Waarom je moet blijven bloggen, vloggen en versturen

I’ve written 7000 blog posts and not one of them has won the internet.
It’s unbelievable to get 40.000 Facebook likes. But there are people who get 400.000 likes.
I’m not interested in that. I’m just interested in showing up and showing up and showing up.
Because it doesn’t make sense to randomly touch a random stranger. It makes sense to be a meaningful specific. To put your chips down in a place and stand for something.
And do it again and again and again.
That’s how you make change happen.

Seth Godin, in de CtrlAltDelete podcast

Blijf vloggen en bloggen en mailen en meer

Showing up and showing up and showing up. Zo is het, mensen. Meneer Godin legt het beter uit dan ik, de reden om door te zetten en iets te blijven delen.

Je blogt en blogt en blogt. Je schrijft een nieuwsbrief, iedere week, iedere week, iedere week.

Je houdt vol. Omdat je het leuk vindt, maar ook omdat je weet dat je bouwt aan iets voor de lange termijn. Aan relaties. En dat werkt. Als je blijft volhouden.

Voorbeeld: vorige week had ik geen tijd om mijn nieuwsbrief mooi op te maken, dus ik dacht, ik doe er eentje zonder opmaak. Eens kijken hoe dat er uit ziet.

Onopgemaakt

Ik heb nog nooit zoveel reacties gekregen. Ik denk wel 20 (van de 480 mensen op de lijst).

Ik had ook de meeste afmeldingen ooit: 5.

Met 20 mensen mailde ik heen en weer over de nieuwsbrief en of het nou een goed idee was geweest of niet en waarom dan. Of hij in de spam zat bij hen of niet. Of het nou leesbaar was.

Iemand mailde en zei: ik weet niet waarom ik mail! Ik mail nooit terug bij dit soort dingen! En er waren nog meer mensen die ik nog nooit ‘gesproken’ had.

De lange termijn

Toen ik met twitterchat #blogpraat begon, praatte er de eerste 10 minuten niemand mee. En het duurde jaren voor het groot begon te worden.

Je moet volhouden. Of het nou je blog is, je nieuwsbrief, je vlog of iets anders waarbij je met je verhaal probeert om mensen te bereiken.

Seth zegt het ook. En hij is expert!

Ik volg hem al jaren.

🙂

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

3 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Jeanineantwoord
7 juli 2017 om 09:21

Ahh dit is zo inspirerend! Bedankt voor dit artikel! Net wat ik nodig had.

Josianneantwoord
7 juli 2017 om 06:48

Dankjewel voor dit bericht <3. Eens in de aantal maanden twijfel ik soms: moet ik nou wel of niet verder met m'n blog? En dit soort berichten zijn zodat ik weet dat ik gewoon door moet gaan, omdat ik het ook echt leuk vind om te doen!

Elja Daaeantwoord
7 juli 2017 om 09:17
– Antwoord aan: Josianne

Je moet het inderdaad wel leuk vinden he, anders is het echt niet te doen. Maar ik merk zelf dat al dat geblog en dat genieuwsbrief echt vruchten begint af te werpen. Ik kan er niet precies mijn vinger op leggen, hoe dat werkt. Maar het werkt. Goed bezig jij!!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.