Waarom ik afweek van mijn principe en Feedly-pro aanschafte

Tegen mijn nieuwe principe ben ik toch weer overstag gegaan en heb ik een abonnement genomen op gratis software. Het freemium model, je kent het wel! Het werkt. Althans, bij mij.

Ik ben nu een Feedly-pro gebruiker.

Feedly is een programma waarmee je je kunt abonneren op blogs van je keuze en ze vervolgens heel handig altijd in een keer allemaal kunt scannen en lezen. En dan met knopjes om ze direct te tweeten, op LinkedIn te zetten of in Evernote op te slaan, mocht je dat willen. Het is een slimme manier om altijd input te hebben voor presentaties, voor files waar je aan werkt met ideeen, voor Twitter en LinkedIn… Stel je voor dat je al die losse blogs af moet, pfff. Niet te doen.

Blogs lezen is mijn vorm van studeren. Belangrijk voor mijn werk.

Maar waarom liet ik me overhalen? Na jarenlang gratis gebruik te hebben gemaakt van deze mooie dienst?

Tsja.

Hierom.

feedly pro upgrade

De call to action was groot en duidelijk, toen ik inlogde op mijn Feedly-account.

“Dat wil ik, ja!” dacht ik.

Ik wil mijn reading to the next level nemen!

Maar waarom liet ik me overhalen?

Nou, dit:

next level feedly

Ik had heel wat redenen.

 

1. Omdat het 10 dollar goedkoper was op jaarbasis. 35 in plaats van 45. Tot 3 december. Omdat het vandaag Black Friday is in Amerika. De dag (eigenlijk: nacht) dat mensen direct na hun Thanksgivingdiner de auto in stappen (?!) en zich te buiten gaan aan extreem goedkope elektronica.

(we zijn toen we in de VS woonden wel eens per ongeluk in een winkel geweest op Black Friday, smiddags. Het was alsof er een wervelwind had huisgehouden. En voor een paar dollar kon je nieuwe kleren kopen. Ongelofelijk.)

2. Omdat ik klaar was om te kopen. ‘Pr Omdat ik al heel vaak had gedacht: het zou handig zijn zeg, als ik dit artikel dat ik nu via Feedly lees gewoon in een keertje naar Evernote kon sturen. Dat kon alleen met een pro-abonnement. Evernote is ook een online programma, waar ik ideeën, gespreksverslagen, documenten, screenshots en interessante blogartikelen bewaar. Mijn hoofd, downloaded. Priming, heet dat geloof ik, als je onbewust in de fase bent gekomen waarop je overstag zou kunnen gaan. Als het althans bewust is gedaan.

3. Omdat ik dacht: ik mag wel eens iets terug doen.

4. Omdat ik dacht: ik zeg het volgend jaar gewoon weer op als het niet bevalt. Ook al weet ik dat ik soms jarenlang betaal voor diensten die ik niet nodig heb omdat ik vergeet ze op te zeggen.

5. Omdat ik alles nu ook rechtstreeks in Hootsuite kan posten, het programma dat ik gebruik voor Twitter zodat ik overzicht heb en analytics etc. Nou ja, overzicht. Want analytics, daar kijk ik nooit naar.

Allemaal vage en soms kleine redenen.

Maar het mooie van software is dat er soms hele kleine features zijn die zo belangrijk voor gebruikers zijn dat ze er voor willen betalen. Zoals ik voor de koppeling met Evernote en Hootsuite. Of, bij Evernote, voor de goede service die ik krijg als er iets mis gaat met mijn Evenote-applicatie en het feit dat mijn Evernote-account foto’s en screenshots kan doorzoeken op tekst.

We zullen zien, het komende jaar, of het die 35 dollar waard was!

 

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Raymond Snijdersantwoord
28 november 2014 om 19:18

Ik ben 1 van die 5000 mensen die vorig jaar een lifetime abonnement op Feedly Pro wist te kopen. Sowieso omdat ik zo’n beetje mijn hele informatievoorziening in deze rss reader heb zitten (en ik Feedly wilde belonen omdat ze zelfs nog beter zijn dan Google reader ooit was) maar ook voor de extra functionaliteiten. Recent is ook de zoekfunctionaliteit sterk verbeterd en kun je jaren oude items uit feeds eenvoudig terugvinden http://rsnijders.info/vakblog/2014/10/27/feedly-search/

Ik denk dat je een goede keus gemaakt hebt 🙂

Elja Daaeantwoord
29 november 2014 om 09:04
– Antwoord aan: Raymond Snijders

Ha! Als jij er een hebt, weet ik zeker dat het verstandig was! 🙂 Ik ga lezen (dat ik dat gemist heb op je blog?!).

Peter Pellenaarsantwoord
28 november 2014 om 18:00

Goh, ik moet er nog steeds aan wennen dat ik feedly heb. Ben nog zo gewend om mijn eigen sharing is caring blogroll te openen en van daaruit de blogs te bezoeken. Zal wel komen omdat ik zo weinig blogs echt volg. Al het andere kom ik ‘per ongeluk’ tegen via links bij andere blogs of nieuwsberichten.
Misschien moet ik het komende jaar maar eens proberen om het vaker te gaan gebruiken.

Elja Daaeantwoord
29 november 2014 om 09:06
– Antwoord aan: Peter Pellenaars

Het is altijd lastig om een gewoonte te veranderen. Maar ik vind het een hele fijne tool. En de beste informatie-pro die ik ken, ook, lees ik net!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.