn wereld totaal veranderd.

Die van jullie ook?

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

6 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Frank Janssenantwoord
5 april 2012 om 20:17

Wat heb je dit weer mooi gezegd Elja, echt uit het hart gegrepen. Bij mij is de tweede helft ook nog zoveel mooie dan de eerste helft al was. Hoewel ik die tweede helft nooit zonder die eerste had kunnen beleven.

Eljaantwoord
6 april 2012 om 05:44
– Antwoord aan: Frank Janssen

Ja dat is waar. Zonder het ene, ook het andere niet he?

Ronald de Jongantwoord
2 april 2012 om 13:31

Als niet zo’n extravert type zijnde kan ik zeker wel zeggen dat sociale media mijn leven heeft veranderd. Dat ik in het dagelijks leven niet extravert ben wil namelijk niet zeggen dat ik niet wil laten zien wie ik ben en wat ik kan. En sociale media kan ik gebruiken om mij daar bij te helpen. Eén op één gesprekken heb ik niet zoveel moeite mee (zolang het ergens over gaat) maar in het echt netwerken kan mij tamelijk ongelukkig maken. En ik gebruik mijn blog om dat dan ook gewoon maar naar buiten te brengen. Dat ik zo ben. Dan ben ik van het gevoel af dat ik MOET en anderen weten dat ik het niet zo goed kan. Dus buiten sociale media hebben ook mijn website en mijn blog mijn leven veranderd. Als ik schrijf ben ik de persoon waar de doorsnee gesprekspartner in het echt soms maar een glimp van ziet. En met mijn foto’s ga ik hopelijk dezelfde kant uit. Dat ik daar ook steeds meer mee kan zeggen wie ik ben.

Elja Daaeantwoord
3 april 2012 om 15:32
– Antwoord aan: Ronald de Jong

Heb gisteren paar keer teruggedacht aan je reactie Ronald. Ik geloof dat het voor heel veel mensen uitkomst biedt, social media inclusief blogs zoals jij aangeeft. Ik heb geen moeite met netwerken maar ik voel me totaal thuis, online. Ik denk vaak hoe anders het zou zijn als ik bloggen en vooral Twitter niet ontdekt had.
Anyway…dank voor je mooie en open toelichting!

Marjolein van Braam Morrisantwoord
1 april 2012 om 09:58

Kan niet anders zeggen dan +1. Ook ik geniet van de kracht van social media, puur door mezelf te zijn. Bovendien ben ik zelf niet zo’n netwerker die overal onverschrokken op afstapt, en social media slecht voor mij de drempels. Bovendien haal ik er plezier, inspiratie, fijne contacten, en soms onzinnige uitwisselingen uit. Heeft het mijn wereld veranderd? Ja, volmondig ja. Maar dat had alleen gekund door er ‘persoonlijk’ in te zitten. Raken en laten raken.

Elja Daaeantwoord
3 april 2012 om 15:37
– Antwoord aan: Marjolein van Braam Morris

Raken en laten raken, mooi gezegd. Kan alleen als je open bent, toch? Want het ergste is als je mensen probeert te raken door trucjes toe te passen.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.